Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Umjetna inteligencija budućnost je mobilne fotografije

Foto: Ilustracija

Promovirajući najnovija rješenja u svojim pametnim telefonima, Honor je napravio pregled benefita i perspektiva koje umjetna inteligencija pruža mobilnoj fotografiji. U svom osvrtu, kao najvažniji razlog okretanja umjetnoj inteligenciji navode iznimnu raširenost mobilne fotografije.

Tako navode da je danas čak 85 posto fotografija u svijetu napravljeno pametnim telefonima. Taj su rast prvenstveno potaknule činjenice da su mobilne kamere uvijek pri ruci, jednostavne su za uporabu te se stalno može vidjeti osjetno poboljšanje kvalitete mobilne fotografije. Slikanje na mobilnim uređajima ranije je uglavnom bila praktičnost, ali je sada traženo zbog kombinacije visoke kvalitete i kompaktnosti.

Neki profesionalni fotografi već su prepoznali mogućnosti mobilnih kamera te su ih pojedinci prihvatili kao jedan od mnogih alata koje imaju na raspolaganju. Slavne osobe i influenceri također se okreću mobilnoj fotografiji jer im omogućuje da zabilježe zanimljive trenutke te ih odmah podijele sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Pametni telefon koji ima kameru s velikim računalnim mogućnostima, uključujući i sposobnosti za obradu fotografija, logičan je alat za korištenje toj skupini.

Umjetnu inteligenciju možemo naučiti da postane bolji fotograf od većine ljudi. AI može prikupiti znanje o fotografiji iz proteklih 100 godina i primijeniti ga na sve fotografije, bilo automatski ili na zahtjev. Također može pomoći gotovo svakome da odmah napravi i podijeli vrlo kvalitetne fotografije. Kamere u naprednim uređajima danas pokreće sofisticirani softver za vizualno razumijevanje scene na način na koji bi to i ljudski fotograf učinio.

AI tako može automatski optimalno postaviti parametre kamere na temelju znanja i učenja stečenih na desecima milijuna slika. AI kamera danas odrađuje posao koji iskusni fotograf radi u manualnom načinu rada. Upravo zato umjetna inteligencija već postaje široko prihvaćena među svakodnevnim korisnicima koji se nikada nisu profesionalno ili poluprofesionalno bavili fotografijom, ističe Huaweijev brend u promociji modela Honor 10.

Još iz kategorije

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

23.05.2019. komentiraj

U jeku rata između Huaweia i Googla, SAD-a i Kine stiže na tržište novi podbrand Huaweia Honor sa svojom novom serijom pametnih telefona oznake 20. Riječ je o modelima Honor 20 Lite, Honor 20 i naravno očekivano Honor 20 Pro.

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

23.05.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona, kao što su Huawei, Xiaomi i OPPO, doveli su u pitanje dominaciju Samsunga i Applea posljednjih godina, ali 2018. je ipak posebna po tome što je po prvi put netko uspio prestići na samom vrhu dvije dotad nedodirljive kompanije. Naravno, riječ je o Huaweiju i njegovu proboju na drugo mjesto najvećih proizvođača pametnih telefona.

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

21.05.2019. komentiraj

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.