Stižu novi Canon objektivi iz RF serije

Stižu novi Canon objektivi iz RF serije

Canon Europe predstavlja dva nova objektiva RF namijenjena obogaćivanju kompleta nove generacije entuzijasta i tvoraca sadržaja, i to uz velik potencijal i nisku cijenu. Ta su dva lagana i kompaktna objektiva modeli RF 16mm F2.8 STM - Canonov prvi ultraširoki objektiv fiksne žarišne duljine iz linije EOS R, i RF 100-400mm F5.6-8 IS USM – telefoto zum objektiv koji približava fotografa subjektu. Svestrani RF 16mm F2.8 STM odgovara na povećanu potražnju za vlogiranjem i istovremeno predstavlja objektiv savršen za pejsažnu, arhitekturnu i astrofotografiju. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM pomaže fotografima da premoste jaz do udaljenih subjekata, pa je savršen za sportske i prirodoslovne fotografije.

Uz dodatak tih dviju novih objektiva Canonov sustav EOS R napravio je još jedan korak dalje prema cilju nuđenja slikovnih rješenja koja će zadovoljiti sve potrebe.

Nove objektive krase prednosti nosača širokog promjera sustava EOS R i kratka prirubnica. Rezultat su vrlo kvalitetni objektivi kompaktnih dimenzija s novim žarišnim duljinama. RF 16mm F2.8 STM i RF 100-400mm F5.6-8 IS USM postižu impresivne optičke performanse po cijeni koja ih čini pristupačnima fotografima svih razina. RF 16mm F2.8 STM je objektiv fiksne žarišne duljine namijenjen tvorcima sadržaja. To je objektiv punog kadra i ultraširokog kuta koji će podići njihove sadržaje na novu razinu. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM omogućuje fotografima amaterima da snime fotografije kao profesionalci zahvaljujući nevjerojatnom zumu od 400 mm. Oba koriste Canonovu naprednu optičku tehnologiju, uključujući premaz Super Spectra za smanjenje ghostinga i flarea, a rezultat su oštre i detaljne slike. Ti modeli koriste i jednu asferičnu leću za postizanje velike kvalitete slike i smanjenje odstupanja koja bi mogla izobličiti sliku, a bez potrebe za korištenjem više elemenata koji bi povećali dimenzije i masu objektiva.

Nudeći širok kut i otvor blende, RF 16mm F2.8 STM svestran je objektiv koji je vrlo prikladan za vloging i druge žanrove fotografije kao što su grupne fotografije, pejsaži i arhitektura. Kao prvi ultraširokokutni objektiv fiksne žarišne duljine u sustavu EOS R, RF 16mm F2.8 STM nudi žarišnu duljinu od 16 mm koja daje posebno široko polje prikaza i naglašen osjećaj dubine. Uz širok otvor blende od f/2.8 ovaj objektiv je sjajan za snimanje u uvjetima slabog svjetla kao što je slučaj u astrofotografiji te za fotografiranje s većim brzinama zatvaranja blende. Vlogerima te značajke omogućuju izradu snimki visoke kvalitete pri slabom osvjetljenju i stvaranje plitkog polja čak i pri širokim kutovima, pa subjekt dolazi do izražaja na mekoj pozadini. Kao lagani objektiv fiksne žarišne duljine, taj je model savršen pratitelj za vloganje u pokretu. Ako je pri snimanju videozapisa potreban uži kut, korisnici mogu upariti RF 16mm F2.8 STM s fotoaparatima EOS R za snimanje u načinu rada s APS-C izrezivanjem kako bi učinkovito pretvoritli taj objektiv u 25,6-milimetarski. Korištenjem Canonova STM motora za fokusiranje RF 16mm F2.8 STM omogućuje glatko i skoro nečujno fokusiranje tijekom snimanja videozapisa. Uz minimalnu udaljenost fokusiranja od 0,13 m fotografi i tvorci sadržaja mogu snimati oštre slike čak i iz velike blizine.

