XPG će u trećem tromjesečju 2021. predstaviti nove DDR5 memorijske module za igrače

XPG će u trećem tromjesečju 2021. predstaviti nove DDR5 memorijske module za igrače

XPG najavljuje da će u trećem tromjesečju predstaviti nove DDR5 memorijske module za igrače. Nova serija proizvoda nosit će naziv CASTER. Moduli će nuditi frekvencije od 6000 do 7400 MHz i dolaziti u kapacitetima od 8, 16 ili 32 GB. XPG je usko surađivao s partnerskim proizvođačima matičnih ploča, uključujući GIGABYTE, MSI, ASUS i ASRock, kako bi osigurao najveću razinu kompatibilnosti i mogućnosti postizanja ekstremnih overclockerskih performansi.

„Novi DDR5 moduli dolazit će u dvije varijante: s RGB-om i bez njega. Usprkos razlici oni dijele isti industrijski dizajn. Dizajn proizvoda odiše diskretnim dojmom dubine i teksturnog kontrasta zahvaljujući upotrebi dviju završnih obrada površine – jedne sjajne i druge matirane. Za dodatnu dubinu matirana površina modula zaobljena je, čime se postiže dodatni teksturni element i futuristički izgled. Da bi na prvi pogleda bili prepoznatljivi kao proizvodi robne marke XPG, moduli imaju dijagonalne presijecajuće crte i utore koji čine geometrijske oblike i formiraju slovo „X“ koji odaju robnu marku XPG i prizivaju njen vizualni identitet“, sitiču iz XPG-a

XPG-ovi novi DDR5 moduli donijet će za igrače i samograditelje PC-ja poboljšanje u odnosu na DDR4 module, pojašnjavaju u kompaniji i dodaju da osim frekvencija većih od 4800 MHz, moduli će biti i energetski učinkovitiji te raditi na 1,1 V umjesto 1,2 V.

„Moduli će dolaziti i s ugrađenim integriranim sklopom za upravljanje napajanjem (Power Management Integrated Circuit, PMIC) i kodom za ispravljanje pogrešaka (Error Correcting Code, ECC) radi povećane učinkovitosti i stabilnosti“, zaključuju u XPG-u.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.