Što nam LG sprema za Mobile World Congress 2015?

Što nam LG sprema za Mobile World Congress 2015?

Foto: Dražen Tomić

HTC i Samsung spremno čekaju MWC kako bi objavili svoje najnovije pametne uređaje, a HTC One M9 i Galaxy S6 trebali bi „ukrasti“ show program u Barceloni. No, kako stoji LG u vezi predstojećeg Mobile World Congressa? Znamo kako LG G4 neće biti objavljen na MWC-u, pa se pitamo što nam to sprema LG...

Kao prvo, tu je WebOs pametni sat, zatim možemo očekivati mid-range pametni telefon Optimus te određeni broj tableta. Očekuje nas i LG Watch Urbane, fleksibilniji zasloni i možda vidimo pametni telefon koji je nalik na Samsung Galaxy Note Edge. Po našem mišljenju, sve je to nekako malo i nedovoljno za MWC.

Očito je kako LG dobro zna da će HTC i Samsung pokupiti najviše pažnje na MWC-u, a LG razmišlja na način da bi napravio krivi korak ako bi sada predstavio neki svoj adut.

Znaju jako dobro u LG-u kako bi im se moglo dogoditi da ostanu u sjeni HTC-a i Samsunga, pa je možda bolje da bude na MWC-u u ulozi "prosječnog posjetitelja".

LG je uspio uhvatiti priključak na tržištu pametnih telefona i pokazao je kako ima uređaje koji se mogu ravnopravno nositi sa HTC-om i Samsungom.

No, opet nije toliko „razvikan“ i jak da se upusti u direktnu borbu s njima, a MWC je stigao kao dokazni materijal za tu tvrdnju. Ne sumnjamo kako će LG izbaciti nove dobre uređaje, no za sada je najbolje da se ne zaletava u borbu s onima koji će biti glavne zvijezde na MWC-u.

Još iz kategorije

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

Windows 10 vrti se na polovici svih PC-a

21.08.2019. komentiraj

Microsoft je 29. srpnja prije četiri godine svijetu predstavio Windows 10 i nakon početnih turbulencija, “desetka” je vrlo blizu polovice udjela na PC tržištu, kad se radi o operativnim sustavima. Konkretnije, riječ je o 48,86 posto, dok je Windows 7 na 31,83 posto.

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

S obnovljenim Appelovim prijenosnicima nema više u zrakoplov

19.08.2019. komentiraj

Apple se našao u problemima jer je Američka federalna administracija za zrakoplovstvo (FAA) odlučila zabraniti njegov 15-inčni MacBook Pro iz 2015. na civilnim letovima Sjedinjenim Američkim Državama! Razlog za takav potez jest rizik koji taj uređaj predstavlja, a to je mogućnost požara.

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo

18.08.2019. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je sljedeći korak u svom dugoročnom, strateškom partnerstvu s Microsoftom, koje će donijeti besprijekorna iskustva na svim uređajima, aplikacijama i uslugama. Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book S uvodi sasvim novo iskustvo svojom beskompromisnom mobilnošću i performansama sljedeće generacije. Donoseći najbolje za platforme Galaxy i Windows, ovo će se partnerstvo i dalje širiti kako bi Samsung i Microsoft svojim korisnicima omogućili bogato mobilno iskustvo u eri 5G mreže.