Adatin disk za sve namjene

Adatin disk za sve namjene

ADATA Technology predstavlja robusni vanjski tvrdi disk ADATA HD770G – prvi na svijetu s RGB osvjetljenjem, za one kojima samo robusnost nije dovoljna. Korisnici će na HD770G moći pohraniti sve svoje igre i podatke, i to s puno stila, tvrde u Adati i dodaju da HD770G nudi više od onog što propisuje standard IP68, a to znači da je otporan na vlagu, prašinu i udarce jer ima robusnu troslojnu konstrukciju.

„HD770G krasi poseban dizajn kakav se ne može vidjeti ni kod jednog drugog vanjskog tvrdog diska zahvaljujući svojim naglašenim bridovima i dvjema RGB trakama u obliku svjetlosnog snopa koje ističu osobni stil korisnika. Između dva reda svjetala nalazi se središnji dio s mrežastim uzorkom koji „oživljava“ zahvaljujući pulsiranju RGB osvjetljenja. Uz pregršt kapaciteta za pohranu korisnici će moći nositi sa sobom sve svoje igre ili nadopuniti ograničen prostor za pohranu konzole PS4 ili Xbox. HD770G nije izvrstan samo za igranje na konzolama, nego i za igranje na PC-u“, pojašnjavaju iz Adate.

Kako sami tvrtde HD770G nudi vrhunsku zaštitu od prašine i vlage koja nadmašuje najvišu razinu standarda IP68. Naime, ovaj HDD posebno je vodootporan i može se na 120 minuta uroniti u 2 metra vode bez oštećenja podataka. „Umjesto da koristi poklopce za priključke kakvi se mogu naći na drugim vanjskim tvrdim diskovima, HD770G ima posebne patentirane pokrove za priključke koji se lako namještaju i izvrsno štite od prodora vode. HD770G krasi i robusna troslojna konstrukcija koja se sastoji od silikonskog kućišta koje apsorbira udarce, robusnog međuspremnika i amortiziranih nosača tvrdog diska, pa može bez problema „preživjeti“ udarce i padove. Iznutra se 256-bitno AES šifriranje brine o tome da podaci budu zaštićeni lozinkom i nedostupni neovlaštenim i zlonamjernim znatiželjnicima“, zaključuju u Adati.

Još iz kategorije

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

Korisnici društvenih mreža napuštaju Facebook i Instagram

23.09.2019. komentiraj

Facebook je tijekom drugog kvartala ove godine bilježio 2,41 milijarde aktivnih korisnika na mjesečnoj razini, što je rast od osam posto u odnosu na isto razdoblje lani, no u sjevernoj Americi taj pozitivni trend jedva da vrijedi.

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

Koje europske zemlje nude najbolji, a koje najgori digitalni život

20.09.2019. komentiraj

Digitalni život ili na engleskom “digital life” postala je realnost u današnje vrijeme, pojam koji označava koliko je određena sredina omogućila ljudima u njoj pristup digitalnoj sferi, prvenstveno po pitanju onoga što bi im pomoglo u svakodnevici. Kao, primjerice, što Estonija praktički sve nudi u digitalnom obliku i tako olakšava živote građanima.

Preslabe lozinke predstavljaju najveći rizik za napade ransomwareom

Preslabe lozinke predstavljaju najveći rizik za napade ransomwareom

19.09.2019. komentiraj

Napadi koje kibernetički kriminalci izvode posljednjih godina u prvom redu vezani su uz ransomware, koji im nudi podosta kontrole nad žrtvom i usput jako brzu zaradu, a izvode se ponajprije jer žrtve imaju preslabu zaštitu u vidu jednostavno postavljenih lozinki, koje su za korisnike najveći rizik.