U Hrvatskoj krenula prodaja robusnog pametnog telefona Cat S61

U Hrvatskoj krenula prodaja robusnog pametnog telefona Cat S61

Foto: CAT

U zagrebačkom Zoološkom vrtu predstavljen je pametni telefon Cat S61. Riječ je o novom uređaju s vrha ponude CAT robusnih telefona koji je od 4. srpnja službeno dostupan u prodaji na području Hrvatske.

Najznačajnije funkcionalnosti koje donosi S61 prezentirane su kroz šetnju kroz zoo vrtom. S61 opremljen je alatima za različite namjene, a razvijen je kao nasljednik nagrađivanog modela te je nadograđen unaprijeđenom FLIR termalnom kamerom, ugrađenim mjerenjem udaljenosti uz pomoć lasera te senzorom za detekciju kvalitete zraka.

Integrirana FLIR kamera s toplinskim snimanjem uključuje poboljšani softver za veći kontrast slike, prošireni raspon temperature do čak 400 Celzijevih stupnjeva, kao i nadogradnju razlučivosti kamere koja je s dosadašnje VGA povećana na HD razlučivost. Nova inačica MyFlir aplikacije sada omogućava i prijenos videa uživo s termalne kamere.

Službeno predstavljanje obilježeno je i donacijama Bullitt Grupe te Hrvatskog Telekoma. Već tradicionalno, donacija Cat uređaja uručena je Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja (HGSS) i to u vrijednosti od 40.000 kuna, a novitet je donacija Zoološkom vrtu grada Zagreba, također kroz Cat uređaje, i to u vrijednosti od 20.000 kn.

Cat S61 od ovog je tjedna dostupan u ponudi kod operatera te u maloprodaji diljem Hrvatske. Preporučena maloprodajna cijena uređaja iznosi 7.399 kuna, a konkretni uvjeti kupnje ovise o pojedinom prodajnom mjestu.

Još iz kategorije

Philips lansirao novi monitor dizajniran za profesionalne korisnike

Philips lansirao novi monitor dizajniran za profesionalne korisnike

19.09.2018. komentiraj

Tvrtka MMD lansirala je potpuno novi Philips Brilliance 328P6VUBREB LCD monitor s ugrađenim USB-C priključkom, za kojeg ističu da je namjenjen za profesionalne korisnike koji žele dodatno povećati radnu učinkovitost.

Mobitel ste kupili, ali on zapravo nije vaš

Mobitel ste kupili, ali on zapravo nije vaš

18.09.2018. komentiraj

Steve Jobs je prije desetak godina priznao da Apple može onemogućiti aplikacije i glavne funkcije iOS uređaja, što je bilo osiguranje u slučaju da dođe do napada na hardver putem malicioznih aplikacija. Burno se reagiralo na to priznanje, ali se i brzo sve zaboravilo, da bi ponovno izašlo na površinu - zbog Googlea.

Panasonic premijerno u Hrvatskoj predstavio fotoaparat Lumix LX100 II

Panasonic premijerno u Hrvatskoj predstavio fotoaparat Lumix LX100 II

18.09.2018. komentiraj

Tvrtka Panasonic je u svojim uredima u Zagrebu premijerno predstavila LUMIX LX100 II, novi kompaktni fotoaparat koji je svoju svjetsku premijeru doživio prije nepuna tri tjedna. Riječ je o sedmoj generaciji fotoaparata iz serije LX.