U Hrvatskoj krenula prodaja robusnog pametnog telefona Cat S61

U Hrvatskoj krenula prodaja robusnog pametnog telefona Cat S61

Foto: CAT

U zagrebačkom Zoološkom vrtu predstavljen je pametni telefon Cat S61. Riječ je o novom uređaju s vrha ponude CAT robusnih telefona koji je od 4. srpnja službeno dostupan u prodaji na području Hrvatske.

Najznačajnije funkcionalnosti koje donosi S61 prezentirane su kroz šetnju kroz zoo vrtom. S61 opremljen je alatima za različite namjene, a razvijen je kao nasljednik nagrađivanog modela te je nadograđen unaprijeđenom FLIR termalnom kamerom, ugrađenim mjerenjem udaljenosti uz pomoć lasera te senzorom za detekciju kvalitete zraka.

Integrirana FLIR kamera s toplinskim snimanjem uključuje poboljšani softver za veći kontrast slike, prošireni raspon temperature do čak 400 Celzijevih stupnjeva, kao i nadogradnju razlučivosti kamere koja je s dosadašnje VGA povećana na HD razlučivost. Nova inačica MyFlir aplikacije sada omogućava i prijenos videa uživo s termalne kamere.

Službeno predstavljanje obilježeno je i donacijama Bullitt Grupe te Hrvatskog Telekoma. Već tradicionalno, donacija Cat uređaja uručena je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) i to u vrijednosti od 40.000 kuna, a novitet je donacija Zoološkom vrtu grada Zagreba, također kroz Cat uređaje, i to u vrijednosti od 20.000 kn.

Cat S61 od ovog je tjedna dostupan u ponudi kod operatera te u maloprodaji diljem Hrvatske. Preporučena maloprodajna cijena uređaja iznosi 7.399 kuna, a konkretni uvjeti kupnje ovise o pojedinom prodajnom mjestu.

Još iz kategorije

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

Otkriven veliki sigurnosni propust na električnim skuterima Xiaomija

19.02.2019. komentiraj

Električni skuteri okupirali su ulice urbanih gradova i posebno su popularni u Kini, ali pronađen je način kako hakirati i njih, što znači da apsolutno nijedan uređaj koji se spaja na mrežu nije siguran od internetskih prijetnji. Ujedno, to je jako dobro upozorenje proizvođačima i korisnicima.

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

Canon predstavio kompaktni fotoaparat punog kadra EOS RP

18.02.2019. komentiraj

Tvrtka Canon Europe predstavila je EOS RP, malen, lagan i praktičan fotoaparat punog kadra bez zrcala za napredne amatere koji žele zakoračiti u svijet sustava EOS R. Proizvođač ga promovira kao odlično rješenje za putovanja, fotografiranje pejzaža i portreta kao i snimanje videozapisa.

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

Microsoft omogućio instalaciju Windows 10 na Raspberry Pi

15.02.2019. komentiraj

Microsoft ulaže značajne napore u postavljanje Windows 10 operativnog sustava na svaki računalni uređaj pa kao dio tih napora korisnici odsad mogu imati punu verziju „desetke“ za ARM uređaje na Raspberry Pi.