Uz nove telefone, Huawei predstavio i novo sučelje EMUI

Uz nove telefone, Huawei predstavio i novo sučelje EMUI

Foto: Huawei

Prigodom predstavljanja serije Mate 20 pametnih telefona, Huawei je u Londonu ujedno prezentirao i novo korisničko sučelje EMUI u verziji 9.0. Ono donosi značajna poboljšanja u odnosu na prethodnika i nove mogućnosti za korisnike. Uskoro će izaći iz takozvane beta faze i bit će dostupno na velikom broju uređaja kineskog proizvođača.

EMUI 9.0 baziran je na najnovijoj verziji Androida, a proizvođač tvrdi kako donosi osjetan napredak u performansama. Svaki aspekt, kažu iz Huaweija, od vremena učitavanja aplikacija do glatkoće pri izvođenju zadataka, optimizirani su i podignuti na novu razinu zahvaljujući bezbrojnim poboljšanjima Android platforme. Ova nadogradnja bit će dostupna i za nešto starije uređaje, ali zasad nije objavljeno na koje se to točno modele odnosi.

Sučelje smanjuje broj stavki u Settings izborniku te dodaje Advanced Tab opciju za pohranjivanje. EMUI 9.0 tako ima 10 % manje opcija od svog prethodnika, ponajprije zahvaljujući tome što su brojne stavke reorganizirane kako bi se postigla bolja kategorizacija. Osim optimizacije postojećih stavki, ono donosi i brojne novosti.

Na podržane uređaje stiže Spotlight Reel, AI alat za rad s fotografijama. Hi Vision je namijenjen lakšem pretraživanju interneta uz pomoć kamere koja prepoznaje brojna mjesta locirana u ukupno 15 zemalja te desetak milijuna umjetničkih djela. Također prepoznaje i hranu te može procijeniti kalorijsku vrijednost obroka. HiTouch pomoći će prilikom online kupovine. Opcija može s fotografija prepoznati više od 120 milijuna stavki koje se pojavljuju na preko 200 eCommerce platformi i službenih online trgovina približno 100 brendova.

Easy Projection funkcija korisnicima omogućuje da jednostavnije povežu uređaje putem eksternog ekrana. Tako će EMUI 9.0 imati mogućnost nazvanu One-Click Projection, Highlight te Capture on Big Screen, koji će korisnicima omogućiti da jednostavno istaknu i snime sadržaj projiciran na većim ekranima. Uz neke već poznate opcije, novo sučelje donosi još noviteta, primjerice Password Vault za spremanje lozinki, Digital Balance za praćenje korištenja uređaja te App Limits opcija putem koje se može odrediti vremenski limit za određenu aplikaciju.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.