Stižu nova Microsoft Surface računala

Stižu nova Microsoft Surface računala

Pandemija koronavirusa promijenila je pred našim očima u kratkom vremenu način na koji radimo, povezujemo se i učimo, što znač da tehnologija igra iznimnu ulogu u svakodnevici. Upravo zato Microsoft je dizajnirao na poseban način svoje nove modele Surface Windows PC, ali i popratnih uređaja.

Riječ je o Surface Go 2, Surface Book 3, Surface Headphones 2, Surface Earbuds i drugim dodacima koji čine ove modele još funkcionalnijima te u konačnici boljima.

"Dizajnirani su kako bi vam pomogli u svemu što treba, od bilo kuda. Taj koncept ima novu težinu u ovoj situaciji, kad se u nikad većoj mjeri radi i boravi u domovima. Zato, morali smo promijeniti pristup u pogledu na ono što vam donosimo, prilagoditi se situaciji. Stoga, umjesto zrakoplova, kafića i ureda, preselili smo u kućne urede, na kuhinjske stolove i kauče. Ali, naši su proizvodi produktivniji, povezaniji i bolji nego ikad", kazao je Panos Panay, direktor za proizvode u Microsoftovu odjelu "Windows and Devices".

Iako se detalji samih uređaja ne znaju još uvijek, pod čime se ponajviše misli na same specifikacije, cijenu i datum kad će biti dostupni u većem dijelu svijeta, poznati su oni o samom fokusu pri njihovoj proizvodnji. Stoga, Panay se osvrnuo na to čemu Microsoft teži u posljednje vrijeme.

"Kao kompanija, fokusirani smo na području korisnicima tijekom ovih vremena promjena. Pod time se misli na Microsoft Teams, koji je dostupan svima s Microsoft 365, što podrazumijeva privatne osobe, ali i organizacije. Taj alat pomaže im ostati produktivan i povezan u svakom trenutku, s bilo kojeg mjesta. Ništa me ne može toliko oduševiti kao kad vidim na koje sve načine ljudi koriste naše roizvode. Primjerice, povezan sam s profesorima kao dr. Davir Kellermann sa Sveučilišta UNSW u Sydneyju, kao i roditeljima kao Elisa, koji koriste Surface kako bi potaknuli učenike da uče od kuće. Osjetio sam pozitivnu i poticajnu energiju u našem timu kad smo stvarali ove proizvode. Uzbuđeni smo plasirati ih na tržište i vidjeti u rukama korisnika", zaključio je Panay.

Još iz kategorije

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

Počinje službena prodaja Samsung The Serif i The Frame televizora u Hrvatskoj

28.05.2020. komentiraj

Tvrtka Samsung Electronics najavila je na domaćem tržištu početak prodaje novih modela iz Lifestyle linije televizora za 2020. godinu – The Serif i The Frame. Ove modele karakterizira istančan dizajn, koji se uklapa u svaki interijer, ali i dobro poznata Quantum Dot tehnologija, visoka rezolucija i napredne funkcije na bazi umjetne inteligencije koje svaku sliku unaprjeđuje do 4K kvalitete.

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

Uz gadgete i modernu tehnologiju do pozitivnih promjena u životnom stilu

25.05.2020. komentiraj

Neovisno o tome čime se bavimo i što želimo postići, važno je održati motivaciju i kontinuitet. Kako bismo u tome uspjeli, osobito u novim i nepredvidivim okolnostima, moramo stvoriti i slijediti svakodnevnu rutinu. Gledajući njihovu pozitivnu stranu vidimo kako, zahvaljujući prednostima digitalnog doba, naprednoj tehnologiji te alternativnim načinima komunikacije, na raspolaganju imamo brojne aktivnosti.

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

Stiže novi SSD uređaj Ultimate SU720 kapaciteta do 1 TB

25.05.2020. komentiraj

Iz Adate stiže Ultimate SU720 – SSD uređaj koji se priključuje na SATA  sučelje propusnosti 6 Gb/s. Savršen za korisnike koji se žele s tvrdog diska prebaciti na SSD, SU720 nudi visoke performanse i veliku pouzdanost po povoljnoj cijeni. Opremljen 3D NAND memorijom i inteligentnim SLC cacheom, SU720 dostiže brzine čitanja odnosno zapisivanja do 520 odnosno 450 MB  po sekundi.