Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Foto: Ilustracija

Promovirajući najnovija rješenja u svojim pametnim telefonima, Honor je napravio pregled benefita i perspektiva koje umjetna inteligencija pruža mobilnoj fotografiji. U svom osvrtu, kao najvažniji razlog okretanja umjetnoj inteligenciji navode iznimnu raširenost mobilne fotografije.

Tako navode da je danas čak 85 posto fotografija u svijetu napravljeno pametnim telefonima. Taj su rast prvenstveno potaknule činjenice da su mobilne kamere uvijek pri ruci, jednostavne su za uporabu te se stalno može vidjeti osjetno poboljšanje kvalitete mobilne fotografije. Slikanje na mobilnim uređajima ranije je uglavnom bila praktičnost, ali je sada traženo zbog kombinacije visoke kvalitete i kompaktnosti.

Neki profesionalni fotografi već su prepoznali mogućnosti mobilnih kamera te su ih pojedinci prihvatili kao jedan od mnogih alata koje imaju na raspolaganju. Slavne osobe i influenceri također se okreću mobilnoj fotografiji jer im omogućuje da zabilježe zanimljive trenutke te ih odmah podijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Pametni telefon koji ima kameru s velikim računalnim mogućnostima, uključujući i sposobnosti za obradu fotografija, logičan je alat za korištenje toj skupini.

Umjetnu inteligenciju možemo naučiti da postane bolji fotograf od većine ljudi. AI može prikupiti znanje o fotografiji iz proteklih 100 godina i primijeniti ga na sve fotografije, bilo automatski ili na zahtjev. Također može pomoći gotovo svakome da odmah napravi i podijeli vrlo kvalitetne fotografije. Kamere u naprednim uređajima danas pokreće sofisticirani softver za vizualno razumijevanje scene na način na koji bi to i ljudski fotograf učinio.

AI tako može automatski optimalno postaviti parametre kamere na temelju znanja i učenja stečenih na desecima milijuna slika. AI kamera danas odrađuje posao koji iskusni fotograf radi u manualnom načinu rada. Upravo zato umjetna inteligencija već postaje široko prihvaćena među svakodnevnim korisnicima koji se nikada nisu profesionalno ili poluprofesionalno bavili fotografijom, ističe Huaweijev brend u promociji modela Honor 10.

Još iz kategorije

Samsung najavio novi pametni telefon, Galaxy A9

Samsung najavio novi pametni telefon, Galaxy A9

17.10.2018. komentiraj

Tvrtka Samsung predstavila je svoj novi pametni telefon Galaxy A9. Najnoviji telefon korejskog giganta dolazi s prvom stražnjom četverostrukom kamerom na svijetu. Četverostruka kamera na stražnjoj strani telefona korisnicima donosi nove mogućnosti fotografiranja. Tako će moći koristiti dvostruki optički zum, optimizirati scene, određivati dubinu fotografije te imati još bolje slike u uvjetima slabog svjetla. Glavna kamera je 24-pikselna, telefoto ima razlučivost od 10 megapiksela, ultra široka 8, dubinska 5, a prednja 24 megapiksela.

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 X te pametni sat

16.10.2018. komentiraj

Više tisuća novinara iz cijelog svijeta okupilo se u Londonu na predstavljanju novih pametnih telefona iz radionice kineskog Huaweija. Dvorana je već dvadesetak minuta prije početka bila prepuna jer su se očekivali novi telefoni iz Mate serije i to oni s oznakom 20. Tako je Huawei predstavio Mate 20, Mate 20 Pro, ali i naravno dizajnerski Porsche Design.

Dell predstavio novu generaciju gaming računala Alienware Aurora

Dell predstavio novu generaciju gaming računala Alienware Aurora

15.10.2018. komentiraj

Tvrtka Dell predstavila je novu generaciju gaming računala Alienware Aurora pogonjenih novim Intel 8-jezgrenim procesorima 9. generacije K-serije (i5, i7, i9). Iz Della ističu da je Aurora namijenjena igračima koji traže više od standardnog igračkog iskustva, te da nova Aurora u kombinaciji s novom generacijom Intel procesora, naprednim sustavom hlađenja, namjenski oblikovanim kućištem koje održava optimalnu temperaturu rada i najnaprednijim grafičkim karticama nudi upravo to, vrhunsko iskustvo igre bilo da je riječ o 4K, VR ili najnovijim esports naslovima.