Adeo POS blagajna prva ponudila plaćanje kriptovalutama u Hrvatskoj

Adeo POS blagajna prva ponudila plaćanje kriptovalutama u Hrvatskoj

Plaćanje na POS blagajna uz kriptovalute kao sredstavo plaćanja sada je moguće zahvaljujući Adeo POS blagajni, prva je blagajna u Hrvatskoj koja će prihvaćati plaćanje u kriptovalutama. To znači da će se računi za proizvode i usluge poput primjerice šišanja ili kave moći platiti kriptovalutom, iako su izdani u kunama. Procedura plaćanja je krajnje jednostavna i uključuje skeniranje QR koda digitalnim novčanikom na mobitelu, nakon kojeg slijedi prijenos sredstava iz digitalnog novčanika na račun tvrtke uz automatsku konverziju u kune.

Za ovaj novitet zaslužni su zagrebačka softverska tvrtka Neoinfo koja je razvila navedeni blagajnički softver i varaždinsko društvo specijalizirano za pružanje usluga na kripto tržištu Fima Plus koje putem svog FIMA Pay sustava procesira kripto transakcije i obavlja ulogu mjenjačnice. Trenutno prihvaćene kriptovalute su bitcoin, litecoin, ether i bitcoin cash.

Ova dodatna opcija korisnicima Adeo POS-a ne donosi nikakve dodatne troškove, a blagajna od ranije podržava uobičajene načine plaćanja korištenjem gotovine i kartica, ali i one modernije kao što su Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay te mobilna aplikacija Settle.

„Nedugo nakon što je Adeo POS postao prva blagajna u Hrvatskoj koja podržava plaćanje mobilnom aplikacijom Settle, nastavljamo s inovacijama i prvi unutar blagajne nudimo plaćanje kriptovalutama. Prihvaćanje što većeg broja načina mobilnih plaćanja u skladu je s našom vizijom razvoja najpotpunije blagajne na tržištu“, rekao je direktor tvrtke Neoinfo Igor Vukmirović.

Iz Fime Plus kažu da je digitalna transformacija gospodarstva postala svakodnevna tema i u njoj vide prostor za napredak. Kripto tržište kao dio digitalizacije financijskoga tržišta i platnog sustava svakodnevno postaje sve uređenije, veće i pristupačnije ljudima. Na tome zajedno rade Fima Plus i Neoinfo. Naime, FIMA Plus od samog se početka trudi što više približiti široj javnosti digitalno tržište kriptovaluta, bez previše kompliciranja. Produkt toga je i Fima Pay, usluga koju su osmislili u suradnji sa slovenskim poduzećem Limitlex, a koja omogućuje plaćanja u kriptovalutama.

„Svako poduzeće na svijetu pa tako i u Hrvatskoj može prihvatiti plaćanje svojih faktura ili računa u kriptovaluti. To je dio digitalne transformacije poslovanja cjelokupnog gospodarstva, a koja se događa oko nas i svakim danim sve više intenzivira. Vijesti ovoga tipa globalna su svakodnevica i veselim se danima kada će sve češće takve informacije dolaziti i iz hrvatskih poduzeća. Naime, i naša poduzeća sve to mogu već danas, ali toga još nisu svjesna. Čudno, zar ne? Ali istinito“, izjavio je direktor poduzeća Fima Plus Milan Horvat.

Još iz kategorije

Cijene .com domena kreću prema gore

Cijene .com domena kreću prema gore

19.02.2020. komentiraj

Američka Nacionalna uprava za telekomunikacije i informacije (NTIA) pri američkom Ministarstvu trgovine produljila je 2018. sporazum s Verisignom, koji određuje način na koji može koristiti „.com“ jer on se veže ugovorom s Internetskom korporacijom za dodjelu imena i brojeva (ICANN).

5 smjernica za bolju sigurnost IoT uređaja

5 smjernica za bolju sigurnost IoT uređaja

19.02.2020. komentiraj

Internet stvari (IoT) s dolaskom mobilnih mreža pete generacije (5G) polako dobiva zamah i ispunjava zacrtani potencijal, što znači da se ponovno na površinu “izbacuje” činjenica da ta tehnologija još uvijek nije dovoljno sigurna za korisnike, kao ni dovoljno transparentna.

WhatsApp probio brojku od 2 milijarde aktivnih korisnika

WhatsApp probio brojku od 2 milijarde aktivnih korisnika

18.02.2020. komentiraj

Facebook ima razloga za ponos jer WhatsApp koji je kupio 2014. i pritom nije učinio neke značajne promjene s aplikacijom te njenim mogućnostima, ima nevjerojatnih dvije milijarde aktivnih korisnika mjesečno! To je pola milijarde više no 2018. kad ih je bilo 1,5 milijardi.