Svoje mobitele sve sporije zamjenjujemo novima

Svoje mobitele sve sporije zamjenjujemo novima

Foto: DepositPhotos

Američki potrošači potvrdili su postojanje jednog trenda koji se proizvođačima pametnih telefona zasigurno neće svidjeti, ali ionako su sami krivi za njega pa je bolje da se okrenu smjeru kojim bi svi bili zadovoljniji. Dakle, prema istraživanju Strategy Analyticsa, potrošači rjeđe kupuju pametne telefone.

Razlog za to u prvom redu jesu sve veće cijene i sve manje inovacija kojima bi se one mogle pravdati. Uistinu, sve ono što se znalo, samo je tržište to trebalo i potvrditi pa da kompanije naprave zaokret. Pokušalo se, ne ide tako i vrijeme je vratiti se nižim cijenama i originalnosti. Malo tko se time neće zadovoljiti. Osim ako proizvođači ne ostanu uporni u svom naumu naplaćivati pametne telefone i po deset tisuća kuna.

Ukratko, istraživanje je provedeno nad 2500 vlasnika pametnih telefona i otkrilo se da u prosjeku svi oni mijenjaju pametne telefone svaka 33 mjeseca, što je više no svake dvije i pol godine! Nije ni to sve, Baby Boomeri unatoč dobrostojećoj financijskoj situaciji ne mijenjaju uređaje i po tri ili više godina jer ne vide smisao u tome s obzirom na kvalitetu onih koje posjeduju.

Ono što zasad proizvođači pokušavaju, sramežljivo je, ali nije ni toliko loše. Primjerice, ako kod kupnje novog iPhonea prilože stariji, dobiju stotinu ili više dolara popusta. Samsung se pak odlučio pokušati s Galaxy A serijom, koja košta između 140 i 600 dolara te je zabilježila izniman uspjeh u zapadnoj Europi. Jer, riječ je o odličnim uređajima, koji po performansama i dizajnu podsjećaju na one najluksuznije. Čak dvije trećine Galaxy A uređaja čini ukupnu brojku isporuka Samsungovih pametnih telefona u zapadnoj Europi.

A podatak koji svakako najviše zanima proizvođače jest onaj koji pokazuje koliko potrošača je spremno platiti tisuću ili više dolara za pametni telefon. Dakle, njih svega sedam posto, a pritom žele 5G mogućnosti, ali i nešto što će ih ostaviti bez daha. A toga je sve manje, očito...

Još iz kategorije

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

Koja je razlika između Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1

19.02.2020. komentiraj

I dok svi portovi izgledaju praktički identično, tehnologije na kojima se temelje imaju bitne razlike, pa tako Thunderbolt 3, USB-C 3.1 Gen 2 i USB-C 3.1 Gen 1 nisu ni približno jednaki. Dapače, dijele ih bitne stavke, koje vrijedi znati jer možda jednom zatrebaju pri kupovini.

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

Samsung predstavio novi 2020 QLED 8K televizor na europskom tržištu

17.02.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics je na Samsung Forumu, koji se održao u Mediteranskom konferencijskom centru u gradu Valleta na Malti, predstavio svoje najnovije televizore i audio uređaje za područje Europe u 2020. godini. Među njima su Q950TS QLED 8K televizor te proširena ponuda QLED 8K i 4K uređaja te MicroLED, Lifestyle televizora.