Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

Lenovo Legion računala omogućit će gaming entuzijastima još bolje i potpunije iskustvo. Nadolazeću liniju osobnih računala pokreću najnovija grafička kartica NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU sa značajkom Max-Q Design i do novi Intel Core H-Series mobilni procesori desete generacije.

„Ljubitelji igara uz pomoć nove grafičke kartice GeForce RTX SUPER GPU na novom Lenovo Legion 7i prijenosnom računalu moći će uživati u većoj brzini taktova i novim razinama realizma kada su u pitanju  današnji vrhunski igrački naslovi. Njegov srodnik, novo prijenosno računalo Lenovo Legion 5i, pokretat će u najjačoj izvedbi grafička kartica RTX 2060. Nova gaming osobna računala Lenovo Legion također će podržavati NVIDIA G-SYNC tehnologiju za besprijekorno igračko iskustvo bez trzanja slike. Isto tako, oba će nova Lenovo Legion prijenosna računala pokretati do najnoviji Intel Core H-Series mobilni procesori desete generacije“, ističu iz Lenova.

Nova će Lenovo Legion osobna računala, što uključuje i Legion 7i i Legion 5i, biti prva koja će sadržavati novu NVIDIA Advanced Optimus tehnologiju koja omogućuje bolju efikasnost rada baterije. Razvijena su u suradnji s tvrtkom NVIDIA, Advanced Optimus na dinamičan način detektira rad grafičke kartice i automatski povezuje zaslon ili s NVIDIA grafičkom karticom (u trenucima povećanog rada) ili s integriranim grafičkim procesorom (u trenucima slabijeg intenziteta rada). Na taj način ova tehnologija pomaže u očuvanju trajanja baterije kada se koriste aplikacije koje ne troše puno resursa te pruža maksimalni framerate i performanse kada su pokrenute igre. Nova Lenovo Legion prijenosna računala u Hrvatskoj će biti dostupna krajem svibnja.

Još iz kategorije

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

Najjači Raspberry Pi dosad ima 8GB RAM

06.06.2020. komentiraj

Raspberry Pi Foundation udvostručila je maksimalnu količinu dostupne radne memorije (RAM) u svom Raspberry Pi 4 pa on sad ima 8GB te se prodaje za 75 američkih dolara. A kako bi se izvukla korist iz te radne memorije, Raspberry Pi Foundation na tržište izbacuje i novu 64-bitnu verziju svog operativnog sustava, koji se trenutno nalazi u ranoj beta fazi.

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

Uskoro i Huawei prijenosna računala na hrvatskom tržištu

05.06.2020. komentiraj

Huawei je u Zagrebu predstavio nove proizvode za ljeto 2020. godine, ali i najavio skori dolazak svojih prijenosnih računala na domaće tržište. Kako ističe Norman Muller iz Huaweija prvi prijenosnici mogu se očekivati na tržištu negdje u jesen ove godine. To će zasigurno pokazati, kako tvrdi Muller da Huawei nije samo kompanija koja proizvodi pametne telefon3e nego i sve druge uređaje od pametnih nosivih uređaja, ali i računala.

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

IDC procjenjuje da će ove godine tržište pametnih telefona pasti za 11,9 posto

05.06.2020. komentiraj

Globalno tržište pametnih telefona prema prognozi IDC-a past će 11,9 posto na godišnjoj razini s krajem 2020., što znači da bi trebalo biti isporučeno oko 1,2 milijardi uređaja.