TV emisija i kripto svijet

ICT na Ti: Kripto svijet nije tako kompliciran kako se čini

ICT na Ti: Kripto svijet nije tako kompliciran kako se čini

Danas svi vole raspravljati o kriptovalutama, kako će se kretati njihova cijena, što i kako ulagati, ali mnogi zapravo o njima ne znaju mnogo. Kao i to da su kriptovalute pokretač nekih novih startupova.

Stoga smo u našem studiju ugostili Vedrana Vukman suosnivača startupa Revuto koji je dugo u kripto svijetu, a njegov je startup i preko kriptovaluta došao do investicije kako bis e razvila aplikacija koja će korisnicima olakšati upravljanje pretplatama.

Digitalna imovina koja se temelji na blockchainu transparentna je i lako dostupna te korisnicima daje potpunu kontrolu nad njihovim sredstvima, a to je ono što Revuto pokušava učiniti s pretplatama. U posljednjih nekoliko godina bilježi se snažan rast prihoda od pretplata, a očekivanja su impresivna. Prosječni europski potrošač troši 130 eura mjesečno na pretplate, što čini oko 5 posto ukupnih mjesečnih troškova. Gotovo petina potrošača nikada ne provjerava svoje pretplate, zbog čega polovica njih često plaća proizvode i usluge koje ili više ne koriste ili ih ne smatraju vrijednima novcu. Tu nastupa Revuto.

Glavni proizvod Revuta je mobilna aplikacija, rješenje za upravljanje pretplatama putem jedinstvenog sučelja, koja pomaže korisnicima da drže pod kontrolom svoje periodične troškove povezane s pretplatama. Uz aplikaciju, Revuto ekosustav čine i REVU token i platforma za mikro zajmove, od kojih svaki igra svoju ulogu u vraćanju dijela vrijednosti koje ekosustav generira svojim korisnicima.