WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

Foto: Western Digital

Western Digital je predstavio novi prenosivi tvrdi disk od 1TB i, što je najbolje, tanak je svega 7mm. Riječ je o tvrdom disku WD10SPCXX koji koristi dvije metalne ploče po 500 GB na 5mm tankome disku koji se okreće bri brzini od 5400 RPM te koristi SATA3 sučelje.

Potpredsjednik i generalni menadžer za pohranjivanje proizvoda korisnika u WD-u, Matt Rutledge navodi kako je ovakav novitet iz Western Digitala prava poslastica za sve korisnike koji raspolažu s velikom količinom sadržaja za pohranjivanje, te im više neće trebati Ultrabook ili nadogradnju na tanji i lakši notebook. Ističe također kako je ovo najkompaktniji 1TB tvrdi disk koji, osim svojim performansama, zavodi i sa svojim profinjenim dizajnom, te velikim kapacitetom pohrane podataka.

Ova 7-milimetarska WB Blue linija tvrdih diskova trenutno je dostupna u raznim varijacijama po svojim kapacitetima od 320 GB do 1 TB. Novi 1 TB model vjerojatno  će prema procjenama proizvođača imati  početnu cijenu od $139 i dolazit će zajedno s dvogodišnjom garancijom.

Još iz kategorije

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

A1 Alpha pametni telefon stigao u prodaju

19.07.2019. komentiraj

Nakon što je u srpnju prošle godine A1 Telekom Austria Grupa lansirala svoj prvi pametni telefon, Smart N9, ponuda njihovih mobilnih uređaja sada je bogatija za još jedan model. Riječ je o pametnom telefonu visokih performansi po pristupačnoj cijeni, koji je nazvan A1 Alpha.

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

Huaweijev 5G pametni telefon moguće od kolovoza nabaviti i u Hrvatskoj

16.07.2019. komentiraj

Iako svoju stvarnu primjenu uopće nema, a pitanje je kada će i imati jer se čekaju još natječaji za koncesije za 5G mrežu, kineski je proizvođač pametnih telefona po cijeni od 7500 kuna i to od kolova na tržište lansirao Huawei Mate 20 X (5G). Ovaj mobitel je prvi put predstavljen u Barceloni na MWC 2019 krajem veljače ove godine.

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

Huawei P30 Pro najbolji pametni telefon MWC-a u Šangaju

16.07.2019. komentiraj

Huaweijev trenutačno najjači model pametnih telefona, P30 Pro, nastavlja nizati uspjehe i osvajati nagrade. Taj je model proglašen najboljim pametnim telefonom na ovogodišnjem MWC 2019 Shanghai Summitu gdje je osvojio nagradu nazvanu Best Smartphone 2019 Award of Asia Mobile Awards.