Cyber Monday opet donio rekorde

Cyber Monday opet donio rekorde

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Američki Dan zahvalnosti u davnoj je prošlosti bilo vrijeme kad su ljudi izražavali zahvalnost onime što imaju, ali u današnje je to ipak vrijeme kad se izražava želja za onime što bi voljeli imati. Zato trgovine bilježe rast prihoda iz godine u godinu, a samo u ovoj rekordi su potpuno porušeni, prvenstveno kad se radi i o online kupovini.

Naime, tijekom "cyber ponedjeljka" prihodi od online prodaje dobara dosegnuli su 9,4 milijardi američkih dolara u Sjedinjenim Američkim Državama. Tako nešto nije zabilježeno nikad na ponedjeljak koji dolazi poslije Dana zahvalnosti, a to je ove godine bilo 2. prosinca. Kad se tome pridoda online rezultat zabilježen tijekom samog Dana zahvalnosti, Crnog petka i dana poslije Dana zahvalnosti, rezultati su još bolji.

Jer, Dan zahvalnosti donio je 4,2 milijarde dolara prihoda, Crni petak donio je 7,4 milijarde dolara i "cyber ponedjeljak" donio je spomenutih 9,4 milijardi dolara. Primjerice, prošle godine donio 7,9 milijardi dolara.

Sve u svemu, trgovci u svako doba godine pronađu svojevrsni izgovor za iznimne popuste, a milijuni zainteresiranih kupaca to spremno i objeručke dočeka.

 

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Desetljeće streaminga glazbe

INFOGRAFIKA: Desetljeće streaminga glazbe

01.04.2020. komentiraj

Spotify je s krajem desetljeća odlučio objaviti autore, pjesme i žanrove koje su korisnici najviše preslušavali od 2010. i lista neke svakako može iznenaditi, dok će drugima biti potpuno očekivana.

INFOGRAFIKA: Facebook dominira društvenim mrežama

INFOGRAFIKA: Facebook dominira društvenim mrežama

26.03.2020. komentiraj

Facebook dominira u svijetu društvenih mreža, i to kao kompanija jer njegove platforme prikupljaju daleko najviše korisnika na globalnoj razini. Tek se kineske platforme mogu mjeriti s njim, ali s obzirom da u toj zemlji ne postoji pravo izbora, nisu toliko relevantne.

INFOGRAFIKA: Vrijednost dionice Alphabeta cvate pod palicom Sundara Pichaija

INFOGRAFIKA: Vrijednost dionice Alphabeta cvate pod palicom Sundara Pichaija

09.03.2020. komentiraj

Osnivači Googlea Larry Page i Sergej Brin odlučili su odstupiti sa svojih pozicija izvršnog direktora (CEO) i predsjednika Alphabeta te prepustiti vodstvo kompanije Sundaru Pichaiju, koji će biti izvršni direktor Googlea i Alphabeta.