Amazon i dalje suvereno dominira cloudom

Amazon i dalje suvereno dominira cloudom

Foto: DepositPhotos

Amazon je sa svojom cloud uslugom Amazon Web Services daleko najjači na tržištu, što se potvrdlo i po udjelu koji ima u drugom kvartalu ove godine najbogatija kompanija svijeta. Nalazi se na 33 posto i to je osjetno bolje od prvog pratitelja Microsofta - koji se zaustavio na 16 posto.

Dakle, više no dvostruko bolji rezultat za Amazon. Dapače, treći Google je na osam posto, četvrti IBM na šest posto, Alibaba na pet posto. Pa kad se zbroje prva tri pratitelja Amazona u cloud svijetu, imaju manji udio no Amazon Web Services sam. Riječ je o 30 posto u odnosu na tih nedostižnih 33 posto koje ima AWS.

Ukupno, prihodi usluga vezanih uz cloud infrastrukturu koju nude sve ove kompanije iznosili su 23 milijarde američkih dolara u drugom kvartalu ove godine, što znači da je AWS završio kvartal na 8,38 milijardi dolara prihoda i to je izniman poticaj ne samo za taj vid poslovanja već i za kompletnu kompaniju.

Još iz kategorije

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

Trikovi kojima se hakeri koriste za upad u vaše e-mailove

05.12.2019. komentiraj

Hakeri koriste e-mail kao način napada gotovo tri desetljeća, a u tome im pomažu naivni korisnici, koji sa svim tim godinama nisu evoluirali pa i dalje posjećuju web stranice koje im se nude u više nego sumnjivim e-mail porukama. Ujedno, hakeri češće napadaju vikendom jer tad su učinkovitiji.

Kolačići su i dalje problem

Kolačići su i dalje problem

05.12.2019. komentiraj

Nakon što je HAKOM donio odluku o kažnjavanju zbog kršenja odredbi oko kolačića upitali smo u domaćem telekomunikacijskom regulatoru koji nadzire i taj dio internetskog tržišta što se krije iza odluke i kako stvoriti internetsko okruženje gdje se poštuju pravila.

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

Chrome bi u budućnosti mogao korisniku navesti učitava li se neki web sporo ili brzo

02.12.2019. komentiraj

Google konstantno poboljšava Chrome internetski preglednik i svjestan je da ima dovolju moć da putem njega mijenja situaciju vezanu uz web stranice, pa tako uz višegodišnju borbu protiv onih koji ne koriste HTTPS protokol te onih koji još uvijek koriste flash sadržaj, Google će prokazivati i one čije su web stranice prespore.