TV EMISIJA

ICTbusiness TV: Gaming važan i u segmentu obrazovanja

ICTbusiness TV: Gaming važan i u segmentu obrazovanja

Procjene govore kako će gaming industrija do 2032. godine vrijediti više od 1,065 trilijuna dolara, a ove godine procjena se zaustavila na 447,31 milijardu dolara, a o tome i važnosti i gdje smo bili i gdje idemo za ICTbusiness TV govori legendarni John Alfonso Romero tvorac Dooma.

O domaćoj gaming sceni, ali i planovi Pine Studia za našu TV emisiju govori Boris Barbir koji ističe kako iza sebe imaju više od četrdeset lansiranih igara, a posljednja u nizu pod imenom Escape Simulator uspjela je postići impresivne rezultate na svjetskoj sceni videoigara. Osim što je privukla velik broj pozitivnih recenzija od recenzenata i igrača, prodana je u više milijuna primjeraka.O edukaciji iz područja gaminga govori Predrag Šuka iz Algebre koji pojašnjava kako studij multimedijske produkcije je, kao i svi studijski programi koje je Algebra pokrenula, rezultat dugogodišnjeg praćenja promjena i potreba na tržištu te pravovremenog prepoznavanja u koja znanja i vještine treba dodatno ulagati kroz obrazovanje kako bismo stvorili najbolje stručnjake za neke od poslova budućnosti.

I na kraju tu je Davor Tomičić suosnivač domaćeg Croteam koji govori o igri Talos Principle 2 je first-person puzzle igra u kojoj kao robot istražujete svijet gdje su ljudi izumrli, a na tom putu ćete biti suočeni s pitanjima o prirodi kozmosa i svrsi civilizacije.