Avast lansirao vlastiti internet preglednik s ugrađenim YouTube downloaderom

Avast lansirao vlastiti internet preglednik s ugrađenim YouTube downloaderom

Foto: Antonio Jularić

Antivirusni gigant Avast odlučio se predstaviti internetski preglednik Avast Secure Browser s ugrađenim YouTube alatom za preuzimanje sadržaja, koji popularnije nazivamo YouTube Downloader. Tim video downloaderom se može preuzimati i Vimeo clipove.

Upravo takvi trikovi pokušaj su da se Avast nametne na poprilično ispunjenim tržištu internetskih preglednika, kojim vladaju Chrome, Firefox, Safari, Opera, Internet Explorer i Edge.

Osim YouTube dodatka, koji je zanimljiv, ali ne i toliko sjajan da bi činio razliku, Avast kroz svoj internetski preglednik nudi VPN usluge i adblock alat. To u kompletu već jest zanimljivo, posebno jer dolazi unaprijed instalirano pa korisnik dobiva sve odjednom, bez ikakvih komplikacija.

Avast Secure Browser baziran je na Chromiumu pa nudi brzinu, stabilnost i mogućnost brojnih dodataka "treće strane". Uz to, s obzirom da je Avast sjajan na svom području zaštite računala, širi sve to i na internetski preglednik pa korisnici dobivaju zagarantiranu sigurnost gdje god surfali i što god radili. Tako nešto ipak nije uobičajeno pa bi Avast svakako trebao po tom pitanju imati značajnu prednost.

Posebno raduje besplatni VPN, što bi narednih godina moglo postati normalno. Primjerice, da situacija ide u tom smjeru potvrdio je McAfee preuzimanjem Tunnelbeara ranije ove godine. Izaziva to paniku kod VPN poslužitelja, ali i radost kod prosječnog korisnika koji želi anonimnost i(li) privatnost dok je online.

Uz sve te zanimljivosti, Avast Secure Browser je jednostavan za korištenje i za instalaciju, što ga čini još primamljivijim korisnicima. Samo, treba znati da je alat za preuzimanje video sadržaja s YouTubea i Vimea podložan mogućim optužbama za kršenje autorskih prava, pa će biti zanimljivo vidjeti kako Avast planira odgovoriti na taj problem, koji će se svakako pojaviti prije ili kasnije.

Još iz kategorije

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

The Pirate Bay uklanja oglase u zamjenu za rudarenje kriptovalute Monero

15.07.2018. komentiraj

Ozloglašeni The Pirate Bay postat će velikim korporacijama s tržišta zabavne industrije dodatno omražen jer postaje transparentan u jednoj stavci - ostvarivanju prihoda od strane svojih posjetitelja. Naime, odsad svake od njih dočekuje upozorenje koje kaže da ukoliko nastave dalje, njihovo će računalo biti iskorišteno za rudarenje kriptovalute Monero (XMR).

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

Pametni zvučnici sve više zamjenjuju radio, TV, tablete i novine

12.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici veliki su hit na američkom tržištu, a polako i širem svjetskom, što se može zahvaliti Amazonu i njegovoj Alexi koja se nalaci u Echo uređajima. No, u cijeloj toj lijepoj priči iza kulisa odigrava se jedna tužnija, koja pokazuje da su tradicionalni radio prijamnici na gubitku i polako nestaju iz američkih domova.

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

Do 2022. bit će 50 milijardi IoT uređaja

11.07.2018. komentiraj

Internet stvari (IoT) i dalje zaokupljaju misli uključenih u svijet tehnologije, a prema novim prognozama Juniper Researcha, vjeruje se da će do 2022. godine biti 50 milijardi umreženih uređaja diljem svijeta, što je rast od 140 posto u odnosu na situaciju koju imamo u ovom trenutku.