Toshiba predstavila prijenosno računalo Tecra A50

Toshiba predstavila prijenosno računalo Tecra A50

Foto: Toshiba

Toshiba Europe danas je najavila Tecru A50 kao najnoviji dodatak svojoj poznatoj lepezi Tecra prijenosnih računala za poslovne profesionalce. Ova 39.6 cm (15.6”) prijenosna računala dolaze sa najnovijom tehnologijom Intel procesora i opremljena su različitim tvrdim diskovima, uključujući hibridne pogone i SSD memoriju.

Dizajnirana i napravljena za intenzivno korištenje, nova Tecra A50 je temeljito testirane izdržljivosti. Osim toga, sustav je opremljen značajkama za dodatnu sigurnost i pouzdanost. Europska prodaja nove Tecra A50 će početi u trećem tromjesečju 2013. godine.

“Sa Toshiba Tecra prijenosnim računalima moramo zadržati ugled – osobito u srednjim i malim poduzećima. Sa novom Tecra A50 ponudom nastavljamo našu kombiniranu usmjerenost na računalnu snagu i pouzdanost proizvoda. Trajnost kućišta zajedno sa naprednim sigurnosnim alatima čine spokojnih IT odjele kao i individualne korisnike. Djelatnici u uredu kao i oni na putu osjećat će se osnaženi sa brzim pristupom dokumentima i pouzdanim karakteristikama koju nudi nova Tecra A50.”, rekao je Alen Rizvić, Country Manager Croatia, Toshiba Europe.

Tecra A50 je idealna za profesionalne korisnike koji zahtijevaju pouzdano prijenosno računalo sveobuhvatnih funkcionalnosti. Ovaj novi Tecra model dolazi sa brojnim sučeljima za povezivost, odnosno žičani i bežični prijenos podataka. Tecra A50 može lako biti povezana ili odspojena sa radnog stola, jer je opremljena sa utorom za stolnu stanicu.

Kada se koristi s dodatnim Toshiba Hi-Speed Port Replicatorom III, prijenosno računalo dobiva ukupno šest dodatnih USB utora, od kojih su četiri USB 3.0 omogućujući brzi prijenos podataka između ključnih vanjskih uređaja kao što su uređaj za pohranu ili jednostavno spajanje miša ili tipkovnice.

Hi-Speed Port Replicator III također dolazi sa LAN utičnicom za spajanje na uredsku mrežu i brojnim video sučeljima za spajanje na veliki zaslon. Uz to Intel Wireless Display omogućuje korisnicima bežičan prijenos datoteka sa prijenosnog računala na kompatibilan HD zaslon. Na taj način poslovne prezentacije mogu se jednostavno prikazati na većem zaslonu.

U pogledu trajnosti i pouzdanosti, Tecra A50 je zadovoljila Highly Accelerated Life Tests (HALT) od strane TÜV Rheinland, poznatog nezavisnog instituta iz Njemačke. Uređaj je dokazano otporan na pad sa visine od 76 cm. Tipkovnica je otporna na tekućine, tako da slučajno izlijevanje šalice kave ne znači automatski gubitak podataka.

Zahvaljujući Intel Active Management Technology (AMT) mobilni profesionalci opremljeni sa Tecrom A50 će uvijek imati najnovija ažuriranja sustava, tako da IT odjel može jednostavno pratiti, održavati, popraviti i ažurirati ove uređaje putem mreže.

Još iz kategorije

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

22.01.2020. komentiraj

Tijekom sajma CES2020 koji se svake godine održava u Las Vegasu, Huawei Freebuds 3 i Huawei Watch GT 2 privukli su pažnju svjetskih tehnoloških medija i oduševili kritičare osvajanjem “Best of CES2020” i “Editor’s Choice” nagrade.