USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

USB4 je dvostruko brži, još manji i stiže 2020.

Foto: Pixabay

Vrijeme je za novu generaciju USB priključaka, potvrdila je to USB Promoter Group, koja se sastoji od tehnoloških velikana kao Apple, HP, Intel Microsoft i Texas Instruments. Riječ je o USB4, koji je baziran na Thunderboltu i bit će dvostruko manji od prethodnika te će se na tržištu pojaviti dogodine.

Nadalje, USB4 će omogućavati brzinu od 40Gbps, što je ekvivalent Thunderboltu 3, koji je u ovom trenutku najbolji na tržištu. Ujedno, to je dvostruko brže no prethodnik USB 3.2 pa je već po tome jasno koliki će se tehnološki napredak načiniti na polju međusobnog spajanja raličitih uređaja. Inače, USB je standard koji se koristi za isporuku snage i podataka za mnoge uređaje, uključujući pametne telefone.

Pozitivno je što će s USB4 napokon stariji A i B micro portovi otići u prošlost. Naime, USB-C će biti doslovno standard, ono čemu se industrija okreće.

Pritom se misli na činjenicu da proizvođači i korisnici više ne moraju brinuti o tome je li punjač kompatibilan s određenim modelom uređaja jer uz USB-C svi će biti kompatibilni sa svim uređajima i to je iznimno bitno. Jer, sigurno ste mnogo puta koristili punjač koji nije isti brand kao vaš pametni telefon, ili nije stigao uz vaš model pametnog telefona, što je iznimno utjecalo na vrijeme potrebno da se baterija napuni.

Odlična je to vijest jer ljudi se danas koriste s više uređaja nego ikad, a ujedno koriste i više podataka nego ikad. Ako se računa na poznatu ljudsku nestrpljivost, jasno je da brzina prijenosa (i kolanja) svih tih podataka čini bitnu razliku na tržištu. Više nego ikad prije, u svakom slučaju. Naravno, problemi postoje, a vezani su uz mogućnosti određenog uređaja.

Ukratko, najveće prednosti USB4 su dvosmjerna brzina od 40Gbps, višestruki protokoli vezani uz podatke i display koji učinkovito koriste maksimalni bandwith te kompatibilnost s USB 3.2, USB 2.0 i Thunderbolt 3.

Još iz kategorije

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

Odgovor Googleovu Playu je Huawei AppGallery

25.02.2020. komentiraj

Postupno širenje dostupnosti 5G podrazumijeva revolucionarno mobilno iskustvo. Korisnici sve više koriste niz različitih uređaja u raznim uvjetima, dok su mobilne aplikacije ključne za bogatiji doživljaj povezanosti. Huawei vjeruje da će potražnja za pametnijim aplikacijama samo rasti i pritom želi biti među prvima koju će omogućiti ovu snažnu promjenu.

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.