Zašto su proizvođači toliko ludi za pametnim satovima?

Zašto su proizvođači toliko ludi za pametnim satovima?

Google trenutno usavršava svoj pametni sat, baš kao i Apple, Samsung, Microsoft i mnogi drugi, dok je Sony već izdao svoj primjerak ovog novog trenda među gadgetoljupcima. No u čemu je tolika privlačnost prema istima?

Prije 3 godine Apple je lansirao na tržište svoj iPad i to je bio proizvod koji je bio u najmanju ruku podvrgnut izrugivanjima sa svih strana. Mnogi proizvođači su iz toga razloga odustali od proizvodnje tableta uopće smatrajući da je to tek prolazni trend koji će se vrlo brzo ugasiti.

Kasnije se pokazalo kako je iPad postao jednim od najuspješnijih proizvoda svih vremena. Poučeni tim iskustvom, Microsoft i drugi proizvođači sada ne žele propustiti svoju priliku sa pametnim satovima, barem ne onako kako su pogriješili u procjenama o uspješnosti iPad-a.

Upravo sjećanje na tzv. “iPad efekt” velike kompanije tjera da potroše mnogo vremena i truda usavršavajući pametne satove.

Za sada je potrošačka potražnja nepoznata, te nitko nije siguran koliko bi pametni sat trebao vrijediti, a Pebble i Sony su svoje satove naplaćivali i po $100, što se mnogima učinilo nerazumnim. Svi takvi satovi koje smo imali prilike vidjeti na tržištu su prije svega povezani sa mobilnim uređajima – kada primite poziv na svome mobitelu on može biti prihvaćen ili odbijen, a poruke možete također pregledati na svome pametnome satu.

Pametni sat ima mogućnosti povezivanja s Bluetoothom i internet vezom, dok tek neki imaju mogućnost WiFi povezivanja koje je prilično beskorisno bez mobitela. Baterija je dosta nezahvalna u smislu svoje izdržljivosti prilikom povezivanja Bluetooth-om, što je vjerojatno ključni nedostatak za većinu korisnika na kojemu bi se trebalo dodatno poraditi u budućnosti razvoja ovog novog gadgeta.

Sve se više čini kako je došlo do određenog hype efekta prilikom lansiranja pametnih satova kojima je gotovo nedovoljno odoljeti, barem onoj populaciji koji su veliki ljubitelji novih gadgeta, ali ipak pričekajmo još neko vrijeme s dojmovima.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.