Suradnja VW-a i Applea - iBeetle

Suradnja VW-a i Applea - iBeetle

Foto: VW

Iako se većina korisnika pametnih telefona, ujedno i vozača koristi svojim uređajima u automobilima reproducirajući putem njih glazbu, koristi ih kao hands-free ili pak kao navigaciju, iBeetle (iBuba) je jedan od prvih automobila na svijetu koji ima originalno integrirano sučelje za iPhone i koji je rađen u koordinaciji s Appleom.

iBuba je adaptacija moderne VW Bube koja je dizajnirana uz pomoć Apple-a, te je integracija prilagođena iPhone stanici kao i niz iOS aplikacija pomoću kojih je moguće reproducirati glazbu, čitati poruke na glas, fotografirati, te povećati instrument ploču. Tako je iBuba postala prvi model iz Volkswagena u kojoj će iPhone postati integrirana komponenta.

Upitna je inovativnost ove ideje, iako je sama po sebi vrlo simpatična, no smartphone korisnici koji su ujedno i vozači zasigurno su koristili svoje uređaje na ovakav ili sličan način. Novodizajnirana stanica za napajanje smještena je u samome središtu instrument ploče, a iPhone se jednostavno umetne u stanicu kako bi se integrirao s automobilom. Povezivanje iPhone-a s Bubom moći će se ostvariti putem stanice ili bežično.

Svaka opcija omogućuje pristup različitim funkcijama aplikacije (Spotify i iTunes za reprodukciju glazbe; Expert za informacije o potrošnji, udaljenosti i slično, Trainer za uspoređivanje vremena provedenog u vožnji, udaljenosti, Reader koji sažima poruke s društvenih mreža na jednome mjestu i čita dolazne poruke na iPhone-u na glas.

Uz to tu je i Postcard kojime možete poslati sliku trenutne lokacije vaše Bube vašim prijateljima, Photo koja omogućava slanje slike vašega auta iznutra nekolicini društvenih mreža, Milestones je aplikacija koja je dostupna kada smartphone nije u stanici, te nagrađuje svoje korisnike tzv. virtualnom “Milestone naljepnicom” za Bubu kada su određeni zadaci ispunjeni…)

Za sve, već sada, iBuboljupce kojima se ovakva VW i Apple suradnja svidjela, sigurno će biti zanimljiv podatak da će ona biti dostupna u dvije linije i to već početkom 2014 godine u američkim automobilskim salonima– u svojoj Coupe i Cabrio verziji. Aplikacija, stanica i iBeetle doživjet će svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Auto Showu u Šangaju.

Još iz kategorije

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

Huawei predstavio niz novih 5G proizvoda

24.02.2020. komentiraj

Huawei Consumer Business Grupa (CBG) održala je virtualno predstavljanje novih proizvoda u Barceloni, tijekom kojeg je predstavila niz novih 5G proizvoda te strategiju koja demonstrira njihove mogućnosti. Ključni predstavljeni proizvodi su: HUAWEI Mate Xs, najnoviji sklopivi uređaj kojeg odlikuje vrhunski hardware i software, HUAWEI MatePad Pro 5G, 5G tablet koji nudi premium iskustvo u svim uvjetima, HUAWEI Wi-Fi AX3 i HUAWEI 5G CPE Pro 2 su dva rješenja za povezivanje s Wi-Fi 6+ koji nude brzu povezivost. Uz to, Huawei je predstavio i niz novih HUAWEI MateBook laptopa, koje pokreće 10. Generacija Intel® Core procesora te Windows operativni sustav.

Stižu novi LG pametni telefoni

Stižu novi LG pametni telefoni

22.02.2020. komentiraj

LG Electronics (LG) najavljuje liniju pametnih telefona iz serije K za 2020. godinu - K61, K51S i K41S – svi su dizajnirani da pruže prvoklasno iskustvo korisnicima te nude poboljšane kamere, multimedijske funkcije i performanse uz povoljnu cijenu. „Novi pametni telefoni naslijedili su napredne značajke koje su prvi put predstavljene kod LG-evih premium pametnih telefona, a ova tri modela predstavljaju odličan izbor čak i na današnjem jako kompetitivnom tržištu“, ističu iz LG-a.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

Nokia telefoni osvojili šest priznanja na dodjeli iF DESIGN nagrada 2020.

20.02.2020. komentiraj

HMD Global objavio je kako je šest Nokia telefona nagrađeno iF DESIGN nagradom 2020. za izvanredan dizajn. iF DESIGN nagrade dodjeljuje najstarija svjetska nezavisna organizacija za dizajn iF International Forum Design. Ocjenjivačku komisiju čini 78 nezavisnih stručnjaka za dizajn koji su pregledali preko sedam tisuća prijava koje su dobili iz 56 zemalja diljem svijeta.