Uskoro bismo mogli imati premijeru Tizen TV-a

Uskoro bismo mogli imati premijeru Tizen TV-a

Samsung će na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu u siječnju, pokazati svoj Smart TV kojega će pokretati open-source mobilni OS Tizen. Samsung inače koristi Tizen na svojim nosivim uređajima, kao što su Gear Fit i Gear S smartwatch.

Bilo je već i prije nekih "šaputanja" oko toga hoće li Samsung izbaciti Tizen TV, posebice na Tizen Developers Conference u lipnju kada je pokazan i prototip Tizen TV-a. Tizen će omogućiti mogućnost jednostavnog prebacivanje između live TV-a, fotografija, video materijala, glazbe, aplikacije, a redoviti programi i osobni sadržaji bit će na dohvat ruke.

Tizen TV prototip trebao bi imati dvije vrste daljinskih upravljača - prvi je touchpad za pomicanje pokazivača na zaslonu, a drugi daljinski je sučelje kojemu svatko može pristupiti pomoću priključenog uređaja na istoj Wi-Fi mreži kao Smart TV.

Prototip koji je isproban na Tizen Developers Conference radio je vrlo dobro, tako da će biti interesantno za vidjeti kako će funkcionirati prvi komercijalni pametni Tizen TV. Samsung puno očekuje od CES-a jer mu je to prilika da se nekim novim i revolucionarnim proizvodima približi korisnicima.

Još iz kategorije

Dva nova Canonova fotića

Dva nova Canonova fotića

16.09.2019. komentiraj

Canon Europe predstavlja dva vrlo brza fotoaparata visoke razlučivosti – jedan DSLR i jedan bez zrcala – namijenjena podizanju vještina fotografa entuzijasta na novu razinu. Canon ima fotoaparat za svakog korisnika - EOS 90D je brz i pouzdan DSLR s poznatim, robusnim tijelom, savršen za fotografe sportskih događaja i prirode.

LG uvodi NVIDIA G-Sync u OLED TV-e iz 2019.

LG uvodi NVIDIA G-Sync u OLED TV-e iz 2019.

16.09.2019. komentiraj

Južnokorejski LG je prije dvije godine predstavio prvi G-Sync monitor, a ove se godine odlučio to učiniti i s OLED televizorima koje ima u svojoj ponudi. Time se samo pospješila suradnja te kompanije s Nvidijom.

Stiže HTC Vive Xosmos

Stiže HTC Vive Xosmos

15.09.2019. komentiraj

HTC VIVE je najavio svoj novi sustav VIVE Cosmos. On je izgrađen je kako bi se lako prilagođavao potrebama VR klijenata, uz naglasak na svestranost i radne značajke. Sasvim nov sustav praćenja Vive donosi pojednostavljeni sustav koji omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera. Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna.