Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Foto: Ilustracija

Promovirajući najnovija rješenja u svojim pametnim telefonima, Honor je napravio pregled benefita i perspektiva koje umjetna inteligencija pruža mobilnoj fotografiji. U svom osvrtu, kao najvažniji razlog okretanja umjetnoj inteligenciji navode iznimnu raširenost mobilne fotografije.

Tako navode da je danas čak 85 posto fotografija u svijetu napravljeno pametnim telefonima. Taj su rast prvenstveno potaknule činjenice da su mobilne kamere uvijek pri ruci, jednostavne su za uporabu te se stalno može vidjeti osjetno poboljšanje kvalitete mobilne fotografije. Slikanje na mobilnim uređajima ranije je uglavnom bila praktičnost, ali je sada traženo zbog kombinacije visoke kvalitete i kompaktnosti.

Neki profesionalni fotografi već su prepoznali mogućnosti mobilnih kamera te su ih pojedinci prihvatili kao jedan od mnogih alata koje imaju na raspolaganju. Slavne osobe i influenceri također se okreću mobilnoj fotografiji jer im omogućuje da zabilježe zanimljive trenutke te ih odmah podijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Pametni telefon koji ima kameru s velikim računalnim mogućnostima, uključujući i sposobnosti za obradu fotografija, logičan je alat za korištenje toj skupini.

Umjetnu inteligenciju možemo naučiti da postane bolji fotograf od većine ljudi. AI može prikupiti znanje o fotografiji iz proteklih 100 godina i primijeniti ga na sve fotografije, bilo automatski ili na zahtjev. Također može pomoći gotovo svakome da odmah napravi i podijeli vrlo kvalitetne fotografije. Kamere u naprednim uređajima danas pokreće sofisticirani softver za vizualno razumijevanje scene na način na koji bi to i ljudski fotograf učinio.

AI tako može automatski optimalno postaviti parametre kamere na temelju znanja i učenja stečenih na desecima milijuna slika. AI kamera danas odrađuje posao koji iskusni fotograf radi u manualnom načinu rada. Upravo zato umjetna inteligencija već postaje široko prihvaćena među svakodnevnim korisnicima koji se nikada nisu profesionalno ili poluprofesionalno bavili fotografijom, ističe Huaweijev brend u promociji modela Honor 10.

Još iz kategorije

Huawei s EMUI 9 blokira instalaciju bilo kakvih drugih launchera

Huawei s EMUI 9 blokira instalaciju bilo kakvih drugih launchera

18.01.2019. komentiraj

Huawei i Honor koriste svoju verziju Androida na svojim pametnim telefonima, a naziva se EMUI. Posljednja verzija 9 bazirana je na Android Pie i donijela je brojna poboljšanja, ali kineska kompanija odlučila je otežati život onima koji vole sami “čeprkati” po mobilnom operativnom sustavu. Naime, odsad je onemogućeno da “treća strana” čini ikakve promjene na EMUI 9 u Kini.

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

16.01.2019. komentiraj

Tržište električnih automobila ove godine postaje zaista ozbiljnije jer nakon dosadašnjih igrača poput Tesle, Nissana, Toyote, Honde, Forda te drugih hibrida na ceste dolazi prvi pravi Mercedosov električni automobil kojeg smo imali prilike vidjeti na CES-u u Las Vegasu jer CES je postao jedan od najvećih svjetskih automobilskih sajmova gdje se osim samih automobila pokazuju i druga napredna tehnološka rješenja iz automobilske industrije.

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

16.01.2019. komentiraj

Kineski proizvođač Huawei dobio je za svoj Honor brand pametnih telefona seriju priznanja za najbolji uređaj na sajmu potrošačke elektronike CES 2019 za svoje vrhunske performanse i elitne značajke, uključujući 48MP AI Ultra Clarity stražnju kameru, All-View zaslon, 3D TOF kameru i čipset visokih performansi. Globalno predstavljanje pametnog telefona HONOR View20 održat će se 22. siječnja u Parizu kada će biti predstavljene dodatne značajke ovog uređaja za globalno tržište.