Tri milijuna jeftinih kineskih telefona meta za hakere

Tri milijuna jeftinih kineskih telefona meta za hakere

Razni kineski jeftini pametni telefoni mogli bi se „zaraziti“ zlonamjernim softverom putem nadogradnji. Radi se o gotovo tri milijuna smartphone korisnika u SAD-u koji imaju uređaje marke BLU, Infinix Mobility, DOOGEE, LEAGOO, IKU Mobile, Beeline i XOLO.

Upozorenje je izdala Vlada SAD-a, a telefoni su ranjivi zbog toga jer je treća strana, kineska softverska tvrtka Regentek , ne kodira svoja over-the-air ažuriranja. Vijest su objavili Security Week, The Register i Ars Technica te se još navodi kako je Regentek firmware skriven i ima root povlastice.

Napadač može u over-the-air procesu firmware ažuriranja preuzeti potpunu kontrolu nad uređajem, instalirati malware ili spyware, dočepati se korisnikovih osobnih podataka i vidjeti sve što korisnik radi.

BLU je, navodno, izdala svoj vlastiti softver u vezi ažuriranja kako bi se riješio problem. Korisnici ovih jeftinih uređaja trebali bi izbjegavati javne Wi-Fi mreže bez lozinke. Znate kako se kaže – koliko love, toliko muzike....

Još iz kategorije

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

Na tržište stiže Canon EOS 1Dx Mark III

25.01.2020. komentiraj

Canon Europe predstavlja svoj vrhunski fotoaparat za snimanje sportskih događaja i životinja u divljini EOS-1D X Mark III koji nudi profesionalnim fotografima neograničene mogućnosti i munjevitu brzinu. S dramatično poboljšanim performansama praćenja pri automatskom fokusiranju, kvalitetom slike i mogućnostima komunikacije, ovaj fotoaparat predstavlja vrh Canonove serije EOS-1.

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.