ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

U ovoj TV emisiji donosimo vam razgovor s dr. Ivorom Kovićem koji je zajedno sa svojim timom osmislio zaštitnu masku namijenjenu medicinskim djelatnicima koja kombinira postojeću ronilačku masku s medicinskim filterom čime štiti medicinske djelatnike. CroResp hrvatska je respiratorska maska koji zdravstvene djelatnike uspješno štiti od koronavirusa.

Razgovarali smo i s Ivanom Skenderom glavnim direktorom za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska koji nam govori o tome kako se poslovanje transferima kako interno tako i eksterno, kako se sve više i lakše radi od kuće odnosno kada se stvari vrate u normalu s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Međutim, vrijeme koje dolazi prema njegovim riječima donosi i druge velike promjene u svijetu ICT tehnologija jer će se tu govoriti prije svega o dolasku nove generacije mobilne telefonije odnosno 5G mreža, ali i rješenja u segmentu interneta stvari. Sve tu to rješenja i tehnologije koje će nakon ove kroz još više i brže mijenjati svijet.

Za kraj ove još jedne emisije nastale u našem virtualnom studiju donosimo razgovor sa Svenom Marušićem, managing partner agencije Five koji u nju dolazi nakon niza vrlo uspješnih poslova i izlaska u turističke vode i njegovu veliku ljubav surfanje. On je prije agencije Five radio u Microsoftu, Hrvatskom Telekomu gdje je bio šef IT-a i nakon toga kreće i u poduzetničke vode osnivajući vrlo uspješnu konzultantsku tvrtku Infocumulus koji je na kraju preuzeo jedan od najvećih domaćih IT igrača Span. Kako se Five nastavlja razvijati u krizi, što se na tržištu događa i to onom izvoznom jer Five je prema njegovim riječima okrenuti prije svega američkom tržištu poslušajte u još jednoj ICTbusiness TV emisiji.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Paketi i pisma u Hrvatsku i svijet i dolaze i putuju iz Velike Gorice

ICTbusiness TV: Paketi i pisma u Hrvatsku i svijet i dolaze i putuju iz Velike Gorice

08.07.2020. komentiraj

Završavamo još jednu sezonu ICTbusiness TV-a i to ovog puta reportažom iz novog sortirnog centra Hrvatske pošte. Zapravo je riječ o novom mjestu gdje bi se uskoro mogla preseliti i Uprava Hrvatske pošte nakon što je zgrada u Jurišićevoj ulici u Zagrebu teško stradala u potresu. Sada su privremeno preseljeni u Branimirovu ulicu odnosno zgradu kod Glavnog kolodvora u Zagrebu.

ICTbusiness TV: Dolazi IFA, digitalizacija i telekomi, inovacije i digitalna budućnost

ICTbusiness TV: Dolazi IFA, digitalizacija i telekomi, inovacije i digitalna budućnost

24.06.2020. komentiraj

Na završetku smo još jedne sezone ICTbusiness TV-a i pred vama je posljednja redovna TV emisija u kojoj donosimo nekoliko vrlo zanimljivih razgovora od toga kako će se početkom jeseni održati sajam IFA 2020 u Berlinu, kako se razvija digitalna ekonomija i digitalizacija.

ICTbusiness TV: Transformacija, digitalizacija, javna uprava i telekomi

ICTbusiness TV: Transformacija, digitalizacija, javna uprava i telekomi

11.06.2020. komentiraj

Polako ulazimo u ljeto, kada kreću odlasci na godišnji, spajanje praznika, no ove godine to će biti imalo drugačije. Mnogima neće biti lako jer se u pokazalo da možemo raditi od doma, dakle od bilo kuda, pa će svi trebati imati razumijevanja da rad od doma ne znači i rad s godišnjeg. Sve su nam to omogućile tehnologije. Slično je kada govorimo i potencijalu korištenja digitalizacije i digitalne transformacije u javnoj upravi.