ZTE će na IFA 2016 predstaviti novi mobitel Axon 7

ZTE će na IFA 2016 predstaviti novi mobitel Axon 7

Kineski proizvođači pametnih telefona i phableta osvojaju svijet korak po korak, ali nekako se u posljednje vrijeme slabo čulo van granica najmnogoljudnije zemlje svijeta o tome što ZTE radi. Još prije tri godine bili su među tri najjača kineska proizvođača, ali malo su potom posustali pod valom konkurencije. I eto ih nazad s vrlo zanimljivim uređajem pod nazivom ZTE Axon 7.

Prednost mu je cijena, koštat će 399 američkih dolara, što je oko 2000 kuna. A za tu cijenu korisnik dobije stvarno mnogo, čak i više što bi se moglo očekivati. Također, zanimljivo je da se ZTE odlučio na jednu pomalo drugačiju strategiju u ovoj priči pa umjesto predstavljanja neke moćne kamere nudi sjajan zvuk zahvaljujući prednjim zvučnicima, poboljšanima s Dolby Atmos audio. Cijela reprodukcija zvuka pojačana je i s posebnim audio procesorskim čipovima pa sve skupa zvuči dojmljivo, kao neki malo bolji zvučnici.

Dakle, ZTE ne želi mijenjati vašu kameru, ali želi mijenjati vaša trenutna HiFi rješenja kod kuće. Stvarno zanimljiva strategija i možda baš to bude prepoznato pa se dogodi zaokret u trenutnoj borbi proizvođača da pruže što bolji vizualni dojam svojim korisnicima.

Nažalost, osim ovih detalja, ništa drugo nije stiglo u javnost jer ZTE želi pružiti još ugodnije iznenađenje prilikom predstavljanja Axona 7 na IFA sajmu u Berlinu sljedećeg tjedna. Stoga, možda se u tih 2000 kuna krije jedna prava zvjerka vrijedna svake lipe.

Ipak, otkrili su neke planove za ovu godinu, a oni su iznimno optimistični i ambiciozni. Planiraju do kraja godine prodati mininalno 60 milijuna uređaja, ali krajnji cilj i očekivanja su na 70 milijuna. Stvarno ambiciozno i samim time sjajno što se ZTE nekako vraća u prvi plan, a ne da konstantno stoji sa strane i glasi kao proizvođač uređaja srednje klase koji nerijetko pružaju isto koliko i oni iz premium ranga.

Još iz kategorije

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

Huawei predstavio Mobile Services ekosustav

13.12.2019. komentiraj

Huawei je predstavio svoj Mobile Services ekosustav koji krajnjim korisnicima osigurava pametnije, brže i bolje okruženje, a za developere je osigurano ugodnije korištenje cloud usluga i aplikacija, moglo se čuti od Justyne Jaworske, voditeljice Mobile Cloud Services Business odjela u Huaweiju na konferenciji .debug na kojeoj je HMS i prvi put predstavljen.

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.