Toshiba najavila novu seriju prijenosnika Satellite P

Toshiba najavila novu seriju prijenosnika Satellite P

Foto: Toshiba

Toshiba Europe GmbH najavila je svoju novu Satellite P-seriju prijenosnih računala. Ova računala su atraktivni ali i vrijedni radnici te savršeni pratitelji za potrošače koji karakteristike prijenosnih računala uzimaju vrlo ozbiljno. P-serija nudi najnovije tehnologije kao i podršku za aplikacije gladne procesorske snage.

Modeli će biti dostupni u dvije različite veličine; lagani P50/P50t sa zaslonom od 39.6 cm (15.6”) koji može biti i osjetljiv na dodir i P70 od 43.9 cm (17.3”) koji zamjenjuje stolno računalo. Europska prodaja nove Satellite P-serije će početi u drugom tromjesečju 2013. godine.

“S novom Satellite P-serijom, još jednom dokazujemo našu predanost da zahtjevnim korisnicima osobnih računala ponudimo vrhunsku HD zabavu i najnovije multimedijske mogućnosti.” rekao je Alen Rizvić, Country Manager Croatia, Toshiba Europe GmbH.

Nova P-serija nudi funkcionalnosti okrenute budućnosti, kao što su Ultra HD (UHD) s podrškom, na nekim modelima, za HDMI izlaz. Time se UHD sadržaj konvertira i prosljeđuje sa računala na TV uređaj s podrškom za UHD, poput nedavno predstavljene Toshibine serije L9. U takvim situacijama, korisnici sada mogu uživati u potpuno novoj generaciji računalnih igara koje su izvorno nastale u UHD rezoluciji četiri puta većoj od standardnog Full HD-a.

U fotografijama i video materijalima napravljenim u UHD te pohranjenima na prijenosnom računalu može se uživati u punoj kvaliteti. Zahvaljujući karakteristikama procesora sa zasebnom grafikom, svi modeli P-serije su idealni za zahtjevne aplikacije kao što su računalne igre s brzim mijenjanjem postavki ili uređivanje kućnih materijala u HD kvaliteti.

Satellite P-serija je oblikovana prema novom Toshiba dizajnu proizvoda sa blagim, zaobljenim rubovima i prepoznatljivom tipkom za uključivanje. P50t inačica opremljena je zaslonom osjetljivim na dodir od ruba do ruba s funkcionalnošću prepoznavanja gesti s deset prstiju. Sve inačice dolaze sa povećanom tipkovnicom sa klikom za intuitivnu navigaciju kroz Windows 8 sučelje bez korištenja zaslona osjetljivog na dodir. Kučište je izrađeno od brušenog aluminija i dorađeno kromiranim dodacima na poklopcu. Pločasta tipkovnica bez okvira, pozadinski osvijetljena, pomaže praktičnom korištenju i pri slabom svijetlu.

Još iz kategorije

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

Prošla 2019. godina bila je jako dobra za Samsungove pametne telefone

23.01.2020. komentiraj

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije, koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna, tvrde u Samsungu.

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

LG dobio rekordan broj nagrada na sajmu CES 2020

23.01.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) je osvojio rekordan broj nagrada koje su dodijelili stručnjaci iz industrije na sajmu CES. Tako je LG dobio više od 150 priznanja ove godine, među kojima je i po šesti put zaredom nagradu za najbolji televizor – Best TV of CES Award. Nagrade Best of CES Awards (službeni program nagrada CES koji vodi portal Engadget u ime organizacije Consumer Technology Association) su prepoznale i izdvojile seriju LG CX OLED televizora kao najbolju i to u konkurenciji od doslovno tisuće novih televizora koji su prikazani na sajmu.

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

Huawei FreeBuds 3 i Huawei Watch GT 2 nagrađeni na ovogodišnjem CES-u

22.01.2020. komentiraj

Tijekom sajma CES2020 koji se svake godine održava u Las Vegasu, Huawei Freebuds 3 i Huawei Watch GT 2 privukli su pažnju svjetskih tehnoloških medija i oduševili kritičare osvajanjem “Best of CES2020” i “Editor’s Choice” nagrade.