Toshiba predstavila prijenosno računalo Tecra A50

Toshiba predstavila prijenosno računalo Tecra A50

Foto: Toshiba

Toshiba Europe danas je najavila Tecru A50 kao najnoviji dodatak svojoj poznatoj lepezi Tecra prijenosnih računala za poslovne profesionalce. Ova 39.6 cm (15.6”) prijenosna računala dolaze sa najnovijom tehnologijom Intel procesora i opremljena su različitim tvrdim diskovima, uključujući hibridne pogone i SSD memoriju.

Dizajnirana i napravljena za intenzivno korištenje, nova Tecra A50 je temeljito testirane izdržljivosti. Osim toga, sustav je opremljen značajkama za dodatnu sigurnost i pouzdanost. Europska prodaja nove Tecra A50 će početi u trećem tromjesečju 2013. godine.

“Sa Toshiba Tecra prijenosnim računalima moramo zadržati ugled – osobito u srednjim i malim poduzećima. Sa novom Tecra A50 ponudom nastavljamo našu kombiniranu usmjerenost na računalnu snagu i pouzdanost proizvoda. Trajnost kućišta zajedno sa naprednim sigurnosnim alatima čine spokojnih IT odjele kao i individualne korisnike. Djelatnici u uredu kao i oni na putu osjećat će se osnaženi sa brzim pristupom dokumentima i pouzdanim karakteristikama koju nudi nova Tecra A50.”, rekao je Alen Rizvić, Country Manager Croatia, Toshiba Europe.

Tecra A50 je idealna za profesionalne korisnike koji zahtijevaju pouzdano prijenosno računalo sveobuhvatnih funkcionalnosti. Ovaj novi Tecra model dolazi sa brojnim sučeljima za povezivost, odnosno žičani i bežični prijenos podataka. Tecra A50 može lako biti povezana ili odspojena sa radnog stola, jer je opremljena sa utorom za stolnu stanicu.

Kada se koristi s dodatnim Toshiba Hi-Speed Port Replicatorom III, prijenosno računalo dobiva ukupno šest dodatnih USB utora, od kojih su četiri USB 3.0 omogućujući brzi prijenos podataka između ključnih vanjskih uređaja kao što su uređaj za pohranu ili jednostavno spajanje miša ili tipkovnice.

Hi-Speed Port Replicator III također dolazi sa LAN utičnicom za spajanje na uredsku mrežu i brojnim video sučeljima za spajanje na veliki zaslon. Uz to Intel Wireless Display omogućuje korisnicima bežičan prijenos datoteka sa prijenosnog računala na kompatibilan HD zaslon. Na taj način poslovne prezentacije mogu se jednostavno prikazati na većem zaslonu.

U pogledu trajnosti i pouzdanosti, Tecra A50 je zadovoljila Highly Accelerated Life Tests (HALT) od strane TÜV Rheinland, poznatog nezavisnog instituta iz Njemačke. Uređaj je dokazano otporan na pad sa visine od 76 cm. Tipkovnica je otporna na tekućine, tako da slučajno izlijevanje šalice kave ne znači automatski gubitak podataka.

Zahvaljujući Intel Active Management Technology (AMT) mobilni profesionalci opremljeni sa Tecrom A50 će uvijek imati najnovija ažuriranja sustava, tako da IT odjel može jednostavno pratiti, održavati, popraviti i ažurirati ove uređaje putem mreže.

Još iz kategorije

Xiaomi predstavio nove AIoT proizvode za pametni način života

Xiaomi predstavio nove AIoT proizvode za pametni način života

28.07.2021.

Xiaomi je predstavio paletu AIoT proizvoda koji poboljšavaju pametna iskustva u svim aspektima života korisnika i to Mi Router AX9000, Mi 2K Gaming Monitor 27 ’’, Mi Electric Scooter 3, Redmi Buds 3 Pro i Mi Smart Air Fryer 3.5L.

Iz Samsunga tvrde kako će se otvoriti novo poglavlje inovacija pametnih telefona

Iz Samsunga tvrde kako će se otvoriti novo poglavlje inovacija pametnih telefona

28.07.2021.

Što očekivati za nadolazeći Galaxy Unpacked 2021: Get Ready to Unfold, koji će se održati 11. kolovoza u 16:00 sati putem službenog YouTube kanala tvrtke, kao i službene web stranice., najavio je TM Roh, predsjednik i voditelj odjela za mobilne komunikacije, Samsung Electronics i dodao kako je tvrtka razvila svoju Galaxy Z seriju pametnih telefona koja će preoblikovati način na koji doživljavamo pametni telefon te donijeti potpuno novo korisničko iskustvo.

TWS bežićne slušalice bilježe izniman rast popularnosti

TWS bežićne slušalice bilježe izniman rast popularnosti

27.07.2021.

Prave bežične slušačice (TWS - truly wireless) na globalnom tržištu stoje daleko bolje od onih s tradicionalnim bluetooth povezivanjem, za što treba zahvaliti činjenici da dobivaju sve više značajki koje su nekad bile namijenjene premium headsetovima.