Uskoro bismo mogli imati premijeru Tizen TV-a

Uskoro bismo mogli imati premijeru Tizen TV-a

Samsung će na Consumer Electronics Showu u Las Vegasu u siječnju, pokazati svoj Smart TV kojega će pokretati open-source mobilni OS Tizen. Samsung inače koristi Tizen na svojim nosivim uređajima, kao što su Gear Fit i Gear S smartwatch.

Bilo je već i prije nekih "šaputanja" oko toga hoće li Samsung izbaciti Tizen TV, posebice na Tizen Developers Conference u lipnju kada je pokazan i prototip Tizen TV-a. Tizen će omogućiti mogućnost jednostavnog prebacivanje između live TV-a, fotografija, video materijala, glazbe, aplikacije, a redoviti programi i osobni sadržaji bit će na dohvat ruke.

Tizen TV prototip trebao bi imati dvije vrste daljinskih upravljača - prvi je touchpad za pomicanje pokazivača na zaslonu, a drugi daljinski je sučelje kojemu svatko može pristupiti pomoću priključenog uređaja na istoj Wi-Fi mreži kao Smart TV.

Prototip koji je isproban na Tizen Developers Conference radio je vrlo dobro, tako da će biti interesantno za vidjeti kako će funkcionirati prvi komercijalni pametni Tizen TV. Samsung puno očekuje od CES-a jer mu je to prilika da se nekim novim i revolucionarnim proizvodima približi korisnicima.

Još iz kategorije

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

18.11.2019. komentiraj

Ovisnost o pametnim telefonima realan je problem, o kojem izvještavaju mediji, provode se istraživanja i općenito mu se pristupa s podosta pažnje. No, čini se da je upravo sami pristup potpuno kriv pa nam ne može otkriti što stvara ovisnost, kako se manifestira i kakva je u cijeloj svojoj biti.

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

17.11.2019. komentiraj

Zračenje mobilnih uređaja goruća je tema otkako su se pojavili i to se nije promijenilo s razvojem pametnih telefona, zbog čega je zanimljivo vidjeti koji odašilju najmanje radioaktivnog zračenja. Uvjerljivo su ispred svih ZTE i Samsung modeli pametnih telefona.