Ultra brzi i snažni prijenosnici

Ultra brzi i snažni prijenosnici

Samsung Electronics predstavio je dva nova člana svoje Serije 7 visokih performansi unaprijeđenu Seriju 7 Chronos koja pruža profesionalne performanse u tankoj i laganoj izvedbi, i Seriju 7 Ultra koja Ultrabook prijenosnike postavlja na novu razinu s obogaćenom računalnom snagom, grafičkim mogućnostima i osjetljivosti na dodir, tvrde u ovoj korejskoj kompaniji.

Omogućujući profesionalne performanse u tanjem i lakšem obliku, nova Serija 7 Chronos pruža poboljšanu procesorsku snagu za profesionalne korisnike i novo softversko rješenje RAMaccelerator koje pruža povećanje brzine pretraživanja i pokretanja aplikacija do 150 posto iskorištavajući postojeću memoriju, pojašnjavaju u Samsungu.

Računalo ima kućište koje je u cijelosti izrađeno od aluminija, nova Serija 7 Chronos ima Intel četverojezgreni procesor s 16 GB memorije, do 1 TB za pohranjivanje podataka i 2 GB namijenjenim dodatnoj grafici u tankoj šasiji koja iznosi svega 20,9 mm (0,82 inča).

Mogućnosti zaslona osjetljivog na dodir s podrškom za čak 10 prstiju poboljšavaju cjelokupno iskustvo, omogućujući korisniku direktnu interakciju sa zaslonom, kao i touchpadom i tipkovnicom. Nova Serija 7 Chronos dolazi u visokoj rezoluciji, ima HD zaslon (1920 x 1080), s 300nit svjetlinom, kao i bogati zvuk s JBL optimiziranim zvučnicima, poboljšanu grafiku za izvršavanje težih zadataka i poboljšanje baterije koja traje 11 sati.

Kao prvi Ultra proizvod u obitelji Serije 7, Serija 7 Ultra utjelovljuje vrhunsku mobilnost i performanse u ultra tankom i laganom kućištu koje je potpuno izrađeno od aluminija, tvrde u Samsungu i dodaju uz trajanje baterije do osam sati, ima Intel Core i5 ili i7 procesori te kapacitet pohrane do 256 GB SSD (solid state drive – zamjena za klasični tvrdi disk).

Ovaj prijenosnik ima ekran osjetljiv na dodir istim performansama kao i već spomenuti Chronos, ali će donijeti i LTE povezivosti, odnosno putem četvrte generacije mobilne telefonije koja donosi vrlo velike brzine prijenosa podataka.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.