Uz nove telefone, Huawei predstavio i novo sučelje EMUI

Uz nove telefone, Huawei predstavio i novo sučelje EMUI

Foto: Huawei

Prigodom predstavljanja serije Mate 20 pametnih telefona, Huawei je u Londonu ujedno prezentirao i novo korisničko sučelje EMUI u verziji 9.0. Ono donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika i nove mogućnosti za korisnike. Uskoro će izaći iz takozvane beta faze i bit će dostupno na velikom broju uređaja kineskog proizvođača.

EMUI 9.0 baziran je na najnovijoj verziji Androida, a proizvođač tvrdi kako donosi osjetan napredak u performansama. Svaki aspekt, kažu iz Huaweija, od vremena učitavanja aplikacija do glatkoće pri izvođenju zadataka, optimizirani su i podignuti na novu razinu zahvaljujući bezbrojnim poboljšanjima Android platforme. Ova nadogradnja bit će dostupna i za nešto starije uređaje, ali zasad nije objavljeno na koje se to točno modele odnosi.

Sučelje smanjuje broj stavki u Settings izborniku te dodaje Advanced Tab opciju za pohranjivanje. EMUI 9.0 tako ima 10 % manje opcija od svog prethodnika, ponajprije zahvaljujući tome što su brojne stavke reorganizirane kako bi se postigla bolja kategorizacija. Osim optimizacije postojećih stavki, ono donosi i brojne novosti.

Na podržane uređaje stiže Spotlight Reel, AI alat za rad s fotografijama. Hi Vision je namijenjen lakšem pretraživanju interneta uz pomoć kamere koja prepoznaje brojna mjesta locirana u ukupno 15 zemalja te desetak milijuna umjetničkih djela. Također prepoznaje i hranu te može procijeniti kalorijsku vrijednost obroka. HiTouch pomoći će prilikom online kupovine. Opcija može s fotografija prepoznati više od 120 milijuna stavki koje se pojavljuju na preko 200 eCommerce platformi i službenih online trgovina približno 100 brendova.

Easy Projection funkcija korisnicima omogućuje da jednostavnije povežu uređaje putem eksternog ekrana. Tako će EMUI 9.0 imati mogućnost nazvanu One-Click Projection, Highlight te Capture on Big Screen, koji će korisnicima omogućiti da jednostavno istaknu i snime sadržaj projiciran na većim ekranima. Uz neke već poznate opcije, novo sučelje donosi još noviteta, primjerice Password Vault za spremanje lozinki, Digital Balance za praćenje korištenja uređaja te App Limits opcija putem koje se može odrediti vremenski limit za određenu aplikaciju.

Još iz kategorije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.