ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao snagu industrije

ICTbusiness TV:  Sajam IFA pokazao snagu industrije

Foto: Goran Matošević / Tomich Productions

Donosimo vam posljednju TV emisiju s ovogodišnjeg sajma IFA koji je pokazao da bez obzira na krize i probleme s kojima se industrija susreće posljednjih nekoliko godina industrija nastavlja rast. Odnosi se to na cijelu industrije potrošačke elektronike od kućanskih uređaja, pa sve do pametnih telefona.

Prihod na tržištu potrošačke elektronike iznosi 1.062,00 milijardi američkih dolara u 2022. Očekuje se da će tržište godišnje rasti za 2,51 posto (CAGR 2022.-2027.). Najveći segment tržišta je segment telefonije s tržišnim obujmom od 473,10 milijardi dolara u 2022. U globalnoj usporedbi, najveći prihod se ostvaruje u Kini (251,40 milijardi dolara u 2022.).

U odnosu na ukupan broj stanovnika, 2022. godine po osobi se generira prihod od 139,50 dolara. Na tržištu potrošačke elektronike 43,6 posto ukupnog prihoda ostvarit će se online prodajom do 2022. godine.

Na tržištu potrošačke elektronike očekuje se da će količina iznositi 9,2 milijarde komada do 2027., a očekuje se da će tržište potrošačke elektronike pokazati rast količine od 3,2 posto u sljedećoj godini.

O svemu tome, razgovaramo s Veselinom Jevrosimovićem iz Comtradea, koji priča o njihovom brendu Tesla, ali i manjku radne snage i načinu kako stvoriti nove kvalitetne ljude.

U emisiji još razgovaramo s Adamom Fergusoinom iz HMD-a koji upravlja brandom Nokie koji govori o fokusiranosti na održivost. Tu je i razgovor s Craig Cunninghamom iz Samsung koji govori o promjeni potrošačkih navika u posljednje dvije godine, ali i o tome kakvu ulogu imaju u svemu tome pametni televizori. Na kraju emisije tu je i razgovor s Timom Shepherdom iz Bullitta koji govori o razvoju vrlo specifičnog tržišta izdržljivih pametnih telefona.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

ICTbusiness TV: WMF pokazao smjer razvoja komunikacijske industrije

06.12.2022.

Weekend Media Festival ima moć privlačenja ljudi već 15 godina, unatoč tome što su, kako sami organizatori tvrde, na samom početku ove priče zamislili nešto što je trebalo biti puno manje i kraće. Međutim, kako ističe Tomo Ricov, s kojim smo razgovarali za ICTbusiness TV, 15 godina kasnije WMF je postao najveća regionalna komunikacijska konferencija. Ove su godine napravili sintezu čak dvaju festivala, te smo stoga ponosni što smo u Rovinju ugostili međunarodni festival kreativnosti Golden Drum, ističe Ricov.

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

ICTbusiness TV: Najveća domaća IT konferencija Infobip Shift

30.11.2022.

Nakon što je prije svega zbog promjena posljednjih godina zauvijek nestala dotad najveća domaća IT konferencija WinDays, a slično se dogodilo i s nekoliko manjih konferencija uvjerljivo najvećom postaje i ostaje Infobip Shift.

ICT na Ti:  Digitalizacija prodaje automobila

ICT na Ti: Digitalizacija prodaje automobila

29.11.2022.

Neostar je od početka najavljivao da će platforma postati eko-sustav za rabljena vozila koji će ponuditi cjelovito digitalizirano iskustvo kupnje, prodaje i održavanja automobila, ističe Dimitrije Trbović u novoj ICT na Ti televizijskoj emisiji.