TCCM radi s 50 telekoma i 200 prodavača pametnih telefona koji prodaju 2 milijuna uređaja

TCCM radi s 50 telekoma i 200 prodavača pametnih telefona koji prodaju 2 milijuna uređaja

Osnovan od strane poduzetnika Kamila Vaceka TCCM se specijalizirao za suradnju s različitim brendovima mobilnih telefona kako bi uspostavio i razvio svoje poslovanje širom Srednje i Istočne Europe. TCCM sada djeluje u 20 zemalja, diljem srednje i istočne Europe. Predstavili su neka od najvećih imena u mobilnim uređajima, od HTC-a i Beats by Dre, do MEIZU-a, Honor-a, CAT telefona i Nokije. Danas TCCM radi s više od 50 mobilnih operatera i 200 prodavača i e-prodavača koji godišnje prodaju više od 2 milijuna telefona.

Na tržištu je vidljiv rast pametnih telefona i u prvom kvartalu ove godine. Kako vi vidite nastavak 2021. godine za brandove koje donosite na ovo tržište?

Situacija s prodajom, ali i opskrbom je vrlo nestabilna. Vidimo nedostatak ponude za određene modele ali i zalihu za druge. Vakuum koji je ostao nakon što je Huawei izgubio dio prodaje polako pune drugi proizvođači, ali situacija bi se mogla brzo promijeniti nakon ponovnog predstavljanja Honor pametnih telefona kasnije ove godine.

Kada uspoređujete hrvatsko tržište i druge zemlje regije, što korisnici traže?

Hrvatsko je tržište konzervativnije i vrlo je konsolidirano za samo nekoliko brendova, proizvođača.

Radite s četiri branda - kako upravljati takvim portfeljem istovremeno?

Pažljivo odabiremo brendove koji se ne natječu, već se međusobno nadopunjuju.

Što očekujete od europskog, ali i regionalnog pa tako hrvatskog tržišta u 2021. godini?

Pad Huaweija, polagani ali stalni rast Applea i ponovno pokretanje Honora najveći su događaji koje treba gledati ove godine.

Brandovi s kojima radite možda nisu najveći, ali proizvodi su zaista vrhunski u svim segmentima koje pokrivaju. Kakva su korisnička iskustva?

CAT telefoni su najbolji robusni uređaji na tržištu u pogledu kvalitete, Honor ima najbolji omjer cijene I kvalitete u pogledu inovacija I dizajna. OnePlus je must have proizvod za zahtjevnije korisnike, a Nokia mobiteli imaju sigurna softverska rješenja koji garantiraju 3 godine ažuriranja.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.