Zašto je manje rubova bitno

Zašto je manje rubova bitno

Foto: LG

Južnokorejski LG možda se ne može pohvaliti rezultatima prodaje pametnih telefona kao prije tri ili pet godina, ali može se pohvaliti činjenicom da je G6 model jedan od najboljih, kad se govori o dizajnu. Jer, odbacio je praktički potpuno rubove sa zaslona i postao zapravo predvodnik trenda koji je slijedio Samsung, a navodno će i Apple.

Zato su u kompaniji iskoristili priliku te napravili zanimljivu infografiku pod nazivom "Zašto je manje rubova bitno" (eng., Why Bezel-Less Matters) i u samom startu se koncentrirali na podatak koji je iznio International Data Corporation (IDC), a kaže da će u 2018. godini uređaji sa zaslonom od minimalno 5,5 inča premašiti po brojci isporuka one s manjim zaslonima te da će u takvoj situaciji oni uređaji s manjim (ili nepostojećim) rubovima uvelike profitirati.

"Tako nešto je očekivano, uređaji s manjim zaslonima imaju toliko mana. Primjerice ovo je pet najčešćih. Čak 57,2 posto korisnika tvrdi da na manjim zaslonima jest poprilično iritantno što često stisnu krivu tipku, bilo da je riječ o tipkovnici ili aplikaciji. Zatim, smeta im što slučajno na taj način kliknu na oglas i to tvrdi njih 40,3 posto, dok njih 35,4 posto smatra da sama slika na manjim zaslonima izgleda lošije. Njih pak 32,6 posto smatra da manji zasloni prikazuju premalo korisnih podataka odjednom, a njih 20 posto kaže da manji zasloni nisu pogodni za editiranje video ili foto sadržaja", navodi LG u svojoj maloj prezentaciji kroz IDC-ovu infografiku.

Cijela ta "predstava" zapravo je dodatna promocija za LG G6, koji po hardverskim značajkama ipak kaska za većinom, ako ne i svim, direktnim konkurentima na tržištu. Prvenstveno iz razloga što je stigao na tržište prerano i ostao bez Snapdragon 835 procesora i zato ima slabiji Snapdragon 821. No, LG se potrudio raznim akcijama, poklonima, nagradnim igrama i marketinškim kampanjama pridobiti korisnike, što uspijeva. Trenutno se nalazi na šestom mjestu najjačih svjetskih proizvođača pametnih telefona i s obzirom na novi pad cijena za G6, koji se sad kreće na otprilike 500 američkih dolara u trgovinama, čini se da bi treći kvartal mogao biti i bolji za LG.

Kako god, u pravu su kad kažu da su manji rubovi prednost, a to nam samo sugerira da će dogodine LG vrlo vjerojatno napraviti značajniji pomak no što je napravio s G6.

Još iz kategorije

Novi OLED televizori iz LG-a stigli u Hrvatsku

Novi OLED televizori iz LG-a stigli u Hrvatsku

24.05.2018. komentiraj

LG Electronics je u Hrvatskoj predstavio nove modele svojih OLED televizora. Njih krasi elegantan dizajn i napredne tehnologije za prikaz 4K slike i kvalitetnog zvuka. Portfelj novih OLED televizora najbolje odražava način na koji korejska kompanija vidi televizore novog doba. Riječ je o tehnološki i dizajnerski sofisticiranim uređajima koji u domove donose osjećaj kino dvorane. Svi reproduciraju vrlo kvalitetnu sliku, a pritom donose i značajke umjetne inteligencije za jednostavnije upravljanje.

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

HT korisnicima nudi mini smart projektor za praćenje Svjetskog prvenstva u nogometu

22.05.2018. komentiraj

Hrvatski Telekom strastveni je sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije koja će od 14. lipnja do 15. srpnja sudjelovati na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2018. u Rusiji. Na taj način Hrvatski Telekom nastavlja tradiciju podržavanja hrvatske nogometne reprezentacije i potvrđuje se kao kompanija koja najčvršće stoji uz hrvatski nogomet. I ove godine HT će stvoriti idealnu atmosferu za praćenje najvažnijega svjetskoga nogometnog događaja omogućujući korisnicima da zbivanja prate bilo gdje uz prijenose na MAXtv-u i aplikaciji MAXtv To Go na novim inovativnim uređajima i s nizom pogodnosti.

HTC radi na blockchain mobitelu

HTC radi na blockchain mobitelu

22.05.2018. komentiraj

Tajvanski HTC možda ne stoji najbolje kad se radi o tržištu pametnih telefona, ali njegovi uređaji uvijek su bili kvalitetni i trudili su se odskakati originalnošću u odnosu na konkurenciju. Tako nešto se nastavlja jer HTC planira napraviti pametni telefon s blockchain tehnologijom.