Ultra brzi i snažni prijenosnici

Ultra brzi i snažni prijenosnici

Samsung Electronics predstavio je dva nova člana svoje Serije 7 visokih performansi unaprijeđenu Seriju 7 Chronos koja pruža profesionalne performanse u tankoj i laganoj izvedbi, i Seriju 7 Ultra koja Ultrabook prijenosnike postavlja na novu razinu s obogaćenom računalnom snagom, grafičkim mogućnostima i osjetljivosti na dodir, tvrde u ovoj korejskoj kompaniji.

Omogućujući profesionalne performanse u tanjem i lakšem obliku, nova Serija 7 Chronos pruža poboljšanu procesorsku snagu za profesionalne korisnike i novo softversko rješenje RAMaccelerator koje pruža povećanje brzine pretraživanja i pokretanja aplikacija do 150 posto iskorištavajući postojeću memoriju, pojašnjavaju u Samsungu.

Računalo ima kućište koje je u cijelosti izrađeno od aluminija, nova Serija 7 Chronos ima Intel četverojezgreni procesor s 16 GB memorije, do 1 TB za pohranjivanje podataka i 2 GB namijenjenim dodatnoj grafici u tankoj šasiji koja iznosi svega 20,9 mm (0,82 inča).

Mogućnosti zaslona osjetljivog na dodir s podrškom za čak 10 prstiju poboljšavaju cjelokupno iskustvo, omogućujući korisniku direktnu interakciju sa zaslonom, kao i touchpadom i tipkovnicom. Nova Serija 7 Chronos dolazi u visokoj rezoluciji, ima HD zaslon (1920 x 1080), s 300nit svjetlinom, kao i bogati zvuk s JBL optimiziranim zvučnicima, poboljšanu grafiku za izvršavanje težih zadataka i poboljšanje baterije koja traje 11 sati.

Kao prvi Ultra proizvod u obitelji Serije 7, Serija 7 Ultra utjelovljuje vrhunsku mobilnost i performanse u ultra tankom i laganom kućištu koje je potpuno izrađeno od aluminija, tvrde u Samsungu i dodaju uz trajanje baterije do osam sati, ima Intel Core i5 ili i7 procesori te kapacitet pohrane do 256 GB SSD (solid state drive – zamjena za klasični tvrdi disk).

Ovaj prijenosnik ima ekran osjetljiv na dodir istim performansama kao i već spomenuti Chronos, ali će donijeti i LTE povezivosti, odnosno putem četvrte generacije mobilne telefonije koja donosi vrlo velike brzine prijenosa podataka.

Još iz kategorije

Huawei raste i na domaćem tržištu

Huawei raste i na domaćem tržištu

23.04.2019. komentiraj

Kineski proizvođač pametnih telefona Huawei, zajedno sa svojim pod brendom Honor ima velike planove za cijeli svijet pa tako i za Hrvatsku. Prvi cilj proboj Huaweija na prvo mjesto proizvođača pametnih telefona na svijetu. Velike planove imaju i za brend Honor koji bi, prema navedenim očekivanjima, trebao postati drugi najveći proizvođač pametnih telefona u Kini i četvrti u svijetu. Kompanija će podupirati Honor u razvoju vrhunskih proizvoda i nastaviti ulaganja, održavajući istovremeno čvrstu strategiju dvojnog brenda.

Svatko ima svoje potrebe

Svatko ima svoje potrebe

22.04.2019. komentiraj

Mobilni telefoni nastaju kako ispunili potrebe korisnika, a proizvođači tvrde kako prate njihove potrebe i uvijek pitaju korisnike što žele novo. Naravno, ponekad se nameću neke potrebe poput umjetne inteligencije jer mnogi zapravo niti ne znaju što je to i što danas u njihovim telefonima, ali i različitim cloud uslugama umjetna inteligencija zapravo radi.

Noa nastavlja rast i širenje

Noa nastavlja rast i širenje

21.04.2019. komentiraj

Domaći brand pametnih telefona, tableta i televizora Noa nastavlja sa svojim širenjem, a jedno od posljednjih bilo je na irsko tržište, a o tome kako i kamo se žele razvijati razgovarali smo s direktorom marketinga Hangara 18 i Noe Mariom Pintarom još u Barceloni na MWC19 najvećem svjetskom sajmu gdje se već tradicionalno predstavljaju njihovi novi modeli koji tek dolaze na tržište.