Tri milijuna jeftinih kineskih telefona meta za hakere

Tri milijuna jeftinih kineskih telefona meta za hakere

Razni kineski jeftini pametni telefoni mogli bi se „zaraziti“ zlonamjernim softverom putem nadogradnji. Radi se o gotovo tri milijuna smartphone korisnika u SAD-u koji imaju uređaje marke BLU, Infinix Mobility, DOOGEE, LEAGOO, IKU Mobile, Beeline i XOLO.

Upozorenje je izdala Vlada SAD-a, a telefoni su ranjivi zbog toga jer je treća strana, kineska softverska tvrtka Regentek , ne kodira svoja over-the-air ažuriranja. Vijest su objavili Security Week, The Register i Ars Technica te se još navodi kako je Regentek firmware skriven i ima root povlastice.

Napadač može u over-the-air procesu firmware ažuriranja preuzeti potpunu kontrolu nad uređajem, instalirati malware ili spyware, dočepati se korisnikovih osobnih podataka i vidjeti sve što korisnik radi.

BLU je, navodno, izdala svoj vlastiti softver u vezi ažuriranja kako bi se riješio problem. Korisnici ovih jeftinih uređaja trebali bi izbjegavati javne Wi-Fi mreže bez lozinke. Znate kako se kaže – koliko love, toliko muzike....

Još iz kategorije

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

Podaci na sigurnom uz Kingston DataTraveler 2000 Encrypted USB disk

21.09.2020. komentiraj

Kingston Digital Europe na tržište donosi DataTraveler 2000 enkriptiranog USB diska kapaciteta 128GB. DataTraveler 2000 sadrži alfanumeričku tipkovnicu koja omogućava korisnicima zaključavanje uređaja kombinacijom riječi i brojeva za jednostavan PIN koji pruža dodatnu razinu sigurnosti. Za još više sigurnosti, značajka automatskog zaključavanja se aktivira čim se uređaj nepropisno odvoji s glavnog uređaja.

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

PlayStation 5 dolazi 19. studenog na europsko tržište

20.09.2020. komentiraj

Sony Interactive Entertainment je najavio kako će oba modela PlayStation 5 konzole stići na europsko tržište 19. studenog. Preporučena cijena modela s Ultra HD Blu-Ray čitačem iznosi 499,99€, dok za digitalni model iznosi 399,99€.

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

Od svih predstavljenih noviteta Apple One je najzanimljiviji

19.09.2020. komentiraj

Apple je na svom eventu 15. rujna najavio Apple Watch Series 6, Apple Watch SE, Apple One pakete usluga, Apple Fitness Plus koji bi potencijalno bio konkurent za Peloton te iPad i iPad Air nadopune. Sve to s razlogom izaziva uzbuđenje kod korisnika.