Zašto su proizvođači toliko ludi za pametnim satovima?

Zašto su proizvođači toliko ludi za pametnim satovima?

Google trenutno usavršava svoj pametni sat, baš kao i Apple, Samsung, Microsoft i mnogi drugi, dok je Sony već izdao svoj primjerak ovog novog trenda među gadgetoljupcima. No u čemu je tolika privlačnost prema istima?

Prije 3 godine Apple je lansirao na tržište svoj iPad i to je bio proizvod koji je bio u najmanju ruku podvrgnut izrugivanjima sa svih strana. Mnogi proizvođači su iz toga razloga odustali od proizvodnje tableta uopće smatrajući da je to tek prolazni trend koji će se vrlo brzo ugasiti.

Kasnije se pokazalo kako je iPad postao jednim od najuspješnijih proizvoda svih vremena. Poučeni tim iskustvom, Microsoft i drugi proizvođači sada ne žele propustiti svoju priliku sa pametnim satovima, barem ne onako kako su pogriješili u procjenama o uspješnosti iPad-a.

Upravo sjećanje na tzv. “iPad efekt” velike kompanije tjera da potroše mnogo vremena i truda usavršavajući pametne satove.

Za sada je potrošačka potražnja nepoznata, te nitko nije siguran koliko bi pametni sat trebao vrijediti, a Pebble i Sony su svoje satove naplaćivali i po $100, što se mnogima učinilo nerazumnim. Svi takvi satovi koje smo imali prilike vidjeti na tržištu su prije svega povezani sa mobilnim uređajima – kada primite poziv na svome mobitelu on može biti prihvaćen ili odbijen, a poruke možete također pregledati na svome pametnome satu.

Pametni sat ima mogućnosti povezivanja s Bluetoothom i internet vezom, dok tek neki imaju mogućnost WiFi povezivanja koje je prilično beskorisno bez mobitela. Baterija je dosta nezahvalna u smislu svoje izdržljivosti prilikom povezivanja Bluetooth-om, što je vjerojatno ključni nedostatak za većinu korisnika na kojemu bi se trebalo dodatno poraditi u budućnosti razvoja ovog novog gadgeta.

Sve se više čini kako je došlo do određenog hype efekta prilikom lansiranja pametnih satova kojima je gotovo nedovoljno odoljeti, barem onoj populaciji koji su veliki ljubitelji novih gadgeta, ali ipak pričekajmo još neko vrijeme s dojmovima.

Još iz kategorije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.