Što nam to pripremaju Samsung i HTC na Mobile World Congressu 2015

Što nam to pripremaju Samsung i HTC na Mobile World Congressu 2015

Foto: Samsung

Prema nekim izvješćima, 01. ožujka na MWC-u, Samsung bi trebao predstaviti Samsung Galaxy S6. Iz Samsunga su već najavili kako imaju velikih očekivanja od ovog modela koji bi trebao imati metalni okvir. Inače, previše je kritika upućeno na S5 model upravo zbog plastičnog okvira.

Očekuje se 2K zaslon i 64-bitni procesor na S6 modelu, a spominje se kako bi S6 mogao imati "S6 Edge" formu. Uglavnom, Samsung ide na sve ili ništa, jer S6 bi trebao izvući Samsung iz financijskih problema u kojima se nalazi.

Što se tiče HTC-a, već su od njihove strane poslane pozivnice za konferenciju koja će se održati na MWC-u. HTC One M9 bi trebao biti jedna od glavnih zvijezda MWC-a, a očekuje se kako će doći s s 2 GB RAM-a, Qualcomm Snapdragon procesorom 810 i 20 megapikselnom Sony kamerom.

Također, spominje se i uređaj HTC Hima Ace Plus, koji bi trebao biti phablet verzija HTC One M9. Phablet bi ima  5,5 QHD (2560 x 1440) zaslon, 3GB RAM-a, 32GB interne memorije i Qualcomm Snapdragon 810 64-bitni octa-core procesor.

Stražnja kamera bi trebala imati 20 megapiksela, dok bi prednja došla s 4 megapiksela. Tu je i 3.000mAh baterija, fingerprint skener i Android 5.0 Lollipop sa Sense UI 7. Jedva čekamo taj MWC...

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.