Suradnja VW-a i Applea - iBeetle

Suradnja VW-a i Applea - iBeetle

Foto: VW

Iako se većina korisnika pametnih telefona, ujedno i vozača koristi svojim uređajima u automobilima reproducirajući putem njih glazbu, koristi ih kao hands-free ili pak kao navigaciju, iBeetle (iBuba) je jedan od prvih automobila na svijetu koji ima originalno integrirano sučelje za iPhone i koji je rađen u koordinaciji s Appleom.

iBuba je adaptacija moderne VW Bube koja je dizajnirana uz pomoć Apple-a, te je integracija prilagođena iPhone stanici kao i niz iOS aplikacija pomoću kojih je moguće reproducirati glazbu, čitati poruke na glas, fotografirati, te povećati instrument ploču. Tako je iBuba postala prvi model iz Volkswagena u kojoj će iPhone postati integrirana komponenta.

Upitna je inovativnost ove ideje, iako je sama po sebi vrlo simpatična, no smartphone korisnici koji su ujedno i vozači zasigurno su koristili svoje uređaje na ovakav ili sličan način. Novodizajnirana stanica za napajanje smještena je u samome središtu instrument ploče, a iPhone se jednostavno umetne u stanicu kako bi se integrirao s automobilom. Povezivanje iPhone-a s Bubom moći će se ostvariti putem stanice ili bežično.

Svaka opcija omogućuje pristup različitim funkcijama aplikacije (Spotify i iTunes za reprodukciju glazbe; Expert za informacije o potrošnji, udaljenosti i slično, Trainer za uspoređivanje vremena provedenog u vožnji, udaljenosti, Reader koji sažima poruke s društvenih mreža na jednome mjestu i čita dolazne poruke na iPhone-u na glas.

Uz to tu je i Postcard kojime možete poslati sliku trenutne lokacije vaše Bube vašim prijateljima, Photo koja omogućava slanje slike vašega auta iznutra nekolicini društvenih mreža, Milestones je aplikacija koja je dostupna kada smartphone nije u stanici, te nagrađuje svoje korisnike tzv. virtualnom “Milestone naljepnicom” za Bubu kada su određeni zadaci ispunjeni…)

Za sve, već sada, iBuboljupce kojima se ovakva VW i Apple suradnja svidjela, sigurno će biti zanimljiv podatak da će ona biti dostupna u dvije linije i to već početkom 2014 godine u američkim automobilskim salonima– u svojoj Coupe i Cabrio verziji. Aplikacija, stanica i iBeetle doživjet će svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Auto Showu u Šangaju.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.