EVENT U BARCELONI

TP Vision sklopio strateško partnerstvo za novi OS i predstavio nove televizore i audio proizvode

TP Vision sklopio strateško partnerstvo za novi OS i predstavio nove televizore i audio proizvode
Dražen Tomić

Titan OS je najavio partnerstvo s TP Visionom i pokretanje svojih operacija te predstavljanje neovisnog europskog operativnog sustava za pametne televizore, uz predstavljanje oglašivačke divizije Titan. No, za TP Vision to nije jedina novost, predstavljeni su i brojni novi uređaji.

Strateško partnerstvo s Titan OS-om veže se uz Linux televizore TP Visiona i bit će dostupan na odabranim Philips i AOC televizorima u Europi i Latinskoj Americi. Novi operativni sustav bit će prvo lansiran na dvije serije, Mini-LED seriji PML9009 i LED seriji PUS8909, obje planirane za lansiranje u prvoj polovici 2024.

"Kao dio naše dugoročne strategije, imati izbor Smart TV platformi imperativ je. Naša suradnja s Titan OS S.L. omogućila nam je sudjelovanje u definiranju platforme Titan OS i omogućit će nam implementaciju vlastite prilagodbe i integracije proizvoda. Konačno, naši će kupci imati koristi od jednostavnog pristupa i premium globalnim uslugama i povećanja te pojednostavljenja pristupa lokalnom sadržaju", komentirao je izvršni direktor za Europu i LATAM u TP Visionu Kostas Vouzas.

Oglašivačka divizija tvrtke Titan pomoći će brendovima da izađu izvan tradicionalne televizije i utječu na teže dosežnu publiku streaminga, omogućujući im kombiniranje učinkovitog i sigurnog oglašavanja na televiziji s ciljanjem i mjerenjem mogućnostima digitalnog oglašavanja.

Operativni sustav omogućit će korisnicima pristup dugom popisu premium aplikacija i kanala putem ugovora s globalnim i lokalnim partnerima za 2024. godinu, uključujući Netflix, Prime Video, YouTube, Disney+, Pluto TV, DAZN.

Što se tiče novosti iz asortimana TP Visiona, njegova podružnica Philips Audio/Video predstavio je nove usluge, slušalice i televizore, koji će sadržavati nove OLED+, Premium OLED, Mini-LED i DLED modele:

- A6219 on-ear GO slušalice: imaju Powerfoyle tehnologiju koja nudi solarno punjenje u zatvorenom i vani – i vrijeme reprodukcije od 80 sati.

-A6709 sportske otvorene slušalice iz serije GO: stvorene u malom obliku TWS modela.

- H6509 over-ear slušalice: imaju automatsku Bluetooth vezu i vrlo nisku latenciju kada se koriste s Ambilight TV-om opremljenim operacijskim sustavom Titan.

- soundbar TAB6309 opremljen Dolby Atmosom: odgovara svakom Ambilight TV-u, uključujući one s nižim stalcima, visok je samo 37 mm, a istovremeno nudi snažnu izvedbu punog raspona u kinematografskom stilu.

- sustav Ambilight Plus: njime se slavi 20 godina Ambilight tehnologije s ultra-sofisticiranom dinamičnijom verzijom više razlučivosti koja sadrži dodatne leće za stvaranje jedinstvenog dvodimenzionalnog efekta i većeg odsjaja.

- serija OLED+909: bit će dostupna u veličinama zaslona od 55", 65" i 77" s novom P5 AI obradom 8. generacije, tehnologijom META Technology 2.0, četverostranim Ambilightom i zvučnim sustavom Bowers & Wilkins 3.1 od 81 W.

- serija OLED809: bit će lansirana u veličinama zaslona od 42", 48", 55", 65" i 77" s novom P5 AI obradom 8. generacije, novim OLED_EX panelima veće izlazne snage i trostranim Ambilightom.

- PUS8909 "The One" premium LED TV: bit će dostupan u verzijama od 43", 50", 55", 65" i 75" s najnovijom P5 obradom, trostranim Ambilightom i Titan OS-om.

- svi premium 2024 modeli nude poboljšano igranje putem novog Game Bar kako bi igrači mogli brzo poboljšati, prilagoditi i nadzirati svoje postavke za igranje – plus MEMC funkcionalnost i 144Hz VRR – uključujući za Dolby Vision Gaming.

- poboljšana povezanost uključujući kompatibilnost s Matter i Control4.