Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Foto: Ilustracija

Promovirajući najnovija rješenja u svojim pametnim telefonima, Honor je napravio pregled benefita i perspektiva koje umjetna inteligencija pruža mobilnoj fotografiji. U svom osvrtu, kao najvažniji razlog okretanja umjetnoj inteligenciji navode iznimnu raširenost mobilne fotografije.

Tako navode da je danas čak 85 posto fotografija u svijetu napravljeno pametnim telefonima. Taj su rast prvenstveno potaknule činjenice da su mobilne kamere uvijek pri ruci, jednostavne su za uporabu te se stalno može vidjeti osjetno poboljšanje kvalitete mobilne fotografije. Slikanje na mobilnim uređajima ranije je uglavnom bila praktičnost, ali je sada traženo zbog kombinacije visoke kvalitete i kompaktnosti.

Neki profesionalni fotografi već su prepoznali mogućnosti mobilnih kamera te su ih pojedinci prihvatili kao jedan od mnogih alata koje imaju na raspolaganju. Slavne osobe i influenceri također se okreću mobilnoj fotografiji jer im omogućuje da zabilježe zanimljive trenutke te ih odmah podijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Pametni telefon koji ima kameru s velikim računalnim mogućnostima, uključujući i sposobnosti za obradu fotografija, logičan je alat za korištenje toj skupini.

Umjetnu inteligenciju možemo naučiti da postane bolji fotograf od većine ljudi. AI može prikupiti znanje o fotografiji iz proteklih 100 godina i primijeniti ga na sve fotografije, bilo automatski ili na zahtjev. Također može pomoći gotovo svakome da odmah napravi i podijeli vrlo kvalitetne fotografije. Kamere u naprednim uređajima danas pokreće sofisticirani softver za vizualno razumijevanje scene na način na koji bi to i ljudski fotograf učinio.

AI tako može automatski optimalno postaviti parametre kamere na temelju znanja i učenja stečenih na desecima milijuna slika. AI kamera danas odrađuje posao koji iskusni fotograf radi u manualnom načinu rada. Upravo zato umjetna inteligencija već postaje široko prihvaćena među svakodnevnim korisnicima koji se nikada nisu profesionalno ili poluprofesionalno bavili fotografijom, ističe Huaweijev brend u promociji modela Honor 10.

Još iz kategorije

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

20.08.2018. komentiraj

Honor je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu „EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019“ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji „savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku“.

NOA osvojio EISA nagradu

NOA osvojio EISA nagradu

18.08.2018. komentiraj

Pametni telefon NOA Element N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Pametni telefon NOA N10 je prepoznat kao uređaj koji nudi najbolju vrijednost za korisnike što se tiče omjera cijene i kvalitete. Svjetsku nagradu EISA Best Buy Smartphone osvojio je u snažnoj konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona, Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung koji su se aplicirali za EISA nagradu.

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

17.08.2018. komentiraj

Samsung je najavio skorašnji dolazak na komercijalno tržište novih 2,5 inčnih SSD diskova kapaciteta od 1TB, 2TB i 4TB. Riječ je o uređajima koji se baziraju na „četiri-bita-po-ćeliji“ (eng. four-bits-per-cell) tehnologiji, poznatijoj pod nazivom QLC (quad-level cell) i prvi su takvi na komercijalnom SSD tržištu.