Što nam LG sprema za Mobile World Congress 2015?

Što nam LG sprema za Mobile World Congress 2015?

Foto: Dražen Tomić

HTC i Samsung spremno čekaju MWC kako bi objavili svoje najnovije pametne uređaje, a HTC One M9 i Galaxy S6 trebali bi „ukrasti“ show program u Barceloni. No, kako stoji LG u vezi predstojećeg Mobile World Congressa? Znamo kako LG G4 neće biti objavljen na MWC-u, pa se pitamo što nam to sprema LG...

Kao prvo, tu je WebOs pametni sat, zatim možemo očekivati mid-range pametni telefon Optimus te određeni broj tableta. Očekuje nas i LG Watch Urbane, fleksibilniji zasloni i možda vidimo pametni telefon koji je nalik na Samsung Galaxy Note Edge. Po našem mišljenju, sve je to nekako malo i nedovoljno za MWC.

Očito je kako LG dobro zna da će HTC i Samsung pokupiti najviše pažnje na MWC-u, a LG razmišlja na način da bi napravio krivi korak ako bi sada predstavio neki svoj adut.

Znaju jako dobro u LG-u kako bi im se moglo dogoditi da ostanu u sjeni HTC-a i Samsunga, pa je možda bolje da bude na MWC-u u ulozi "prosječnog posjetitelja".

LG je uspio uhvatiti priključak na tržištu pametnih telefona i pokazao je kako ima uređaje koji se mogu ravnopravno nositi sa HTC-om i Samsungom.

No, opet nije toliko „razvikan“ i jak da se upusti u direktnu borbu s njima, a MWC je stigao kao dokazni materijal za tu tvrdnju. Ne sumnjamo kako će LG izbaciti nove dobre uređaje, no za sada je najbolje da se ne zaletava u borbu s onima koji će biti glavne zvijezde na MWC-u.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.