Amazon i dalje suvereno dominira cloudom

Amazon i dalje suvereno dominira cloudom

Foto: DepositPhotos

Amazon je sa svojom cloud uslugom Amazon Web Services daleko najjači na tržištu, što se potvrdlo i po udjelu koji ima u drugom kvartalu ove godine najbogatija kompanija svijeta. Nalazi se na 33 posto i to je osjetno bolje od prvog pratitelja Microsofta - koji se zaustavio na 16 posto.

Dakle, više no dvostruko bolji rezultat za Amazon. Dapače, treći Google je na osam posto, četvrti IBM na šest posto, Alibaba na pet posto. Pa kad se zbroje prva tri pratitelja Amazona u cloud svijetu, imaju manji udio no Amazon Web Services sam. Riječ je o 30 posto u odnosu na tih nedostižnih 33 posto koje ima AWS.

Ukupno, prihodi usluga vezanih uz cloud infrastrukturu koju nude sve ove kompanije iznosili su 23 milijarde američkih dolara u drugom kvartalu ove godine, što znači da je AWS završio kvartal na 8,38 milijardi dolara prihoda i to je izniman poticaj ne samo za taj vid poslovanja već i za kompletnu kompaniju.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

INFOGRAFIKA: Kratka povijest Emojia

12.10.2019. komentiraj

Emoji svijet raste iz dana u dan pa će korisnici tako ove godine dobiti 230 potpuno novih, što će osvježiti ponudu i učiniti ih tijekom razmjene poruka još popularnijima. Ukupno, sad će biti 3019 tih piktograma koje nazivamo emoji.

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

Redizajniran portal za zapošljavanje posao.hr - poprimio je novo digitalno lice

12.10.2019. komentiraj

Specijalizirani portal za oglašavanje radnih mjesta - posao.hr predstavio je novi dizajn koji će korisnicima omogućiti jednostavnije snalaženje i praćenje aktualnih događaja na tržištu rada. Portal posao.hr ove godine slavi 17 godina svojeg postojanja i u tom je razdoblju na njemu objavljeno više od pola milijuna oglasa za posao, a trenutno je i među 15 najposjećenijih hrvatskih stranica.

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

INFOGRAFIKA: YouTube kanali s najviše pretplatnika

11.10.2019. komentiraj

Pretplatnici su ono za što se bori svaki YouTube autor jer što ih je više, više je pogleda, više je slave i više je prihoda. A zanimljivo je da su se stvari ponešto promijenile s obzirom da činjenicu da su YouTubea kao platformu prepoznali mnogi u raznim granama moćne zabavne industrije.