Nova TV emisija

ICTbusiness TV: Komunikacija je ključ uspjeha

ICTbusiness TV: Komunikacija je ključ uspjeha

Došli smo i do posljednje televizijske ICTbusiness TV emisije za ovu sezonu, a sljedeća stiže u rujnu ove godine. U ovoj emisiji donosimo priše s Dana komunikacija koji pokazuju smjer razvoja komunikacijske industrije, ali i upotrebe novih tehnologija kao što su primjerice rješenja bazirana na umjetno inteligenciji.

Upotreba generativne umjetne inteligencije, a posebno ChatGPT-a, ove će godine porasti troznamenkasto, prema prognozi Insider Intelligencea na tu temu, prema Insider Intelligenceu. Iako će se rast usporiti tijekom sljedećih nekoliko godina, korištenje generativne umjetne inteligencije premašit će nekoliko prekretnica tijekom predviđenog razdoblja.

Na početku razgovaramo s Anđelom Buljan Šiber o proteklim Danima komunikacija i promjenama koje su nam se dogodile.

Futurist James Whittaker koji je radio za Microsoft, ali i obavještajne službe koji govori o utjecaju umjetne inteligencije i što nas čeka u budućnosti.

O promjenama u oglašavanju za ICTbusiness TV govori Rory Sutherland, Global VP Ogilvya koji ističe važnost analize ljudskog ponašanja, korištenje naprednih tehnologija, ali dodaje kako pritom treba biti i jako oprezan.

U drugom dijelu emisije donosimo razgovor s VMwareove konferencije gdje govore Mirko Ledić, regionalni direktor VMwarea za Srednju Europu koji ističe promjena na tržištu i stanje u Hrvatskoj i regiji. O sigurnosti poslovanja, poslovanju u oblaku govori Eric Herzog, CMO, Infinidata.

Za kraj Bjoern Brundert glavni tehnolog u VMwareu koji govori o promjenama u poslovanju u oblaku, izazovima ali i prijetnjama, ali i svemu što se može iskoristiti u svakodnevnom poslovanju.