Ultra brzi i snažni prijenosnici

Ultra brzi i snažni prijenosnici

Samsung Electronics predstavio je dva nova člana svoje Serije 7 visokih performansi unaprijeđenu Seriju 7 Chronos koja pruža profesionalne performanse u tankoj i laganoj izvedbi, i Seriju 7 Ultra koja Ultrabook prijenosnike postavlja na novu razinu s obogaćenom računalnom snagom, grafičkim mogućnostima i osjetljivosti na dodir, tvrde u ovoj korejskoj kompaniji.

Omogućujući profesionalne performanse u tanjem i lakšem obliku, nova Serija 7 Chronos pruža poboljšanu procesorsku snagu za profesionalne korisnike i novo softversko rješenje RAMaccelerator koje pruža povećanje brzine pretraživanja i pokretanja aplikacija do 150 posto iskorištavajući postojeću memoriju, pojašnjavaju u Samsungu.

Računalo ima kućište koje je u cijelosti izrađeno od aluminija, nova Serija 7 Chronos ima Intel četverojezgreni procesor s 16 GB memorije, do 1 TB za pohranjivanje podataka i 2 GB namijenjenim dodatnoj grafici u tankoj šasiji koja iznosi svega 20,9 mm (0,82 inča).

Mogućnosti zaslona osjetljivog na dodir s podrškom za čak 10 prstiju poboljšavaju cjelokupno iskustvo, omogućujući korisniku direktnu interakciju sa zaslonom, kao i touchpadom i tipkovnicom. Nova Serija 7 Chronos dolazi u visokoj rezoluciji, ima HD zaslon (1920 x 1080), s 300nit svjetlinom, kao i bogati zvuk s JBL optimiziranim zvučnicima, poboljšanu grafiku za izvršavanje težih zadataka i poboljšanje baterije koja traje 11 sati.

Kao prvi Ultra proizvod u obitelji Serije 7, Serija 7 Ultra utjelovljuje vrhunsku mobilnost i performanse u ultra tankom i laganom kućištu koje je potpuno izrađeno od aluminija, tvrde u Samsungu i dodaju uz trajanje baterije do osam sati, ima Intel Core i5 ili i7 procesori te kapacitet pohrane do 256 GB SSD (solid state drive – zamjena za klasični tvrdi disk).

Ovaj prijenosnik ima ekran osjetljiv na dodir istim performansama kao i već spomenuti Chronos, ali će donijeti i LTE povezivosti, odnosno putem četvrte generacije mobilne telefonije koja donosi vrlo velike brzine prijenosa podataka.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.