ZTE će na IFA 2016 predstaviti novi mobitel Axon 7

ZTE će na IFA 2016 predstaviti novi mobitel Axon 7

Kineski proizvođači pametnih telefona i phableta osvojaju svijet korak po korak, ali nekako se u posljednje vrijeme slabo čulo van granica najmnogoljudnije zemlje svijeta o tome što ZTE radi. Još prije tri godine bili su među tri najjača kineska proizvođača, ali malo su potom posustali pod valom konkurencije. I eto ih nazad s vrlo zanimljivim uređajem pod nazivom ZTE Axon 7.

Prednost mu je cijena, koštat će 399 američkih dolara, što je oko 2000 kuna. A za tu cijenu korisnik dobije stvarno mnogo, čak i više što bi se moglo očekivati. Također, zanimljivo je da se ZTE odlučio na jednu pomalo drugačiju strategiju u ovoj priči pa umjesto predstavljanja neke moćne kamere nudi sjajan zvuk zahvaljujući prednjim zvučnicima, poboljšanima s Dolby Atmos audio. Cijela reprodukcija zvuka pojačana je i s posebnim audio procesorskim čipovima pa sve skupa zvuči dojmljivo, kao neki malo bolji zvučnici.

Dakle, ZTE ne želi mijenjati vašu kameru, ali želi mijenjati vaša trenutna HiFi rješenja kod kuće. Stvarno zanimljiva strategija i možda baš to bude prepoznato pa se dogodi zaokret u trenutnoj borbi proizvođača da pruže što bolji vizualni dojam svojim korisnicima.

Nažalost, osim ovih detalja, ništa drugo nije stiglo u javnost jer ZTE želi pružiti još ugodnije iznenađenje prilikom predstavljanja Axona 7 na IFA sajmu u Berlinu sljedećeg tjedna. Stoga, možda se u tih 2000 kuna krije jedna prava zvjerka vrijedna svake lipe.

Ipak, otkrili su neke planove za ovu godinu, a oni su iznimno optimistični i ambiciozni. Planiraju do kraja godine prodati mininalno 60 milijuna uređaja, ali krajnji cilj i očekivanja su na 70 milijuna. Stvarno ambiciozno i samim time sjajno što se ZTE nekako vraća u prvi plan, a ne da konstantno stoji sa strane i glasi kao proizvođač uređaja srednje klase koji nerijetko pružaju isto koliko i oni iz premium ranga.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.