Anonymous opet napada

Anonymous opet napada

Foto: Fotolia

Pod budnim okom javnosti iznova se nalazi Anonymous, a kontroverzna hakerska skupina trudi se biti što prepoznatljivija, pa je među svoje planove uvrstila stvaranje novog foruma, koji bi se treba uklopiti u već postojeću stranicu „Your Anon news“.

Forum će sadržavati najudaranije i najzanimljivije vijesti,kako to inače ide u stilu Anonymousa i uključivati izvore za livestream događaje. Prema njihovim riječima mnoge su se stvari promijenile od kada su počeli sa razvojem pokreta diljem svijeta. „Do sada nisu imali prostora kako bi napravili odgovarajući forum za brojne sljedbenike.

No, vrijeme je za promjene. Cilj stranice je privući što više korisnika, proširiti usluge koje su trenutno aktivne na Twitteru i Facebooku, te odvojiti informacije od svijeta politike. Još uvijek nije jasno na koji način će funkcionirati forum, odnosno hoće li se oslanjati na originalne priče iskusnih novinara ili će to pak biti u stilu građanskog novinarstva“, tvrde Anonymousi.

Stručnjak za cybersecurity sa Sveučilišta u Surreyu Alan Woodward, smatra da stvaran problem predstavlja nedostatak odgovornosti,upravo zbog gore navedenog razloga. „Postavlja se pitanje kako netko može vjerovati da su njihovi navodi točni,ako sama organizacija nosi naziv Anoniman. No vrlo je jasna politička agenda na koju stavljaju naglasak“, ističe Woodward.

Još iz kategorije

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

Vivaldi u svoj preglednik uveo ugrađeni e-mail klijent

12.08.2022.

Vivaldi je internetski preglednik, kalendar, RSS „feed reader“, a po novome i e-mail klijent. Upravo tako, developeri su integrirali pravi i potpuni e-mail klijent unutar internetskog preglednika, što znači da se korisnici više ne moraju zamarati oko preuzimanja posebne desktop aplikacije.

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

Snapchat uveo pretplatni premium nivo u aplikaciju

11.08.2022.

Kompanija Snap, koja stoji iza popularnog Snapchata, je najavila pokretanje novog premium paketa za korisnike koji žele malo više značajki i bržu podršku nego što je ona u besplatnom 'paketu'.

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

Oko kojih se kibernetičkih prijetnji za cloud treba najviše brinuti?

11.08.2022.

Neprofitna organizacija Cloud Security Alliance je uz pomoć 700 stručnjaka iz industrije vezane za cloud računalstvo i kibernetičku sigurnost napravila istraživanje o najvećim prijetnjama za cloud u ovom trenutku.