TOP 10 savjeta za dulje trajanje baterije

TOP 10 savjeta za dulje trajanje baterije

Foto: Fotolia (ilustracija)

Ako ste jedan od korisnika čija se baterija na mobilnom uređaju jako brzo isprazni ovo se odnosi na vas. Mnogi imaju poteškoća s brzim pražnjenjem baterije a razlog tome je najčešće korištenje mnogih stavki, za koje zapravo nismo možda ni svjesni da koristimo. Donosimo vam nekoliko savjeta kako bateriji produžiti vijek trajanja i izbjeći nepotrebno živciranje kada nam se mobitel ugasi u onom ključnom trenutku.

1.Smanjite svjetlinu zaslona – ovo je jedan od najlakših načina kako produljiti trajanje baterije, i možda najočigledniji, no istraživanja su dokazala kako svjetline stvarno čini razliku. Također je dobra ideja uključiti postavku "auto-svjetlina", koja prilagođava svjetlinu zaslona ovisno o vanjskom svjetlu.

2. Kontrolirajte aplikacije -  mnoge popularne aplikacije su najveći potrošači baterije,a posebno one koje se baziraju na slikama ili audio zapisima. Također su među naj-potrošačima video igre, pogotovo besplatne verzije koje uključuju oglase. Nemojte samo izaći iz aplikacije već je po završetku korištenja potpuno ugasite jer su aplikacije koje rade u pozadini veliko opterećenje za bateriju.

3. Preuzmite aplikaciju štednje baterije - ako ste zatvorili sve igre ali se baterija još uvijek prazni pokušajte downloadirati neku od battery saving aplikacija poput BetterBatteryStats ili Battery HD +, koje će pratiti funkcioniranje vašeg telefona tijekom nekoliko dana i analizirati koje su aplikacije najveća prijetnja vašoj bateriji.

4. Isključite Wi-Fi veze – jednostavno, uključujte Wi-Fi vezu samo onda kada vam je to potrebno, u suprotnom se vaša baterija crpi zbog konstantne potrage za slobodnom mrežom.

5. Uključite „Airplane Mode“ - prebacivanje na načinu rada u zrakoplovu nije samo za ono vrijeme kada ste doista u avionu već je to odličan način očuvanja baterije u slučaju krajnje nužde. Negativna strana je da nećete moći upućivati ​​niti primati pozive ili SMS poruke ili spojiti na internet, ali to može očuvati život baterije kada vam doista treba.

6. Isključite usluge traženja lokacije – tzv „Location“ usluge koriste GPS tehnologiju za označavanje vaše točne lokacije što je korisno za mnoge aplikacije, konkretno neke društvene mreže, no to je dakako tihi ubojica baterije. Da biste bili sto posto sigurni provjerite da li je vaša usluga lociranja uključena te je palite i gasite po potrebi.

7. Oslobodite mobitel e-mail opterećenja – ako vaš mobilni uređaj stalno provjerava pristiglu poštu zasigurno će se baterija jako brzo isprazniti. Ugasite ponekada tu uslugu i kada vam zatreba sami provjerite da li vam je stigao e-mail

8. Smanjite push obavijesti za aplikacije na minimum – jedino one aplikacije za koje vam doista trebaju obavijesti o promjenama bi trebale biti imperativ da ostanu uključene obavijesti. Tu spadaju Twitter ili Facebook – naravno pod imperativom se misli ako vam doista trebaju za vaš posao ili slično jer će u protivnom vaša baterija jako brzo doći na 0%

9. Ako ste stalno u pokretu i mobitel vam je neophodan za posao, nabavite jednu od futrola koja također služi kao punjač. Tako ćete spojiti dvije korisne stvari u jednu te se nećete morati brinuti o praznoj bateriji – iako ste zanemarili sve prethodne savjete.

10. I ne zaboravite ga staviti puniti u uredu, kod kuće, automobilu…

Još iz kategorije

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

Nove popularne igre dostupne u Huawei AppGallery trgovini

12.08.2020. komentiraj

Huawei AppGallery razvija se iznimno brzim tempom, s pregršt globalnih, ali i velikim brojem lokalnih aplikacija koje je moguće preuzeti. Huaweijeva trgovina aplikacija, koja je jedna je od tri najpopularnije na svijetu, upravo je obogaćena igrama Orbia, Square Bird i Yovo.

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

LG isporučuje 20 milijuna OLED panela za iPhone 12

11.08.2020. komentiraj

Apple će ove jeseni predstaviti novu iPhone seriju i jedan od najvećih dobitnika bit će LG. Jer, ta četiri najavljena modela koristit će OLED panele i južnokorejski će proizvođač morati popuniti prazninu koju Samsung ne može.

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

Huawei Share za još jednostavnije povezivanje uređaja

08.08.2020. komentiraj

Prirodne prepreke između hardvera uvelike utječu na iskustvo potrošača kojima je sve više potrebno pametnije povezivanje različitih uređaja koje posjeduju. Huawei je zato ponudio svojim korisnicima napredno rješenje za povezivanje kroz Huawei Share tehnologiju kako bi im se omogućilo da jednostavno povežu sve svoje uređaje, bez obzira jesu li na poslu, kod kuće ili u pokretu.