XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG predstavlja ventilator VENTO PRO 120 PWM

XPG predstavlja ventilator XPG VENTO PRO 120 PWM. XPG VENTO PRO 120 PWM konstruiran je u suradnji s tvrtkom Nidec i prilagođen izbirljivim igračima i obožavateljima PC-ja koji žele najbolje u svijetu hlađenja računala.

Utemeljen na dizajnu Nidecova legendarnog ventilatora Gentle Typhoon, XPG VENTO PRO 120 PWM ima velik statički tlak do 3,15 mm H₂O i može u kućište radi cirkuliranja povući do 75 kubnih stopa u minuti (CFM) zračne struje, pa je tako savršen ventilator za usis ili ispuh zraka koji nadopunjava sustave za vodeno hlađenje.

„Čestitamo robnoj marki XPG na predstavljanju modela VENTO PRO 120 PWM i oduševljeni smo što ga dijelom čini i naša konstrukcija“, rekao je Masayuki Mohri, predsjednik i glavni izvršni direktor tvrtke Nidec.

„Uz izvanredne sposobnosti hlađenja našeg ventilatora Gentle Typhoon vjerujemo da će igrači i svi ostali uživati u ekstremnim performansama koje nudi XPG VENTO PRO 120 PWM“, ističe Mohri.

XPG VENTO PRO 120 PWM obuhvaća i 4-pinski priključak koji podržava modulaciju širine impulsa (Pulse Width Modulation, PWM) za dinamičku prilagodbu brzine ventilatora putem softverskih kontrola za matičnu ploču radi glatke promjene brzina rada. U praktične svrhe i u sklopu naprednog modanja moguće je sada serijski povezati više ventilatora VENTO PRO 120 PWMs tako da funkcioniraju kao jedna jedinica.

„XPG VENTO PRO 120 PWM opremljen je dvostrukim brtvama japanske precizne proizvodnje koje mu omogućuju podnošenje velikih opterećenja i visokih temperatura. Brtve su zaslužne i za tiši rad. Propeler ventilatora iznimno je pažljivo konstruiran kako bi smanjio dosadnu buku vrtnje na profinjen „vibracijski ton“ koji je ugodniji ljudskom uhu. Dodatne protuvibracijske gumene podloške još amortiziraju buku na 28 dBA tijekom maksimalne vrtnje najvećom brzinom od 2150 okr./min. Inovativna konstrukcija motora ventilatora i potporni mehanizam, koji koristi strukturu za dvostruko smanjenje vibracija i opružni instrument, nadalje amortizira i smanjuje vibracije.

Srednje vrijeme između kvarova (MTTF, mean time to failure) ovog ventilatora iznosi 250 000 sati u okruženju temperature 25 ℃ ili 60 000 sati pri 60 ℃, što je savršeno za primjene u skučenim prostorima s većim internim temperaturama“, zaključuju u XPG-u.

Još iz kategorije

CES 2021: TCL predstavio 17-inčni Printed OLED Scrolling zaslon i 6,7 inčni AMOLED Rollable zaslon

CES 2021: TCL predstavio 17-inčni Printed OLED Scrolling zaslon i 6,7 inčni AMOLED Rollable zaslon

15.01.2021. komentiraj

Kineski TCL predstavio je dva iznimno zanimljiva proizvoda - 17-inčni Printed OLED Scrolling zaslon i 6,7 inčni AMOLED Rollable zaslon. Čast da se tako nešto prezentira imao je CES sajam, koji se ove godine odvija u digitalnom obliku od 11. do 14. siječnja.

CES 2021: Acer predstavio novi Chromebook i 3 gaming monitora

CES 2021: Acer predstavio novi Chromebook i 3 gaming monitora

15.01.2021. komentiraj

Acer se na virtualnoj inačici CES sajma odlučio predstaviti brži Chromebook, kao i tri gaming monitora. Zanimljivi su to proizvodi, kojima Acer želi ostaviti još snažniji utisak na tržištu.

CES 2021: Lenovo predstavio 2u1 tablete Tab P11, IdeaPad 4G/5G i laptope IdeaPad 5 Pro

CES 2021: Lenovo predstavio 2u1 tablete Tab P11, IdeaPad 4G/5G i laptope IdeaPad 5 Pro

15.01.2021. komentiraj

Lenovo se na virtualni CES sajam odlučio izaći s bogatom ponudom, a nakon desktop i prijenosnih računala, na red su stigli tableti. Po njima je ova kineska kompanija podosta poznata proteklih godina, ponajviše zbog inovativnosti i kvalitete koju nudi kroz podosta cjenovno pristupačne uređaje.