Zašto su proizvođači toliko ludi za pametnim satovima?

Zašto su proizvođači toliko ludi za pametnim satovima?

Google trenutno usavršava svoj pametni sat, baš kao i Apple, Samsung, Microsoft i mnogi drugi, dok je Sony već izdao svoj primjerak ovog novog trenda među gadgetoljupcima. No u čemu je tolika privlačnost prema istima?

Prije 3 godine Apple je lansirao na tržište svoj iPad i to je bio proizvod koji je bio u najmanju ruku podvrgnut izrugivanjima sa svih strana. Mnogi proizvođači su iz toga razloga odustali od proizvodnje tableta uopće smatrajući da je to tek prolazni trend koji će se vrlo brzo ugasiti.

Kasnije se pokazalo kako je iPad postao jednim od najuspješnijih proizvoda svih vremena. Poučeni tim iskustvom, Microsoft i drugi proizvođači sada ne žele propustiti svoju priliku sa pametnim satovima, barem ne onako kako su pogriješili u procjenama o uspješnosti iPad-a.

Upravo sjećanje na tzv. “iPad efekt” velike kompanije tjera da potroše mnogo vremena i truda usavršavajući pametne satove.

Za sada je potrošačka potražnja nepoznata, te nitko nije siguran koliko bi pametni sat trebao vrijediti, a Pebble i Sony su svoje satove naplaćivali i po $100, što se mnogima učinilo nerazumnim. Svi takvi satovi koje smo imali prilike vidjeti na tržištu su prije svega povezani sa mobilnim uređajima – kada primite poziv na svome mobitelu on može biti prihvaćen ili odbijen, a poruke možete također pregledati na svome pametnome satu.

Pametni sat ima mogućnosti povezivanja s Bluetoothom i internet vezom, dok tek neki imaju mogućnost WiFi povezivanja koje je prilično beskorisno bez mobitela. Baterija je dosta nezahvalna u smislu svoje izdržljivosti prilikom povezivanja Bluetooth-om, što je vjerojatno ključni nedostatak za većinu korisnika na kojemu bi se trebalo dodatno poraditi u budućnosti razvoja ovog novog gadgeta.

Sve se više čini kako je došlo do određenog hype efekta prilikom lansiranja pametnih satova kojima je gotovo nedovoljno odoljeti, barem onoj populaciji koji su veliki ljubitelji novih gadgeta, ali ipak pričekajmo još neko vrijeme s dojmovima.

Još iz kategorije

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.