Anonymous opet napada

Anonymous opet napada

Foto: Fotolia

Pod budnim okom javnosti iznova se nalazi Anonymous, a kontroverzna hakerska skupina trudi se biti što prepoznatljivija, pa je među svoje planove uvrstila stvaranje novog foruma, koji bi se treba uklopiti u već postojeću stranicu „Your Anon news“.

Forum će sadržavati najudaranije i najzanimljivije vijesti,kako to inače ide u stilu Anonymousa i uključivati izvore za livestream događaje. Prema njihovim riječima mnoge su se stvari promijenile od kada su počeli sa razvojem pokreta diljem svijeta. „Do sada nisu imali prostora kako bi napravili odgovarajući forum za brojne sljedbenike.

No, vrijeme je za promjene. Cilj stranice je privući što više korisnika, proširiti usluge koje su trenutno aktivne na Twitteru i Facebooku, te odvojiti informacije od svijeta politike. Još uvijek nije jasno na koji način će funkcionirati forum, odnosno hoće li se oslanjati na originalne priče iskusnih novinara ili će to pak biti u stilu građanskog novinarstva“, tvrde Anonymousi.

Stručnjak za cybersecurity sa Sveučilišta u Surreyu Alan Woodward, smatra da stvaran problem predstavlja nedostatak odgovornosti,upravo zbog gore navedenog razloga. „Postavlja se pitanje kako netko može vjerovati da su njihovi navodi točni,ako sama organizacija nosi naziv Anoniman. No vrlo je jasna politička agenda na koju stavljaju naglasak“, ističe Woodward.

Još iz kategorije

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

Facebook nastavlja sa širenjem interoperabilnosti između Instagrama i Messengera

21.10.2021.

Facebook nastavlja s podosta hvalevrijednim naporima u smislu poboljšanja interoperabilnosti između Instagrama i Messengera. Konkretnije, gigant na tržištu društvenih mreža dodao je nove značajke za grupne razgovore na različitim platformama i time će svakako korisnicima olakšati međusobnu komunikaciju. Pritom se misli ponajprije i na poslovni segment, odnosno, brendove, influensere...

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

Hakeri sve češće probijaju zaštitu kriptomjenjačnica

20.10.2021.

Hakeri su se uspjeli infiltrirati na osobne račune oko 6000 korisnika Coinbasea na način da su iskoristili ranjivost u sustavu dvostruke verifikacije te platforme, navodi Bleeping Computer. Riječ je o jednoj od najvećih mjenjačnica i općenito platformi za poslovanje kriptovalutama pa je, logično, jako “odzvonila” ova informacija.

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

Firefox na Androidu će automatski popunjavati pristupne podatke na sve vaše aplikacije

20.10.2021.

Mozilla je pripremila novo iznenađenje za korisnike Firefoxa u vidu lakšeg i sigurnijeg načina prijave na aplikacije unutar Android okruženja. Time ide u smjeru Google Chromea, što nije loše već upravo suprotno - sjajno.