Zašto biste trebali kupiti 4K televizor?

Zašto biste trebali kupiti 4K televizor?

Foto: Shutterstock

Televizori su odmakli daleko u tehnološkom smislu 2004. godine predstavljanjem Full High Definiton (FHD) rezolucije, a posljednje dvije godine dogodio se novi pomak prema naprijed predstavljanjem 4K tehnologije, koja ima rezoluciju od 4096x2160 piksela.

I nikad nije bila dostupnija, jer televizori koji ju nude koštaju i po četiri do pet tisuća kuna. Samo, treba znati i da proizvođači često Ultra High Definiton (UHD), čija je rezolucija 3840x2160 piksela, reklamiraju kao 4K. No, razlike su ljudskom oku nevidljive i ne treba brinuti zbog toga već prigrliti činjenicu da su cijene toliko pale pa imate nevjerojatno kvalitetu na pladnju.

Ukoliko se još uvijek nećkate, pomoći ćemo ovim tekstom i navesti četiri razloga zašto kupiti 4K televizor. Možda se nakon toga predomislite!

1. Najbolji od najboljih imaju 4K

U današnje vrijeme svi najbolji televizori dolaze s 4K pa ako želite "pametniji" uređaj, brži, s više mogućnosti, kvalitetniji, s boljom podrškom i dužim vijekom trajanja, tad je 4K TV najbolje rješenje.

2. Bolja slika

Ovo nije neko iznenađenje ili otkriće koje ne biste očekivali kao prednost. Naime, 4K je trenutno najbolja moguća rezolucija i samim time slika je najbolja u svakom smislu.

3. Sadržaj

Uz bolju sliku, sve je više ekskluzivnog 4K sadržaja, posebno kad se radi o streaming platformama kao Netlifx, Amazon, Hulu ili Vudu... Ukratko, dobit ćete mnogo za novac koji uložite u 4K televizor i nećete zaostajati po pitanju onoga što možete dobiti, ili ne dobiti s televizorom koji se koristi starijom tehnologijom.

4. HDR razlika

Kad se mislilo da 4K ne može ponuditi više, pojavio se visoki dinamički rasponom (HDR - High Dynamic Range) i pružio dodatni iskorak. Naime, HDR istinski nudi razlike i poboljšava sliku. Drugim riječima, televizori s podrškom za HDR proširit će omjer kontrasta i paletu boja i ponuditi realniju i prirodniju sliku bližu načinu na koji vaše oči zapravo vide stvarni svijet. Duboke crne boje kombiniraju se s vrlo jarkim osvijetljenim mjestima i proizvode razinu realnosti koja prije nije bila moguća. A kad imate 4K TV tad i HDR daje više nego u bilo kojem drugom slučaju.

Još iz kategorije

Jesu li pametni zvučnici ključ za postizanje pametnog doma?

Jesu li pametni zvučnici ključ za postizanje pametnog doma?

18.07.2018. komentiraj

Pametni zvučnici pokrenuli su revoluciju zvanu „pametni dom“, a moguće je kazati i da su temelj Interneta stvari. Također, Amazonovi Echo uređaji s Alexa digitalnim asistentom najbolje su prošli na tržištu i zapravo su zaslužni za aktualu situaciju. Koja mnogima donosi uistinu dobre poslovne rezultate.

Što se najviše sviđa hrvatskim korisnicima Huawei telefona

Što se najviše sviđa hrvatskim korisnicima Huawei telefona

18.07.2018. komentiraj

Tvrtka Huawei provela je online istraživanje među hrvatskim korisnicima njihovih pametnih telefona. Svrha istraživanja bilo je dobivanje povratnih informacija vezanih uz mišljenje korisnika i ocjenu njihova zadovoljstva.

AOC na Gamescomu predstavlja širok raspon gaming monitora

AOC na Gamescomu predstavlja širok raspon gaming monitora

13.07.2018. komentiraj

AOC je najavio kako će i ove godini biti na Gamescomu u Njemačkoj gdje će predstaviti širok raspon svojih gaming monitora među kojima će biti i AGON monitori s brzinom osvježavanja do 240 Hz.