Namijenjen fotografima sportskih događanja i biljnog i životinjskog svijeta u usponu, ovaj telefoto zum objektiv nudi fleksibilan žarišni raspon od 100 do 400 mm koji je iznimno prikladan za snimanje udaljenih subjekata. Primjerice, kad stoji pored igrališta tijekom nogometne utakmice, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM daje fotografu isti nevjerojatan doseg kao profesionalni telefoto objektiv tako da može snimiti akcije i emocije igrača tijekom cijele utakmice. Osim telefoto performansi, RF 100-400mm F5.6-8 IS USM krasi i minimalna žarišna udaljenost od 0,88 m  i maksimalno povećanje od 0,41x , pa fotografi mogu snimiti sve detalje subjekta i izbliza. RF 100-400mm F5.6-8 IS USM postiže 5,5 koraka optičke stabilizacije slike unutar objektiva, što se povećava na 6 koraka kad se koristi koordinirana kontrola s fotoaparatima koji imaju stabilizaciju slike u tijelu uređaja (In-Body Image Stabilisation, IBIS). RF 100-400mm F5.6-8 IS USM stvoren je za brzinu i preciznost te je opremljen motorom Nano USM za glatko i brzo fokusiranje s prstenom za kontrolu objektiva. To daje korisnicima naprednu kontrolu nad značajkama AV, Tv, ekspozicijom i postavkama ISO-a. Svijetlo tražilo i proširene ISO mogućnosti tijela fotoaparata iz serije EOS R u kombinaciji s Dual Pixel CMOS automatskim fokusiranjem omogućuje fotografima da iskoriste objektiv koji ruši konvencije o veličini i žarišnom rasponu te nudi praktično i lako snimanje.

Oba nova objektiva omogućit će fotografima i ljubiteljima videozapisa stvaranje laganog kompleta koji će se dokazati u raznim situacijama. Novi RF 100-400mm F5.6-8 IS USM i RF 16mm F2.8 STM nude svestrane žarišne duljine prikladne za razne žanrove.  RF 16mm F2.8 STM je sa svojih 165 grama perolak objektiv i doista je sjajan izbor za vlogere koji žele snimati u pokretu ili pak fotografe pejsaža koji žele prenosiv, a opet moćan širokokutni objektiv. Masa objektiva RF 100-400mm F5.6-8 IS USM iznosi 635 g, pa možemo reći da je to objektiv koji postiže iznimnu telefoto žarišnu duljinu bez težinskog opterećenja. On je neprocjenjiv alat za sve ljubitelje prirode jer je dovoljno prenosiv za nošenje u duge šetnje u prirodi za snimanje biljnog i životinjskog svijeta.

Još iz kategorije

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

Sve što je Apple predstavio na svom Unleashed događaju

20.10.2021.

Apple je u ponedjeljak 18. listopada održao pomalo iznenadno Unleashed događaj na kojem je predstavljen novi hardver u ponudi tehnološkog giganta.

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

Tržište pametnih telefona palo 6 posto, vodeći Samsung, Apple i Xiaomi

18.10.2021.

U trećem tromjesečju 2021. globalne isporuke pametnih telefona pale su za 6 posto, prema Canalysu. Tržište je doživjelo pad jer su se dobavljači borili zadovoljiti potražnju za uređajima uslijed nedostatka komponenti koja se dogodila zbog krize.

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

ADATA predstavlja memorijski modul DDR5-4800

17.10.2021.

ADATA Technology predstavlja ADATA DDR5-4800, DDR5 memorijski modul sljedeće generacije, koji je u mogućnosti dostići frekvencije do 4800 MT/s i dolazi u kapacitetima do 32 GB. ADATA je surađivala sa šest vodećih proizvođača matičnih ploča, uključujući AORUS, ASROCK, ASUS, GIGABYTE, MSI i ROG da bi osigurala optimalne performanse i kompatibilnost s različitim modelima.