U Hrvatsku stigao Galaxy SmartTag+

U Hrvatsku stigao Galaxy SmartTag+

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je predstavila Galaxy SmartTag+, novi pametni lokator za pronalazak izgubljenih predmeta na koje je pričvršćen. Galaxy SmartTag+ opremljen je Bluetooth Low Energy (BLE) i ultra širokopojasnom (UWB) tehnologijom tako da može što preciznije odrediti lokaciju izgubljenog predmeta. Nadalje, koristi tehnologiju proširene stvarnosti (AR) za vizualno usmjeravanje prema mjestu na kojem se nalazi nestali predmet, a sve to pomoću kamere pametnog telefona. Galaxy SmartTag+ sada je dostupan i u Hrvatskoj.

"Galaxy SmartTag+, najnovija inačica Samsung Galaxy SmartTag lokatora, može se pričvrstiti na svakodnevne predmete poput ruksaka ili privjeska. Korisnici pričvršćeni lokator na predmetu mogu locirati putem usluge SmartThings Find na Galaxy pametnom telefonu ili tabletu", ističu u Samsungu.

Galaxy SmartTag+ dolazi s BLE i UWB tehnologijama, korisnici su sada u mogućnosti koristiti i AR tehnologiju za pronalaženje predmeta koji nedostaju, pojašnjavaju u kompaniji i dodaju da uz pomoć AR Finder sučelja, korisnici s lakoćom mogu slijediti upute na svojem pametnom telefonu koji podržava UWB, poput Samsung Galaxy S21+ 5G ili Galaxy S21 Ultra 5G pametnih telefona.

"Sučelje prikazuje udaljenost od Galaxy SmartTag+ lokatora, usmjeravajući korisnika prema njegovom mjestu nalaženja. Kada se korisnik približi lokaciji gdje se nalazi Galaxy SmartTag+, moguće je aktivirati glasan zvuk ako se predmet ne nalazi na vidljivom mjestu, npr. ako je zagubljen ispod garniture ili kreveta", sitiču u Samsungu.

Galaxy SmartTag+ maksimalno iskorištava mogućnosti detekcije SmartThings Find usluge, koja omogućuje lociranje označenih stavki na karti, čak i ako je izgubljeni predmet na velikoj udaljenosti od korisnika, pojašnjavaju iz Samsunga i dodaju da se tehnologija temelji na tome što lokatori koriste BLE povezanost i snagu mreže Galaxy uređaja.

"Korisnici usluge SmartThings Find mogu se odlučiti za prijavu putem aplikacije SmartThings i omogućiti svom pametnom telefonu ili Galaxy tabletu da drugima također pomognu u pronalaženju vlastitih izgubljenih lokatora ili uređaja. Jednom kada korisnik prijavi da izgubljeni predmet s lokatorom nedostaje u SmartThings Find aplikaciji, bilo koji obližnji Galaxy uređaj koji se uključio upozoriti će SmartThings poslužitelja o svojoj lokaciji, čime korisnik prima obavijesti. Svi podaci unutar SmartThings Find softvera su šifrirani i zaštićeni, tako da se lokacija oznake ne otkriva nikome osim vlasniku", tvrde u Saumsungu.

Galaxy SmartTag+ i SmartTag korisni su za više od samog lociranja izgubljene imovine, pojašnjavaju u korejskom proizvođaču i dodaju da ako je korisnik zaboravio isključiti noćno svjetlo a već se nalazi izvan doma, moguće je iskoristiti Galaxy SmartTag+ ili SmartTag za daljinsko isključivanje svjetla. Kroz aplikaciju SmartThings moguće je odabrati različite funkcije koje lokator može izvršiti, zaključuju u Samusngu.


Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.