ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

ICTbusiness TV: Medicina, digitalna transformacija i izvozni poslovi

Foto: DepositPhotos / Ilustracija

Pred vama je još jedna ICTbusiness TV emisija nastala u doba ove krize i donosimo vam vrlo zanimljive teme ponovno u drugačijem formatu jer nema događanja, ljudi drže distancu pa smo mi odlučili da ih dovedemo u naš virtualni studio.

U ovoj TV emisiji donosimo vam razgovor s dr. Ivorom Kovićem koji je zajedno sa svojim timom osmislio zaštitnu masku namijenjenu medicinskim djelatnicima koja kombinira postojeću ronilačku masku s medicinskim filterom čime štiti medicinske djelatnike. CroResp hrvatska je respiratorska maska koji zdravstvene djelatnike uspješno štiti od koronavirusa.

Razgovarali smo i s Ivanom Skenderom glavnim direktorom za transformaciju poslovanja, ljudske potencijale i korporativne komunikacije A1 Hrvatska koji nam govori o tome kako se poslovanje transferima kako interno tako i eksterno, kako se sve više i lakše radi od kuće odnosno kada se stvari vrate u normalu s bilo kojeg mjesta i bilo kada. Međutim, vrijeme koje dolazi prema njegovim riječima donosi i druge velike promjene u svijetu ICT tehnologija jer će se tu govoriti prije svega o dolasku nove generacije mobilne telefonije odnosno 5G mreža, ali i rješenja u segmentu interneta stvari. Sve tu to rješenja i tehnologije koje će nakon ove kroz još više i brže mijenjati svijet.

Za kraj ove još jedne emisije nastale u našem virtualnom studiju donosimo razgovor sa Svenom Marušićem, managing partner agencije Five koji u nju dolazi nakon niza vrlo uspješnih poslova i izlaska u turističke vode i njegovu veliku ljubav surfanje. On je prije agencije Five radio u Microsoftu, Hrvatskom Telekomu gdje je bio šef IT-a i nakon toga kreće i u poduzetničke vode osnivajući vrlo uspješnu konzultantsku tvrtku Infocumulus koji je na kraju preuzeo jedan od najvećih domaćih IT igrača Span. Kako se Five nastavlja razvijati u krizi, što se na tržištu događa i to onom izvoznom jer Five je prema njegovim riječima okrenuti prije svega američkom tržištu poslušajte u još jednoj ICTbusiness TV emisiji.

 

Još iz kategorije

ICTbusiness TV: Inovacijski inkubator, prvih 30 godina i nove bankarske usluge

ICTbusiness TV: Inovacijski inkubator, prvih 30 godina i nove bankarske usluge

12.10.2020. komentiraj

Početak nove ICTbusiness TV emisije rezerviran je za razgovor s predsjednikom Uprave Poslovne inteligencije Držanom Oreščaninom koji govori o stanju na tržištu, ali i ambicioznim planovima stvaranja inovacijskog centra koji bi trebao započeti s radom početkom 2021. On ističe kako inkubator i inovacijski centar prostirati na 450 četvornih metara bavit će se analitikom i umjetnom inteligencijom.

ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

ICTbusiness TV: Sajam IFA pokazao da se može

28.09.2020. komentiraj

Ove godine zaista ništa nije bilo normalno, sajmovi i konferencije su otkazani, jednostavno ništa se nije događalo, nije se putovalo. Ove godine zadnji veliki sajam prije pandemije bio je CES u Las Vegasu koji je već za sljedeću godinu otkazan, MWC u Barceloni je otkazan, a sljedeće godine pomaknut je na kraj lipnja, nije bilo niti Gamescoma. Niti domaćih konferencija. Jednostavno godina koja je po svemu posebna, da o zaključavanju niti ne pričamo.

ICTbusiness TV:  Svima je nedostajao Gamescom u Koelnu

ICTbusiness TV: Svima je nedostajao Gamescom u Koelnu

08.09.2020. komentiraj

Kreće još jedna sezona ICTbusiness TV-a koja je trebala već pa gotovo tradicionalno započeti velikom pričom sa sajma Gamescom u Kolenu. Nažalost zbog dobro poznate situacije ovaj sajam koji je prije svega namijenjen svim ljubiteljima gaminga je otkazan. Treba podsjetiti kako je prošle godine na njemu bilo više od 250 tisuća posjetitelja i da je podijeljen na dva dijela svima donio vrijednost. Poslovnim posjetiteljima bila je to prilika za predstavljanje novih igara, pronalaženje studija, partnerstava, dok su svi ostali uživali i u live gamingu, zabavi. Ove godine sajam je bio samo u virtualnom svijetu jer organizatori nisu željeli riskirati, a kako sami tvrde nisu mogli osigurati sigurnost.