Uz nove telefone, Huawei predstavio i novo sučelje EMUI

Uz nove telefone, Huawei predstavio i novo sučelje EMUI

Foto: Huawei

Prigodom predstavljanja serije Mate 20 pametnih telefona, Huawei je u Londonu ujedno prezentirao i novo korisničko sučelje EMUI u verziji 9.0. Ono donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika i nove mogućnosti za korisnike. Uskoro će izaći iz takozvane beta faze i bit će dostupno na velikom broju uređaja kineskog proizvođača.

EMUI 9.0 baziran je na najnovijoj verziji Androida, a proizvođač tvrdi kako donosi osjetan napredak u performansama. Svaki aspekt, kažu iz Huaweija, od vremena učitavanja aplikacija do glatkoće pri izvođenju zadataka, optimizirani su i podignuti na novu razinu zahvaljujući bezbrojnim poboljšanjima Android platforme. Ova nadogradnja bit će dostupna i za nešto starije uređaje, ali zasad nije objavljeno na koje se to točno modele odnosi.

Sučelje smanjuje broj stavki u Settings izborniku te dodaje Advanced Tab opciju za pohranjivanje. EMUI 9.0 tako ima 10 % manje opcija od svog prethodnika, ponajprije zahvaljujući tome što su brojne stavke reorganizirane kako bi se postigla bolja kategorizacija. Osim optimizacije postojećih stavki, ono donosi i brojne novosti.

Na podržane uređaje stiže Spotlight Reel, AI alat za rad s fotografijama. Hi Vision je namijenjen lakšem pretraživanju interneta uz pomoć kamere koja prepoznaje brojna mjesta locirana u ukupno 15 zemalja te desetak milijuna umjetničkih djela. Također prepoznaje i hranu te može procijeniti kalorijsku vrijednost obroka. HiTouch pomoći će prilikom online kupovine. Opcija može s fotografija prepoznati više od 120 milijuna stavki koje se pojavljuju na preko 200 eCommerce platformi i službenih online trgovina približno 100 brendova.

Easy Projection funkcija korisnicima omogućuje da jednostavnije povežu uređaje putem eksternog ekrana. Tako će EMUI 9.0 imati mogućnost nazvanu One-Click Projection, Highlight te Capture on Big Screen, koji će korisnicima omogućiti da jednostavno istaknu i snime sadržaj projiciran na većim ekranima. Uz neke već poznate opcije, novo sučelje donosi još noviteta, primjerice Password Vault za spremanje lozinki, Digital Balance za praćenje korištenja uređaja te App Limits opcija putem koje se može odrediti vremenski limit za određenu aplikaciju.

Još iz kategorije

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

Sony predstavio telefoto 600mm F4 G Master Prime objektiv

18.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony objavila je još jedan impresivan dodatak svojoj vrhunskoj liniji objektiva G Master serije, novi FE 600mm F4 GM OSS super-telefoto objektiv (model SEL600F40GM). Objektiv tvrtke Sony najvećeg raspona, od 600mm, uključuje mnoge od najnaprednijih optičkih i mehaničkih tehnologija tvrtke, proizvodeći izuzetnu kvalitetu fotografije s izvanrednom brzinom fokusiranja i preciznošću. Najlakši u svojoj klasi , težine samo 3040g, model FE 600mm F4 GM OSS karakterizira izuzetno uravnotežen dizajn kako bi se osigurao najbolji mogući doživljaj snimanja. Zajedno s priznatim objektivom FE 400mm F2.8 GM OSS, novi raspon od 600mm daje profesionalnim fotografima sportaša, divljih životinja i fotoreporterima više opcija za snimanje subjekata na velikim udaljenostima s ekstremnom preciznošću i detaljima.

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

Edukativni alat koji je sada dostupan i u Hrvatskoj

17.06.2019. komentiraj

MAKERphone, edukacijski mobilni telefon kojeg korisnik sastavlja posve samostalno, bit će dostupan od ovog tjedna u A1 ponudi, ekskluzivno za hrvatsko tržište. Edukativni je to alat u obliku mobilnog telefona koji najmlađim generacijama donosi posve novi oblik učenja, a imali su ga prilike testirati mali zaljubljenici u STEM područja na A1 MAKERphone igri avanture koja se održala ove subote u Tehničkom muzeju u Zagrebu.

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

Orqa premašila sva očekivanja na Kickstarteru

17.06.2019. komentiraj

Domaći startup iz Slavonske silicijske doline iz Osijek Orqa koja se bavi sustavima za FPV (first person view) za letenje bespilotnim letjelicama krenula je u svoju prvu Kickstareter kampanju za Orqa FPV.One naočale i u samo nekoliko sati premašila sva očekivanja prije svega svoja i 30 tisuća željenih dolara.