Anonymous opet napada

Anonymous opet napada

Foto: Fotolia

Pod budnim okom javnosti iznova se nalazi Anonymous, a kontroverzna hakerska skupina trudi se biti što prepoznatljivija, pa je među svoje planove uvrstila stvaranje novog foruma, koji bi se treba uklopiti u već postojeću stranicu „Your Anon news“.

Forum će sadržavati najudaranije i najzanimljivije vijesti,kako to inače ide u stilu Anonymousa i uključivati izvore za livestream događaje. Prema njihovim riječima mnoge su se stvari promijenile od kada su počeli sa razvojem pokreta diljem svijeta. „Do sada nisu imali prostora kako bi napravili odgovarajući forum za brojne sljedbenike.

No, vrijeme je za promjene. Cilj stranice je privući što više korisnika, proširiti usluge koje su trenutno aktivne na Twitteru i Facebooku, te odvojiti informacije od svijeta politike. Još uvijek nije jasno na koji način će funkcionirati forum, odnosno hoće li se oslanjati na originalne priče iskusnih novinara ili će to pak biti u stilu građanskog novinarstva“, tvrde Anonymousi.

Stručnjak za cybersecurity sa Sveučilišta u Surreyu Alan Woodward, smatra da stvaran problem predstavlja nedostatak odgovornosti,upravo zbog gore navedenog razloga. „Postavlja se pitanje kako netko može vjerovati da su njihovi navodi točni,ako sama organizacija nosi naziv Anoniman. No vrlo je jasna politička agenda na koju stavljaju naglasak“, ističe Woodward.

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.