ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

U ovoj TV emisiji donosimo vam razgovor s dr. Ivorom Kovićem koji je zajedno sa svojim timom osmislio zaštitnu masku namijenjenu medicinskim djelatnicima koja kombinira postojeću ronilačku masku s medicinskim filterom čime štiti medicinske djelatnike. CroResp hrvatska je respiratorska maska koji zdravstvene djelatnike uspješno štiti od koronavirusa.

Razgovarali smo i s Ivanom Skenderom glavnim direktorom za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska koji nam govori o tome kako se poslovanje transferima kako interno tako i eksterno, kako se sve više i lakše radi od kuće odnosno kada se stvari vrate u normalu s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Međutim, vrijeme koje dolazi prema njegovim riječima donosi i druge velike promjene u svijetu ICT tehnologija jer će se tu govoriti prije svega o dolasku nove generacije mobilne telefonije odnosno 5G mreža, ali i rješenja u segmentu interneta stvari. Sve tu to rješenja i tehnologije koje će nakon ove kroz još više i brže mijenjati svijet.

Za kraj ove još jedne emisije nastale u našem virtualnom studiju donosimo razgovor sa Svenom Marušićem, managing partner agencije Five koji u nju dolazi nakon niza vrlo uspješnih poslova i izlaska u turističke vode i njegovu veliku ljubav surfanje. On je prije agencije Five radio u Microsoftu, Hrvatskom Telekomu gdje je bio šef IT-a i nakon toga kreće i u poduzetničke vode osnivajući vrlo uspješnu konzultantsku tvrtku Infocumulus koji je na kraju preuzeo jedan od najvećih domaćih IT igrača Span. Kako se Five nastavlja razvijati u krizi, što se na tržištu događa i to onom izvoznom jer Five je prema njegovim riječima okrenuti prije svega američkom tržištu poslušajte u još jednoj ICTbusiness TV emisiji.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Span izašao na burzu, izgradnja 5G mreža i promjene na telekom tržištu

ICTbusiness TV: Span izašao na burzu, izgradnja 5G mreža i promjene na telekom tržištu

11.10.2021.

Span je putem Javne ponude prodao svih 578.200 ponuđenih vlastitih dionica (29,5 posto) po maksimalnoj cijeni u ponuđenom rasponu u iznosu od 175 kuna. Spanove dionice kupilo je više od 1.000 novih dioničara, čime je prikupljeno 101.185.000,00 kuna. Prilikom predstavljanja službenih rezultata Javne ponude u zagrebačkoj Esplanadi, potpisan je Ugovor o uvrštenju svih Spanovih dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze. Upravo je to razlog razgovora s predsjednikom Uprave Spana Nikolom Dujmovićem.

ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

ICTbusiness TV: NEM u Dubrovniku i ponovno smo na terenu

27.09.2021.

Napokon, nakon godinu dana što se gotovo ništa nije održavalo uživo imali smo prilike, iako na samo nekoliko sati otići do Dubrovnika i biti na prvoj ovogodišnjoj jesenskoj veliko konferenciji NEM 2021. Konferencija koja okuplja svijet televizijske industrije, gdje možete saznati trendove u broadcasting biznisu, što nas od velikih serija, ali i tehnologija čeka okupila je sve one koji se u Hrvatskoj, regiji i Europi bave ovom industrijom. Međutim nije se pričalo samo o serijama, već i tehnologija jer kriza je pokazala koliko nam je ona važna da bismo konzumirali sadržaje prema vlastitim željama.

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

ICTbusiness TV: Kreće nova sezona

10.09.2021.

Upravo rećemo u već sedmu sezonu ICTbusiness TV-a i nakon prošlogodišnje sezone kada događanja nije bilo, kada su bila zatvaranja, rad od kuće, bolje rečeno rad od bilo kuda gdje se stiglo u ovoj sezoni očekujemo da će se to promijeniti. Neka događanja smo već pripremili i to će te vidjeti u narednim emisijama. Pritom za početak listopada pripremamo i novu ICTbusiness TV emisiju koja će biti drugačija, a trudit ćemo se da u nju uvijek pozovemo zanimljive goste. No to neka ostane iznenađenje još neko vrijeme.