Tag Heuer predstavlja svoj prvi smartwatch na CES 2015

Tag Heuer predstavlja svoj prvi smartwatch na CES 2015

Foto: TAG Heuer

Proizvođač luksuznih satova, Tag Heuer, namjerava izbaciti svoj prvi pametni sat na CES-u sljedeće godine. U Las Vegasu bi trebali vidjeti što nam je to lijepoga Tag Heuer priredio, a prvi izvori napominju kako će sat raditi na Intel procesoru.

Što se softvera tiče, još nema nikakvih informacija. U vezi izgleda pojavile su se informacije kako će sat biti tradicionalnog i elegantnog looka, a imati će i neke osnovne pametne funkcije - mjerenje broja koraka i trošenje kalorija. Tag Heuer smartwatch trebao bi imati kožni remen i analognu dial opciju.

Inače, posljednjih nekoliko mjeseci Tag Heuer je otvoreno izrazio svoje nezadovoljstvo i prijezir prema Apple Watchu. Tvrde kao da ih je dizajnirao student brucoš, a ne ozbiljan stručnjak. Direktor Tag Heuera, Stephane Linder, izjavio je pak kako nije impresioniran Samsungovim, Sonyjevim, Qualcomm i Pebble dizajnom.

"Ti satovi izgledaju jeftino i plastično. To je užasan dizajn. Pametni telefon je sjajna stvar, ali u smislu dizajna on sada izgleda kao jeftino ručno računalo.", oštar je bio Stephane Linder. Možemo samo zaključiti kako nakon ovakvih primjedbi očekujemo visoku kvalitetu za Tag Heuer smartwatch.

Još iz kategorije

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

Canon predstavlja svoja prva dva zum objektiva za 8K televizijske kamere

18.11.2019. komentiraj

Canon Europe je predstavio dva nova objektiva za 8K televizijske  kamere opremljena 1,25-inčnim senzorima: terenski zum objektiv UHD-DIGISUPER 51 i prijenosni zum objektiv 7x10.7 KAS S. Razvoj novih zum objektiva za 8K televizijske kamere još je jedna potvrda Canonove izvrsnosti u optičkim tehnologijama. U prethodnih nekoliko godina u produkciji dokumentarnih filmova i prijenosima sportskih događaja širom svijeta počela se koristiti  8K oprema radi stvaranja i prijenosa videozapisa ultravisoke razlučivosti.

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

Studija pokazuje da imamo krivi pristup ovisnosti o pametnim telefonima

18.11.2019. komentiraj

Ovisnost o pametnim telefonima realan je problem, o kojem izvještavaju mediji, provode se istraživanja i općenito mu se pristupa s podosta pažnje. No, čini se da je upravo sami pristup potpuno kriv pa nam ne može otkriti što stvara ovisnost, kako se manifestira i kakva je u cijeloj svojoj biti.

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

INFOGRAFIKA: Koji mobiteli najmanje zrače?

17.11.2019. komentiraj

Zračenje mobilnih uređaja goruća je tema otkako su se pojavili i to se nije promijenilo s razvojem pametnih telefona, zbog čega je zanimljivo vidjeti koji odašilju najmanje radioaktivnog zračenja. Uvjerljivo su ispred svih ZTE i Samsung modeli pametnih telefona.