NOVO RJEŠENJE

Stižu i nove Philipsove slušalice

Stižu i nove Philipsove slušalice
Dražen Tomić / Tomich Productions

Filozofija slušalica Fidelio je uvijek ponuditi uvjerljivu kombinaciju vrhunskih audio performansi, dugog vijeka trajanja baterije i iznimnog aktivnog poništavanja buke te pružiti sve u proizvodu vrhunske vrhunske izrade, završne obrade, pristajanja i udobnosti, istaknuli su predstvanici TP Visiona koji ima brend Philips slušalica na svome predstavljanju u Barceloni napominjući kako cijelo tržište nastavlja rast.

Modeli L4 i T2 Fidelio nastavljaju taj trend, ali su fino podešeni i evoluirali u odnosu na svoje prethodnike kako bi ponudili revidiranu i bolju ergonomiju, manje dimenzije i smanjenje težine. Zahvaljujući uvođenju novih tehnologija, obje slušalice također nude poboljšanje u svim područjima performansi, uključujući bolji zvuk, povezivost i trajanje baterije.

Novi L4 uspijeva biti i 10% lakši i nudi manje vanjske dimenzije u odnosu na prethodni model Fidelio, ali, što je kritično za zvučne performanse, novi model ima veći unutarnji volumen slušalica.

Fidelio L4 ima novi prilagođeni, interno razvijen drajver od 40 mm koji sada ima premaz od grafena za dodatnu krutost - ali bez smanjenja težine - kako bi pružio nižu distorziju za čišći zvuk srednjeg i visokog opsega. Premaz također jamči dosljedniju izvedbu s boljom otpornošću na toplinu i vlagu.

Promjene u dizajnu uključuju manje vanjsko tijelo čašice za uši – s manjim metalnim prstenom za montažu – kako bi se smanjila težina na 320g – dok je unutrašnjost čašice povećana za prilagodbu većim ušima. Ova kombinacija je dovela do manjeg volumena za kućište u koje se montira drajver - koji su inženjeri pažljivo redizajnirali kako bi osigurali održavanje optimiziranih audio performansi.

Izvedba ANC-a poboljšana je boljom integracijom mikrofona unutar kućišta i izborom novog poklopca od sintetičke kože za jastučić za uši koji poboljšava pasivnu izolaciju buke i ukupnu kvalitetu zvuka.

Priključak za MIC koji mjeri vanjsku buku (okrenut prema naprijed) sada je nagnut prema dolje i premješten je s prednje i bočne strane slušalice na sličan položaj na stražnjoj strani – to smanjuje utjecaj buke vjetra i pomiče priključak dalje dalje od prstiju koji pristupaju dodirnim kontrolama.

Prilagodljivi hibridni ANC sustav s četiri mikrofona sada ima AI tehnologiju i može mjeriti i poništavati zvukove niskog i srednjeg opsega uz dodatno mjerenje buke vjetra uz mogućnost smanjenja osjetljivosti mikrofona okrenutog naprijed.

Dodatni ugrađeni mikrofon posvećen je kvaliteti poziva i koristi AI sustav za uklanjanje bučnih vanjskih zvukova i može se prebaciti na emitiranje u tišim okruženjima. U oba slučaja pozivi se primaju i upućuju s kristalno čistim zvukom.

Iznimno pouzdana veza s boljim vijekom trajanja baterije obećana je zahvaljujući Bluetoothu 5.3 – s Google Fast Pair – dok LE Audio i LC3 kodek osiguravaju pravu podršku visoke razlučivosti 32-bitnog 48 kHz zvuka pri brzini prijenosa do 425 Kbps i s kraćim minimalna latencija i bolja kvaliteta zvuka kada su dalje od audio uređaja.

L4 sada također uključuje LDAC Hi-Res kodek i također može reproducirati Hi-Res Audio putem isporučenog odvojivog USB-C audio kabela.

Bluetooth 5.3 također pomaže L4 da ponudi poboljšano trajanje baterije od 50 sati reprodukcije – 40 s uključenim ANC-om – plus brzo vrijeme ponovnog punjenja od dva sata s brzim punjenjem od 15 minuta nudi pet sati reprodukcije.

Dizajn L4 je također fino podešen. Održiva koža Muirhead obavija vanjsku stranu sada bezstupanjske metalne trake za glavu s novim, sintetičkim mekanim kožnim materijalom za pokrivanje unutarnjeg jastuka pri čemu je sila stezanja trake za glavu i školjki za uši također smanjena - s boljom raspodjelom pritiska - kako bi se poboljšalo dugo termin udobnost.

Lakoća upotrebe zajamčena je zahvaljujući dodirnim kontrolama – sada s kožom prekrivenim dodirnim područjem – s prevlačenjem, dodirom i pritiskom. Alternativno, značajka Push-to-talk omogućuje glasovnu pomoć bez ruku putem kompatibilnosti s Google asistentom

Glavna promjena za Fidelio T2 je vrlo očita i tiče se njegove smanjene veličine. Slušalice su smanjene za impresivnih 20%, a kućište za punjenje je 40% manje u usporedbi s T1, a oboje je postignuto uz održavanje trajanja baterije i nudi poboljšanja performansi, jednostavnosti rada i udobnosti.

Najviša kvaliteta, audio izvedba punog raspona, i dalje je dostupna zahvaljujući naprednom dvosmjernom dizajnu T2 s novim 9,2 mm obloženim grafenom, čvršćim dinamičkim pogonom s nižim izobličenjem koji nudi poboljšani duboki, detaljni bas dok su uključeni brzi detaljni srednji i visoki tonovi ponuda iz posebno optimiziranog, malog i vrlo učinkovitog balansiranog armaturnog modula.

Hi-Res audio i ultra-pouzdana veza zajamčeni su usvajanjem najnovije 5.3 verzije Bluetootha – s Google Fast Pair – koji sadrži LE audio i LC3 kodek. T2 također nudi opciju LDAC kodeka kako bi se osigurala bežična reprodukcija glazbe u najvišoj kvaliteti rezolucije.

Sveukupno, Philips Fidelio T2 ima šest mikrofona s tri mikrofona u svakom pupoljku. Dva mikrofona po slušalici nude maksimalnu razinu prilagodljivog poništavanja buke, dok dva namjenska glasa preuzimaju mi cs - jedan po pupoljku i sada koristi tehnologiju koštane provodljivosti - smanjuje utjecaj buke vjetra. Lokacija ventilacijske točke za napredni mikrofon također je premještena kako bi se dodatno smanjila osjetljivost na buku vjetra.

Kvaliteta poništavanja buke također je poboljšana izvrsnom pasivnom izolacijom buke i poboljšanim pristajanjem za umetak za uho. Osim što su manje u svim dimenzijama, uloženi su napori kako bi se osiguralo da se središte gravitacije slušalica pomaknulo prema unutra dok sada postoje dvije kontaktne točke unutar uha.