Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Foto: Ilustracija

Promovirajući najnovija rješenja u svojim pametnim telefonima, Honor je napravio pregled benefita i perspektiva koje umjetna inteligencija pruža mobilnoj fotografiji. U svom osvrtu, kao najvažniji razlog okretanja umjetnoj inteligenciji navode iznimnu raširenost mobilne fotografije.

Tako navode da je danas čak 85 posto fotografija u svijetu napravljeno pametnim telefonima. Taj su rast prvenstveno potaknule činjenice da su mobilne kamere uvijek pri ruci, jednostavne su za uporabu te se stalno može vidjeti osjetno poboljšanje kvalitete mobilne fotografije. Slikanje na mobilnim uređajima ranije je uglavnom bila praktičnost, ali je sada traženo zbog kombinacije visoke kvalitete i kompaktnosti.

Neki profesionalni fotografi već su prepoznali mogućnosti mobilnih kamera te su ih pojedinci prihvatili kao jedan od mnogih alata koje imaju na raspolaganju. Slavne osobe i influenceri također se okreću mobilnoj fotografiji jer im omogućuje da zabilježe zanimljive trenutke te ih odmah podijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Pametni telefon koji ima kameru s velikim računalnim mogućnostima, uključujući i sposobnosti za obradu fotografija, logičan je alat za korištenje toj skupini.

Umjetnu inteligenciju možemo naučiti da postane bolji fotograf od većine ljudi. AI može prikupiti znanje o fotografiji iz proteklih 100 godina i primijeniti ga na sve fotografije, bilo automatski ili na zahtjev. Također može pomoći gotovo svakome da odmah napravi i podijeli vrlo kvalitetne fotografije. Kamere u naprednim uređajima danas pokreće sofisticirani softver za vizualno razumijevanje scene na način na koji bi to i ljudski fotograf učinio.

AI tako može automatski optimalno postaviti parametre kamere na temelju znanja i učenja stečenih na desecima milijuna slika. AI kamera danas odrađuje posao koji iskusni fotograf radi u manualnom načinu rada. Upravo zato umjetna inteligencija već postaje široko prihvaćena među svakodnevnim korisnicima koji se nikada nisu profesionalno ili poluprofesionalno bavili fotografijom, ističe Huaweijev brend u promociji modela Honor 10.

Još iz kategorije

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

17.06.2018. komentiraj

Nova „industrijska“ revolucija, razvoj interneta stvari, digitalizacija poslovanja, korisnička podrška, internet stvari u svakodnevnom životu, razvoj industrije zabave, upravljanju rizicima i gradovima budućnosti bile su glavne teme tech & business konferencije „IoT Innovation Day“ koja je ovog tjedna održana na Sveučilištu VERN.

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

15.06.2018. komentiraj

Na najvećem gaming summitu E3, koji se održava u Los Angelesu, Dell gaming i Alienware predstavili su zanimljive novitete. Najnovije periferije iz tih su brendova Alienware gaming bežične slušalice i miš nove generacije Alienware Elite s brzim odazivom.

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

14.06.2018. komentiraj

Amazon na tržištu pametnih zvučnika zahvaljujući Alexa digitalnom asistentu u Echo uređajima dominira i tijekom prvog kvartala ove godine, kad se radi o udjelu na tržištu. Ali, konkurencija je počela loviti korak, a pod time se ponajviše misli na Google Assistant velikog Alphabeta, matične Googleove kompanije.