Vivo predstavlja X80 Pro, novi flagship model za Europu

Vivo predstavlja X80 Pro, novi flagship model za Europu

vivo je službeno predstavio X80 Pro 5G, novu generaciju flagship pametnog telefona za Europsko tržište, donoseći korisnicima vrhunsko iskustvo mobilne komunikacije s novim značajkama kinematografske fotografije, koje je zajednički projektirao s tvrtkom ZEISS. Nadovezujući se na temelje profesionalne mobilne fotografije vivo X serije, novi X80 Pro, sa svojim umjetničkim kinematografskim načinom rada, vrhunskim performansama i tehnološkim inovacijama, predstavlja neumoljivu potragu dvaju tvrtki za savršenim korisničkim iskustvom u fotografiji i videografiji.

vivo X80 Pro ima opsežne nadogradnje u odnosu na prethodnika, koje stvaraju neusporedivo iskustvo mobilnog fotografiranja i po prvi put nudi mogućnost snimanja u kinematografskom stilu koje je zajednički projektirao s tvrtkom ZEISS.

X80 Pro ima prednju kameru od 32 MP i stražnji sustav s četiri kamere koji se sastoji od: ultra-senzorske kamere od 50 MP s GNV senzorom i optičkom stabilizacijom slike (OIS), širokokutne kamere od 48 MP, gimbal portretne kamere od 12 MP i periskopske kamere od 8 MP. Gimbal portretna kamera od 12 MP temeljna je nadogradnja koja omogućuje poboljšanje i stabilnost videa, dok glavna kamera X80 Pro uključuje i isključivo prilagođeni 'ultra-senzorski' GNV senzor za optimizaciju refleksivnosti i smanjenje zalutalog svjetla uparenog sa staklenom lećom visoke propusnosti za nisku disperziju i temperaturni pomak kako bi se smanjilo blještavilo.

X80 Pro opremljen je najnovijom inačicom vivo čipa za obradu fotografije, vivo V1+, pružajući korisnicima unaprijeđeno iskustvo s ugrađenim sustavom umjetne inteligencije za vizualno poboljšanje na profesionalnoj razini. X80 Pro uključuje dodatnu značajku; značajka AI Video Enhancement koja uređaju omogućuje automatsko prepoznavanje pravog načina rada za svjetlosne uvjete, što korisnike potiče da biraju između video HDR-a i noćnog načina rada, ovisno o scenariju. Nadalje, vivo V1+ čip poboljšava vizualno iskustvo X80 Pro u prikazu, sadržaju i igranju.

Camera Panning nova je i ekskluzivna značajka koja dodatno poboljšava vodeće dinamičke mogućnosti. Ova značajka ima tehnologiju praćenja pokreta, koja može smanjiti zamućenje pokreta uzrokovano drhtavim rukama. Osim toga, njegov noćni sportski način X80 Pro, omogućuje korisnicima snimanje izvanrednih, dinamičnih fotografija jer može snimiti jasnije fotografije čak i u ekstremnim scenarijima sa svojim poboljšanim sposobnostima otkrivanja pokreta.

X80 Pro konfiguriran je sa Snapdragonom 8 Gen 1 te je u usporedbi sa svojim prethodnikom poboljšao performanse CPU-a. Nadalje, pametni telefon opremljen je poboljšanim LPDDR5 i poboljšanim UFS3.1 za visoku brzinu rada i pohrane podataka.

Novi X80 Pro ima značajne nadogradnje baterije, pa tako podržava FlashCharge od 80 W i bežični FlashCharge od 50 W s velikom baterijom od 4700 mAh, te može dobiti potpuno punjenje za samo 36 minuta.

Osim toga, X80 Pro opremljen je potpuno novim 3D ultrazvučnim velikim senzorom otiska prsta. Nakon upisa otiska prsta, X80 Pro omogućava jedno od najbržih otključavanja u mobilnoj industriji - za svega 0,2 sekunde.

X80 Pro dostupan je u kozmičkoj crnoj boji, koja predstavlja široku i duboku prirodu noćnog neba, s vitalnošću i vječnom snagom svemira.

Vivo X80 Pro bit će dostupan u Europi od srpnja, po predloženoj cijeni od 1199 eura.

Još iz kategorije

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

Huawei postao vrlo poželjan potrošački brend

30.06.2022.

Huawei je poznat po svom širokom portfelju uređaja koji će sada postati još veći i ugodniji, rekao je u intervjuu za ICTbusiness.info Xu Dong, direktor Huawei Consumer Business Group za Hrvatsku.

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

Potražnja za premium pametnim telefonima u padu od 8 posto, dominira Apple

29.06.2022.

Tržište premium pametnih telefona, na koje spadaju svi s cijenom od minimalno 400 američkih dolara, doživjelo je pad od osam posto na godišnjoj razini tijekom prvog kvartala ove godine, ali svejedno je i to bolji rezultat od ukupnog pada tržišta pametnih telefona od deset posto, navodi Counterpoint Research.

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

Ugašeni iPhone je zlatni rudnik za hakere

29.06.2022.

Stručnjaci s njemačkog tehnološkog sveučilišta Darmstadt otkrili su da je iPhone ranjiv na kibernetičke napade čak i kad je isključen. Jer, i u tom stanju svih 24 sata aktivni su bežični čipovi, što uključuje bluetooth, NFC i UWB.