Tržište pametnih satova vrijedno 36 milijuna dolara godišnje

Tržište pametnih satova vrijedno 36 milijuna dolara godišnje

Foto: Ilustracija

Predstojeći sajam IFA u Berlinu koji se održava od 6.-11. rujna bit će mjesto promocije novih primjeraka dugo očekivanih gadgeta, pa tako i pametnih satova, ali i druge potrošačke elektronike, odnosno bijele i smeđe tehnike i svega drugog što vam srce poželi, obilježit će među ostalim pametni satovi.

Prema istraživanju Juniper Researcha do 2018. godine na godišnjoj razini ovaj segment gadgeta za sladokusce trebao bi dosegnuti 38 milijuna dolara. Njihovi analitičari predviđaju da će očekivano ključna tržišta biti ona SAD-a i Kanade, zatim sva europska tržišta uključivo i središnju i istočnu Europu i Daleki istok. Ukupni bi ova tržišta trebala zauzeti oko dvije trećine ukupne vrijednosti tržišta.

Riječ je o vrlo primamljivom tržištu gdje je već mnogo igrača, no čekaju se oni koji bi ga mogli odrediti Apple i Samsung. Ovaj potonji baš će na sajmu IFA predstaviti svoj, a Apple će svoj predstaviti najvjerojatnije početkom sljedeće godine.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.