Anonymous opet napada

Anonymous opet napada

Foto: Fotolia

Pod budnim okom javnosti iznova se nalazi Anonymous, a kontroverzna hakerska skupina trudi se biti što prepoznatljivija, pa je među svoje planove uvrstila stvaranje novog foruma, koji bi se treba uklopiti u već postojeću stranicu „Your Anon news“.

Forum će sadržavati najudaranije i najzanimljivije vijesti,kako to inače ide u stilu Anonymousa i uključivati izvore za livestream događaje. Prema njihovim riječima mnoge su se stvari promijenile od kada su počeli sa razvojem pokreta diljem svijeta. „Do sada nisu imali prostora kako bi napravili odgovarajući forum za brojne sljedbenike.

No, vrijeme je za promjene. Cilj stranice je privući što više korisnika, proširiti usluge koje su trenutno aktivne na Twitteru i Facebooku, te odvojiti informacije od svijeta politike. Još uvijek nije jasno na koji način će funkcionirati forum, odnosno hoće li se oslanjati na originalne priče iskusnih novinara ili će to pak biti u stilu građanskog novinarstva“, tvrde Anonymousi.

Stručnjak za cybersecurity sa Sveučilišta u Surreyu Alan Woodward, smatra da stvaran problem predstavlja nedostatak odgovornosti,upravo zbog gore navedenog razloga. „Postavlja se pitanje kako netko može vjerovati da su njihovi navodi točni,ako sama organizacija nosi naziv Anoniman. No vrlo je jasna politička agenda na koju stavljaju naglasak“, ističe Woodward.

Još iz kategorije

Elektronički zahtjev za karticu vozača eTahograf nova je usluga na servisu e-Građani

Elektronički zahtjev za karticu vozača eTahograf nova je usluga na servisu e-Građani

06.07.2020. komentiraj

Od sada vozači mogu podnijeti zahtjev za karticu za pametni tahograf i kroz sustav e-Građani. Pružatelj usluge eTahograf je AKD kao nositelj javne ovlasti za poslove izdavanja tahografskih kartica. Nova usluga eTahograf omogućava fizičkim osobama – vozačima podnošenje elektroničkog zahtjeva za izdavanje kartice koja služi za identifikaciju vozača i omogućuje pohranu podataka o njegovim aktivnostima. Zahtjev za izdavanje kartice vozača putem usluge eTahograf može podnijeti hrvatski državljanin koji posjeduje važeću vozačku dozvolu minimalno B kategorije izdanu u RH, a omogućeno je podnošenje sljedećih vrsta zahtjeva: prvi zahtjev, obnavljanje (produljenje) zbog isteka roka valjanosti i nadomještanje zbog gubitka ili krađe.

Croatia osiguranje lansira novu mobilnu aplikaciju

Croatia osiguranje lansira novu mobilnu aplikaciju

06.07.2020. komentiraj

Croatia osiguranje lansiralo je novu mobilnu aplikaciju pod imenom Moja Croatia. Nova Croatijina aplikacija razvijena je s fokusom na jednostavnost, učinkovitost i brzinu korištenja. Svojim funkcionalnostima te modernim, atraktivnim i interaktivnim sučeljem, Moja Croatia podiže iskustvo klijenata u korištenju osiguranja na novu razinu, ističu u ovom osiguravajućem društvu.

Microsoft Teams pregazio Zoom

Microsoft Teams pregazio Zoom

05.07.2020. komentiraj

Microsoft Teams ipak je uspio ostvariti pobjedu na Zoomom, što se može vidjeti po tome koliko se obje platforme koriste u razdoblju od 17. veljače do 14. lipnja ove godine. Podatke donosi Aternity i kažu da je Teams porastao za 894 posto, a Zoom za 677 posto. Sve to pomalo mijenja percepciju jer Zoom je platforma o kojoj se priča svih ovih mjeseci, koliko traje pandemija koronavirusa.