XPG osvojio tri nagrade Red Dot za dizajn proizvoda

XPG osvojio tri nagrade Red Dot za dizajn proizvoda

XPG, dobavljač sustava, komponenti i perifernih uređaja za igrače, profesionalne e-sportaše i obožavatelje tehnologije koji bilježi brz rast, objavljuje da su tri njegova proizvoda dobila prestižnu nagradu 2021 Red Dot za dizajn proizvoda. Među tri su nagrađena proizvoda PCIe Gen4 SSD GAMMIX S70, DDR4 memorija SPECTRIX D70G i DDR4 memorija SPECTRIX D50 Xtreme.

„Oduševljeni smo što su tri naša proizvoda ovjenčana nagradom Red Dot jer to potvrđuje našu predanost stvaranju proizvoda izvanrednih performansi, ali i smislenog industrijskog dizajna“, rekao je Ibsen Chen, direktor marketinga proizvoda u tvrtki ADATA.

„Uz naše snažno naslijeđe i vodeću poziciju u području proizvoda za pohranu i memorija, ne čudi da je među dobitnicima nagrade Red Dot jedan naš SSD i dva DRAM modula“, ističe Chen.

Uz najnovije sučelje PCIe Gen4 i performanse sekvencijalnog čitanja/pisanja do 7400/6400 MB/s GAMMIX S70 pomoći će igračima da dominiraju na natjecanjima. Za pouzdan rad i stabilnost S70 ima XPG-ov vlastiti dizajn pasivnog hladnjaka. Aluminijski pasivni hladnjak ima slojevitu i terasastu strukturu inspiriranu oceanskim valovima i tako nudi veću površinu za odvođenje topline. Šuplje komore ispod površine dodatno povećavaju termalne sposobnosti hlađenja tog uređaja jer potiču protok zraka i konvekcijsku izmjenu topline.

Kod modula SPECTRIX D70G korišten je drugačiji pristup dizajnu nego kod drugih modula jer je on konstruiran prema filozofiji „dvostruke osobnosti“. Jedan od aspekata te filozofije kontrastni su površinski premazi. Jedna vrsta površine glatka je i čista, dok je druga nazubljena i s utorima. Zahvaljujući tome, uređaj ima i dva različita izgleda ovisno o tome je li RGB osvjetljenje uključeno ili isključeno. Kad je ono isključeno, plastična vanjska ovojnica proizvoda doima se metalno. Kad je RGB osvjetljenje uključeno, poluprozirni materijal omogućuje da kroz njega prodire višebojno RGB osvjetljenje. Kad govorimo o performansama, D70G nudi frekvencije do 4600 MHz, a time i učinkovitu višezadaćnost.

Nudeći frekvencije do 5000 MHz, DDR4 RGB memorijski modul XPG SPECTRIX D50 Xtreme krase iznimno visoke frekvencije kako bi korisnici mogli na svojim PC-jima brzo i učinkovito odrađivati zadatke. Njegov općenit vanjski dizajn stvoren je kako bi odavao dojam brzine i robusnosti. Kao osnova vanjskog pasivnog hladnjaka odabran je metalni pokrov debljine 2 mm kako bi se stvorio proizvod robusnog kućišta i teksture visoke kvalitete. Na metalnom su pokrovu utori u obliku slova „v“ koji presijecaju cijelu površinu i stvaraju x-uzorak – on predstavlja brzinu, ali i prvo slovo naziva robne marke, XPG. D50 Xtreme nema uobičajene pravokutne trake RGB osvjetljenja kakve se mogu vidjeti na mnogim memorijskim modulima, nego umjesto njih ima trokutaste trake usklađene s presijecajućim linijama utora.

Nagrada Red Dot za dizajn proizvoda dodjeljuje se od 1955. najbolje dizajniranim proizvodima proizvođača i dizajnera iz cijelog svijeta. Ona označava izvrsnost u dizajnu proizvoda, komunikacijskom dizajnu i dizajnerskim konceptima. Nagrada se temelji na principu odabira i izgleda te je dodjeljuje žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka.

Još iz kategorije

Hrvatskim tržištem gospodare Xiaomi, Samsung i Apple

Hrvatskim tržištem gospodare Xiaomi, Samsung i Apple

11.05.2021.

Najnoviji podaci Canalysa pokazuju kako na domaćem tržištu uvjerljivi pobjednik na tržištu pametnih telefona je Xiaomi koji u prvom kvartalu 2021. godine bilježi na godišnjoj razini rast od 65 posto. Xiaomi tako sad ima 40 posto tržišnog udjela i to 4 postotna poena više od drugoplasiranog Samsunga. Samsung na godišnjoj razini bilježi rast od 25 posto.

Novi i jači Huawei prijenosnici

Novi i jači Huawei prijenosnici

09.05.2021.

Huawei je na hrvatskom tržištu predstavio osvježene verzije svojih MateBook D 14 i D 15 prijenosnih računala, pohvalili su se iz ovog kineskog proizvođača i  Prošlogodišnji modeli dolazili su s Ryzen procesorima, dok ovogodišnja izdanja dolaze s 10. generacijom Intel Core i5 procesora, duplo više radne memorije – 16, umjesto 8 GB, te SSD-om koji sada ima duplo više mjesta za pohranu – 512 GB.

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

HMD Global pokreće novi sustav HMD Enable Pro

07.05.2021.

HMD Global predstavio jesvoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) -HMD Enable Pro. Ovaj potez dodatno razlikuje ponudu usluga tvrtke te, u kombinaciji s Nokia pametnim telefonima i uslugom podatkovnog roaminga HMD Connect Pro, na jednom mjestu omogućuje fleksibilno cjelovito rješenje za one koji to traže za svoje potrebe mobilnosti.