Avalon prodan poljskoj R22 grupi za 13,56 milijuna kuna

Avalon prodan poljskoj R22 grupi za 13,56 milijuna kuna

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Domaći pružatelj usluga hostinga đurđevački Avalon u vlasništvu Damira Mujića i Dražena Ferenčića prodana je poljskoj kompaniji R22 za 1,85 milijuna eura odnosno oko 13,56 milijuna eura. Iako je to odlično kada se pogleda samo poslovanje u Hrvatskoj gdje je ostvareno u 2018. 6,2 milijuna kuna prihoda i 1,48 milijuna kuna dobiti prije kamata, oporezivanja, amortizacije i deprecijacije (EBITDA).

Direktro Avalona Damir Mujić, ujedno i jedan od suvlasnika za ICTbusiness.info ističe kako je prodana samo hrvatska tvrtka i njezino poslovanje. Treba pritom istaknuti da je Mujić ima i američku tvrtku i taj dio posla nije prodan.

"Razlog prodaje je da nakon 20 i više godine vrijeme je za prodaju za što smo procijenili da je došao najbolji trenutak do sada jer se događa konsolidacija na tržištu i veliki interes što donosi i najveću vrijednost, dakle riječ je o klasičnom exitu", objašnjava Mujić za ICTbusiness.info.

"Isto tako, dobar je trenutak za Avalon jer će doći do priljeva svježeg značajnijeg kapitala koji će ubrzati rast i razvoj tvrtke. Sjedište tvrtke ostaje u Đurđevcu kao i svi zaposlenici, a novi vlasnik već najavljuje ulaganja u daljnji rast, okrupnjivanje, razvoj i zapošljavanje. Što se tiče korisnika naših usluga, neće se dogoditi nikakve primjetne promjene koje bi bilo kako utjecale na poslovanje Avalona", zaključuje Mujić.

Grubišić & Partneri bili su ekskluzivni financijski savjetnik uprave i dioničara Avalona u procesu transakcija, a zanimljivo je kako se informacija o ovoj akviziciji može pronaći upravo kod njih.

Inače, R22 Grupa se bavi hosting uslugama, omnichannel komunikacijskim uslugama koje automatiziraju elektroničku komunikaciju s korisnicima i telekomunikacijskim uslugama, a poslovanje se odvija u sklopu cijelog lanca vrijednosti - od stvaranja vlastitih rješenja, preko njihovog tehnološkog održavanja i razvoja do sveobuhvatne prodaje služba za korisnike. Stjecanje Avalona usklađeno je sa strategijom grupe da postane vodeći pružatelj hostinga u Srednjoj i Istočnoj Europi s više od 500 tisuća korisnika do 2020. godine.

Što se tiče Avalona on je vodeći hrvatski pružatelj usluga koji nudi pune mogućnosti hostinga na Microsoft i open-source platformama - Linux. Pruža usluge kao što su web hosting, virtualni privatni poslužitelji, namjenski poslužitelji, SSL certifikati, osiguravanje, praćenje, online suradnja, upravljanje e-poštom i domenom na više od 16.000 web-mjesta diljem Europe. Usluge tvrtke posebno su prilagođene malim poduzećima, s ciljem da im pruže jednostavan, elegantan i pristupačan dom za svoje web-lokacije sa sigurnim i automatiziranim upravljanjem s bilo kojeg mjesta, bilo kojeg uređaja u svakom trenutku.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kina je stvorila svoj paralelni online svijet

INFOGRAFIKA: Kina je stvorila svoj paralelni online svijet

20.01.2020. komentiraj

Kina je sveprisutna no za nju ipak vrijede druga pravila i to se posebno može iščitati u online svijetu, gdje ne postoje Google, Facebook ili Amazon, već njihove više nego uspješne kopije, odnosno, zamjene.

Google promjenio izgled rezultata pretraživanja za desktope

Google promjenio izgled rezultata pretraživanja za desktope

20.01.2020. komentiraj

Google je predstavio nadograđeni izgled plaćenih i organskih rezultata pretrage na desktopu i sad podsjećaju više na ono što vidimo u mobilnom okruženju. To znači prvenstveno da se oznaka oglasa “Ad” ističe više no što se prije, baš kao i ikonica web stranice (favicon).

Facebook: Potpuna enkripcija Messengera će trajati godinama

Facebook: Potpuna enkripcija Messengera će trajati godinama

19.01.2020. komentiraj

Osnivač i izvršni direktor (CEO) Facebooka Mark Zuckerberg u ožujku prošle godine obvezao se omogućiti šifriranje s kraja na kraj. Ili, na engleskom, end-to-end enkripciju. Ipak, s razlogom nije naveo kad će ta mogućnost stići jer je svjestan svih poteškoća i sad je jasno da nećemo svjedočiti takvoj situaciji narednih nekoliko godina.