WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

Foto: Western Digital

Western Digital je predstavio novi prenosivi tvrdi disk od 1TB i, što je najbolje, tanak je svega 7mm. Riječ je o tvrdom disku WD10SPCXX koji koristi dvije metalne ploče po 500 GB na 5mm tankome disku koji se okreće bri brzini od 5400 RPM te koristi SATA3 sučelje.

Potpredsjednik i generalni menadžer za pohranjivanje proizvoda korisnika u WD-u, Matt Rutledge navodi kako je ovakav novitet iz Western Digitala prava poslastica za sve korisnike koji raspolažu s velikom količinom sadržaja za pohranjivanje, te im više neće trebati Ultrabook ili nadogradnju na tanji i lakši notebook. Ističe također kako je ovo najkompaktniji 1TB tvrdi disk koji, osim svojim performansama, zavodi i sa svojim profinjenim dizajnom, te velikim kapacitetom pohrane podataka.

Ova 7-milimetarska WB Blue linija tvrdih diskova trenutno je dostupna u raznim varijacijama po svojim kapacitetima od 320 GB do 1 TB. Novi 1 TB model vjerojatno  će prema procjenama proizvođača imati  početnu cijenu od $139 i dolazit će zajedno s dvogodišnjom garancijom.

Još iz kategorije

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

Odgođeno predstavljanje PlayStation 5 igara zbog protesta u SAD-u

03.06.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je odlučio odgoditi zakazano predstavljanje PlayStation 5 igara, izjavivši kako ovo nije vrijeme za slavlje – nagovještavajući na proteste koji se trenutno održavaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

Huawei MatePad Pro dostupan u prednarudžbi

02.06.2020. komentiraj

Huawei MatePad Pro, flagship tablet predstavljen krajem veljače u Barceloni, odsad je dostupan i na hrvatskom tržištu. Tablet koji se odlikuje vrhunskim dizajnom i moćnim preformansama, dostupan je u prednarudžbi od 1. lipnja kod ovlaštenih distributera. Korisnici koji se u prva dva tjedna odluče prednaručiti tablet, na poklon će dobiti M-pencil stylus i pripadajuću Smart Magnetic tipkovnicu, ističu u Huaweiju.

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

Uskoro stiže prvi 8TB M.2 SSD

01.06.2020. komentiraj

Sabrent se priprema predstaviti masivni SSD M.2 disk od 8TB i on bi narednih nekoliko godina trebao biti rješenje gamerima za pohranu igara koje imaju, što znači da ne bi morali uklanjati ijednu od njih sa svojih računala.