ZTE će na IFA 2016 predstaviti novi mobitel Axon 7

ZTE će na IFA 2016 predstaviti novi mobitel Axon 7

Kineski proizvođači pametnih telefona i phableta osvojaju svijet korak po korak, ali nekako se u posljednje vrijeme slabo čulo van granica najmnogoljudnije zemlje svijeta o tome što ZTE radi. Još prije tri godine bili su među tri najjača kineska proizvođača, ali malo su potom posustali pod valom konkurencije. I eto ih nazad s vrlo zanimljivim uređajem pod nazivom ZTE Axon 7.

Prednost mu je cijena, koštat će 399 američkih dolara, što je oko 2000 kuna. A za tu cijenu korisnik dobije stvarno mnogo, čak i više što bi se moglo očekivati. Također, zanimljivo je da se ZTE odlučio na jednu pomalo drugačiju strategiju u ovoj priči pa umjesto predstavljanja neke moćne kamere nudi sjajan zvuk zahvaljujući prednjim zvučnicima, poboljšanima s Dolby Atmos audio. Cijela reprodukcija zvuka pojačana je i s posebnim audio procesorskim čipovima pa sve skupa zvuči dojmljivo, kao neki malo bolji zvučnici.

Dakle, ZTE ne želi mijenjati vašu kameru, ali želi mijenjati vaša trenutna HiFi rješenja kod kuće. Stvarno zanimljiva strategija i možda baš to bude prepoznato pa se dogodi zaokret u trenutnoj borbi proizvođača da pruže što bolji vizualni dojam svojim korisnicima.

Nažalost, osim ovih detalja, ništa drugo nije stiglo u javnost jer ZTE želi pružiti još ugodnije iznenađenje prilikom predstavljanja Axona 7 na IFA sajmu u Berlinu sljedećeg tjedna. Stoga, možda se u tih 2000 kuna krije jedna prava zvjerka vrijedna svake lipe.

Ipak, otkrili su neke planove za ovu godinu, a oni su iznimno optimistični i ambiciozni. Planiraju do kraja godine prodati mininalno 60 milijuna uređaja, ali krajnji cilj i očekivanja su na 70 milijuna. Stvarno ambiciozno i samim time sjajno što se ZTE nekako vraća u prvi plan, a ne da konstantno stoji sa strane i glasi kao proizvođač uređaja srednje klase koji nerijetko pružaju isto koliko i oni iz premium ranga.

Još iz kategorije

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

CES 2022: Anker predstavio novi prijenosni 4k laserski projektor

15.01.2022.

Kompanija Anker stoji iza jednog tržištu omiljenih prijenosnih projektora - Nebula Mars II Pro. A na CES sajmu u Las Vegasu predstavljen je novi temeljen na laserskoj tehnologiji - Nebula Cosmos Laser.

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

CES 2022: OnePlus najavio novi mobitel OnePlus 10 Pro

15.01.2022.

OnePlus 10 Pro jedna je od najvećih priča CES sajma u Las Vegasu, bar što se pametnih telefona tiče. Posebno jer će sredinom siječnja biti predstavljen u Kini, a vrlo brzo nakon toga naći će se na tržištu diljem svijeta.

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

Xiaomi pozdravlja nalaz Njemačkog saveznog ureda za sigurnost informacija BSI

15.01.2022.

Korporacija Xiaomi je 13. siječnja primila obavijest Njemačkog saveznog ureda za informacijsku sigurnost (BSI) da je BSI završio s revizijom pametnih telefona Xiaomi s fokusom na Njemačku. BSI je zaključio kako ne može identificirati niti jednu nepravilnost koja bi zahtijevala daljnju istragu ili druge mjere. Konkretno, BSI nije otkrio prijenos bilo kakvih filtracijskih lista, kako je navedeno u izvornom izvješću.