Tržište pametnih satova vrijedno 36 milijuna dolara godišnje

Tržište pametnih satova vrijedno 36 milijuna dolara godišnje

Foto: Ilustracija

Predstojeći sajam IFA u Berlinu koji se održava od 6.-11. rujna bit će mjesto promocije novih primjeraka dugo očekivanih gadgeta, pa tako i pametnih satova, ali i druge potrošačke elektronike, odnosno bijele i smeđe tehnike i svega drugog što vam srce poželi, obilježit će među ostalim pametni satovi.

Prema istraživanju Juniper Researcha do 2018. godine na godišnjoj razini ovaj segment gadgeta za sladokusce trebao bi dosegnuti 38 milijuna dolara. Njihovi analitičari predviđaju da će očekivano ključna tržišta biti ona SAD-a i Kanade, zatim sva europska tržišta uključivo i središnju i istočnu Europu i Daleki istok. Ukupni bi ova tržišta trebala zauzeti oko dvije trećine ukupne vrijednosti tržišta.

Riječ je o vrlo primamljivom tržištu gdje je već mnogo igrača, no čekaju se oni koji bi ga mogli odrediti Apple i Samsung. Ovaj potonji baš će na sajmu IFA predstaviti svoj, a Apple će svoj predstaviti najvjerojatnije početkom sljedeće godine.

Još iz kategorije

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

Ako putujete, ove tehnološke gadgete obavezno ponesite sa sobom

11.12.2019. komentiraj

Poslovna putovanja sastavni su dio radne svakodnevice modernog čovjeka i da bi ona prolazila bez prevelikih problema, potrebno je biti spreman - u potpunosti. Dakle, neke stvari jednostavno ne bi trebalo zaboravljati jer bez njih može doći do situacija koje nikome nisu drage.

Bliži se kraj za Google Glass

Bliži se kraj za Google Glass

10.12.2019. komentiraj

Google Glass “živi” kao proizvod za industriju, u okruženjima koja ih trebaju, ali posljednjih dana u javnost dopiru informacije da bi većina mogućnosti s veljačom 2020. mogla iščeznuti. Naime, Google je odlučio polako prekidati projekt Google Glass i bez obzira što one za Explorerse koji su potrošili oko 1500 američkih dolara od 2013. do 2015. trebaju te pametne naočale, morat će ih se odreći.

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

Samsung Galaxy Fold rasprodan u periodu prednarudžbi

10.12.2019. komentiraj

Svega nekoliko dana nakon što je u Hrvatskoj započela prednarudžba Samsung Galaxy Fold uređaja rasprodane su sve količine ovog najiščekivanijeg pametnog telefona godine, objavili su iz Samsunga. Međutim, kako ističu zbog iznimnog interesa korisnika tvrtka Samsung Electronics je od utorka, 10. prosinca, osigurala dodatne količine uređaja i omogućila nastavak prednarudžbi.