U prodaju kreću prvi 8K televizori iz Sonyja

U prodaju kreću prvi 8K televizori iz Sonyja

Sony je najavio dostupnost novih ZG9 8K HDR Full Array LED televizora iz MASTER serije u Europi. Početak prodaje je ovih dana, odnosno, kako su objavili u priopćenju za medije, početkom lipnja. ZG9 8K HDR Full Array LED TV nudi 6 puta veću rezoluciju od Full HD rezolucije. Modeli od 98 i 85 inča bit će dostupni u odabranim europskim maloprodajnim trgovinama.

Televizori MASTER serije ZG9 8K HDR Full Array LED sadrže procesor za obradu slike X1 Ultimate najnovije generacije. Procesor ima jedinstveni algoritam koji je posebno razvijen za 8K rezoluciju i može inteligentno detektirati i analizirati svaki predmet na slici što rezultira vrlo visokim detaljima i kontrastom, čime se postiže realističnija slika. Zvuk premium kvalitete također je ključni dio doživljaja gledanja, a model ZG9 sadrži i novi Sound-from-Picture Reality koji reproducira položaj zvuka na ekranu.

ZG9 televizori također sadrže X-Wide Angle koji osigurava da slika zadrži kvalitetu i prave boje bez obzira na kut gledanja smanjivanjem promjena boja pri gledanju ekrana iz kuta. Također, X-Motion Clarity na najmanju moguću mjeru svodi zamućenost pokreta bez kompromisa u pogledu osvjetljenja ekrana. Uređaji iz serije sadrže Sony Android TV koji podržava širok niz aplikacija, a imaju i ugrađen Google asistent te će također biti kompatibilni s Appleovim uređajima.

Još iz kategorije

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

INFOGRAFIKA: Koje se aplikacije najviše preuzimaju na iOS-u

26.06.2019. komentiraj

Apple se iznimno ponosi App Store trgovinom aplikacija jer donosi mu na desetke milijardi američkih dolara prihoda, što Googleov Play Store nikako ne može dostići, unatoč značajnijem broju korisnika i preuzimanja aplikacija. Ali, takav je to odnos snaga i zato je zanimljivije gledati što nude obje trgovine, bez da ih se međusobno uspoređuje.

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

TCL pokreće proizvodnju fleksibilnih OLED zaslona u četvrtom kvartalu 2019. godine

23.06.2019. komentiraj

Vrijeme pametnih telefona sa savitljivim zaslonom svakako dolazi, a tome je dokaz i najava TCL-a koji se bavi proizvodnjom zaslona, ali je i otkupio poznate brandove pametnih telefona BlackBerry i Alcatel, da od posljednjeg kvartala ove godine kreće s proizvodnjom prvih OLED savitljivih zaslona.

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

Sony najavio novi FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS

22.06.2019. komentiraj

Tvrtka Sony najavila je još jedan novi objektiv kojim je proširila svoju liniju objektiva punog formata, FE 200-600mm F5.6-6.3 G OSS super-telefoto zoom objektiv. Sony E-mount zoom najvećeg raspona, model G Lens serije koristi mnoge od najnaprednijih tehnologija u dizajnu objektiva tvrtke Sony da bi se osigurala odlična kvaliteta fotografije, visoke AF performanse i izvanredna kontrola. Kada se upari s nekim od najnovijih, najbržih tijela E-mount fotoaparata, pouzdano će pratiti i precizno uhvatiti sve vrste pokretnih subjekata, uključujući ptice, divlje životinje, sportaše u pokretu i još mnogo toga.