WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

WD predstavio najtanji 1TB tvrdi disk na svijetu

Foto: Western Digital

Western Digital je predstavio novi prenosivi tvrdi disk od 1TB i, što je najbolje, tanak je svega 7mm. Riječ je o tvrdom disku WD10SPCXX koji koristi dvije metalne ploče po 500 GB na 5mm tankome disku koji se okreće bri brzini od 5400 RPM te koristi SATA3 sučelje.

Potpredsjednik i generalni menadžer za pohranjivanje proizvoda korisnika u WD-u, Matt Rutledge navodi kako je ovakav novitet iz Western Digitala prava poslastica za sve korisnike koji raspolažu s velikom količinom sadržaja za pohranjivanje, te im više neće trebati Ultrabook ili nadogradnju na tanji i lakši notebook. Ističe također kako je ovo najkompaktniji 1TB tvrdi disk koji, osim svojim performansama, zavodi i sa svojim profinjenim dizajnom, te velikim kapacitetom pohrane podataka.

Ova 7-milimetarska WB Blue linija tvrdih diskova trenutno je dostupna u raznim varijacijama po svojim kapacitetima od 320 GB do 1 TB. Novi 1 TB model vjerojatno  će prema procjenama proizvođača imati  početnu cijenu od $139 i dolazit će zajedno s dvogodišnjom garancijom.

Još iz kategorije

Reakcija Huawei na najave Googlea

Reakcija Huawei na najave Googlea

20.05.2019. komentiraj

Huawei je dao značajan doprinos razvoju i rastu Androida širom svijeta, a kao jedan od ključnih globalnih partnera Androida, blisko smo surađivali s njihovom platformom otvorenog koda kako bismo razvili ekosustav koji je koristio i korisnicima i industriji, ističu iz Huaweia na najave otkazivanja suradnje s Googleom.

Lenovo predstavio ThinkBook laptope

Lenovo predstavio ThinkBook laptope

20.05.2019. komentiraj

Lenovo je na događanju Transform 3.0 Accelerate predstavio novi podbrand posvećen malim i srednjim tvrtkama pod nazivom ThinkBook, započevši s novom linijom ultra tankih Windows 10 prijenosnika koji donose prenosivost i jednostavnost korištenja modernih uređaja usmjerenih potrošačima.

Pametni satovi uskoro će znati sve što ste radili tijekom dana

Pametni satovi uskoro će znati sve što ste radili tijekom dana

19.05.2019. komentiraj

Pametni satovi napokon su posljednjih nekoliko godina uspjeli pridobiti značajniju bazu korisnika, što se može zahvaliti njihovim općenitim poboljšanjima, boljem dizajnu, ali i činjenici da su mlađe generacije postale samostalnije i lakše kupuju ono što ih zanima. No, stvari su postale i jezovite nakon istraživanja provedenog od strane stručnjaka na Carnegie Mellon University Human-Computer Interaction Institute (HCII).