U prodaju kreću prvi 8K televizori iz Sonyja

U prodaju kreću prvi 8K televizori iz Sonyja

Sony je najavio dostupnost novih ZG9 8K HDR Full Array LED televizora iz MASTER serije u Europi. Početak prodaje je ovih dana, odnosno, kako su objavili u priopćenju za medije, početkom lipnja. ZG9 8K HDR Full Array LED TV nudi 6 puta veću rezoluciju od Full HD rezolucije. Modeli od 98 i 85 inča bit će dostupni u odabranim europskim maloprodajnim trgovinama.

Televizori MASTER serije ZG9 8K HDR Full Array LED sadrže procesor za obradu slike X1 Ultimate najnovije generacije. Procesor ima jedinstveni algoritam koji je posebno razvijen za 8K rezoluciju i može inteligentno detektirati i analizirati svaki predmet na slici što rezultira vrlo visokim detaljima i kontrastom, čime se postiže realističnija slika. Zvuk premium kvalitete također je ključni dio doživljaja gledanja, a model ZG9 sadrži i novi Sound-from-Picture Reality koji reproducira položaj zvuka na ekranu.

ZG9 televizori također sadrže X-Wide Angle koji osigurava da slika zadrži kvalitetu i prave boje bez obzira na kut gledanja smanjivanjem promjena boja pri gledanju ekrana iz kuta. Također, X-Motion Clarity na najmanju moguću mjeru svodi zamućenost pokreta bez kompromisa u pogledu osvjetljenja ekrana. Uređaji iz serije sadrže Sony Android TV koji podržava širok niz aplikacija, a imaju i ugrađen Google asistent te će također biti kompatibilni s Appleovim uređajima.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.