Stiže novi LUMIX GH5M2 nudi snimanje 4K 60p 4:2:0 10-bitnih videozapisa i bežični streaming uživo

Stiže novi LUMIX GH5M2 nudi snimanje 4K 60p 4:2:0 10-bitnih videozapisa i bežični streaming uživo

Panasonic je predstavio LUMIX GH5M2 – fotoaparat bez zrcala s izvanrednim videoperformansama za sve tvorce filmova koji je nastao na temelju modela visokih performansi GH5, LUMIX GH5M2 sposoban je za snimanje C4K/4K 60p 4:2:0 10-bitnih videozapisa i može istovremeno ponuditi 4K 4:2:2 10-bitni izlaz preko HDMI-ja.

„Uz unaprijed instaliranu funkciju V-Log L, lako je podesiti ton boje da odgovara materijalu snimljenom u V-Logu modela S1H/S1 i V-Log L-u modela GH5/GH5S. Digitalni 20,3-megapikselni Live MOS senzor s antireflektirajućim premazom jasno hvata pojedinosti i zaslužan je za izvanredne performanse objektiva. I slikovni je procesor ažuriran tako da koristi najnoviji brzi Venus Engine visokih performansi“, ističu iz Panasonica.

LUMIX GH5M2 ima krajnje precizno i brzo automatsko fokusiranje. Obuhvaća naprednu tehnologiju dubinskog učenja koja prepoznaje određene subjekte, ljudske i životinjske. Pri snimanju ljudi, osim prepoznavanja očiju, lica i tijela, fotoaparat zasebno prepoznaje i glavu pomoću tehnologije prepoznavanja u stvarnom vremenu, pa je moguće još preciznije fokusiranje.

„Da bi se postiglo stabilnije snimanje iz ruke, stabilizacija slike tijela aparata kod modela LUMIX GH5M2 sada je još naprednija, pa je moguće koristiti sporiju brzinu zatvarača sa 6,5 zaustavljanja*3. Upotrebom najnovijeg algoritma razvijenog za S1H, snimanje videozapisa je glatko i stabilno čak i kad je fotoaparat u pokretu.      LCD zaslon dijagonale 7,6 cm slobodnog kuta okretanja, omjera slike 3:2 i visoke razlučivosti od 1840K točaka omogućuje dodirnu kontrolu. U usporedbi s modelom GH5, taj LCD je svjetliji i bolje reproducira boje, čime osigurava sjajnu vidljivost na otvorenom“, tvrde u Panasonicu.

Osim žičnog streaminga uživo, LUMIX GH5M2 može bežično streamati uživo putem aplikacije za pametne telefone LUMIX Sync koja se lako koristi. Uz buduće ažuriranje programske podrške kojom će se dodati RTP/RTSP žični IP streaming*4 bit će moguće i streamati stabilnu sliku visoke kvalitete sa zvukom.

„Dovoljno robustan da podnese zahtjevnu terensku upotrebu, prednji/stražnji okvir fotoaparata LUMIX GH5M2 načinjen posve od lijevane magnezijeve slitine. Uz to, tijelo modela GH5M2 otporno je na prolijevanje tekućina, prašinu i zamrzavanje do temperature –10 Celzijevih stupnjeva. LUMIX GH5M2 ima Bluetooth 4.2 te 5-gigahercni (IEEE802.11ac)*6 i 2,4-gigahercni (IEEE802.11b/g/n) Wi-Fi. Većina dodatne opreme za GH5, kao što su prilagodnik za mikrofon XLR, daljinski upravljač zatvarača i držač baterije, mogu se koristiti i s modelom GH5M2“, pojašnjavaju u Panasoniciu.

Video visoke kvalitete za upotrebu bez prethodnog uređivanja ili obradu uz napredno uređivanje

Serija LUMIX GH donosi izvanredne videoperformanse za profesionalno snimanje videozapisa, a LUMIX GH5M2 sposoban je za praktički neograničeno snimanje videozapisa u raznim okruženjima. Čak i pri 4K/60p koristi se cijela površina senzora modela GH5M2, pa korisnik može snimati neobrezani videozapis iz izvornog kuta gledanja objektiva.

Radi postizanja velikog dinamičkog raspona i raspona boja, V-Log L je unaprijed instaliran na fotoaparat, čime se uklanja potreba za zasebnom kupnjom ključa za nadogradnju softvera. V-Log L stvara vrlo plosnatu sliku uz zadržavanje svih podataka o bojama, što je vrlo korisno za naknadnu obradu u postprodukciji. Za korisnike koji žele imati početnu točku za postprodukciju, za besplatno je preuzimanje ponuđeno 35 kompatibilnih LUT-ova za pretvorbu za kinematografske kamere VariCam. Dio su priloženog kompleta alata za rad s videozapisima fotoaparata GH5M2 i praktični alati poput monitora valne duljine i značajke V-Log View Assist.

Kao i model S1H, fotoaparat za videozapise s vrha ponude serije S, LUMIX GH5M2 nudi dvije vrste postavki game Cinelike u izborniku Photo Style (Stil fotografija). Ti načini rada stvaraju impresivne prikaze s toplim tonovima puti ili profinjenim nijansama svjetla i sjene čak i bez gradiranja boja kroz V-Log snimke. Postavke Cinelike D2 daju prioritet dinamičkom rasponu, dok Cinelike V2 prioritizira kontrast. Dodane su i postavke L.Monochrome S i L.Classic Neo. Sve te postavke dostupne su i u anamorfičkom načinu rada.

Pri snimanju uz VFR (promjenljivu brzinu prikaza sličica) dostupni su C4K/4K 60 sličica u sekundi, anamorfičkih 50 sličica/s i FHD sa 180 sličica/s. Automatsko fokusiranje može se postaviti prije početka snimanja uz VFR.

Još iz kategorije

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

Samsung The Terrace televizori dobitnici prvog certifikata za gledanje na otvorenom

23.06.2021.

Tvrtka Samsung Electronics nedavno je objavila kako su modeli televizora The Terrace , premium televizori namijenjeni stilu života na otvorenom, prvi u industriji verificirani za vrhunsku vidljivost i prikaz slike na otvorenom. Ova potvrda dolazi od američke tvrtke Underwriters Laboratories (UL), globalne neovisne znanstvene organizacije za sigurnost s više od jednog stoljeća iskustva u pokretanju inovacija sigurnosnih rješenja.

Samsung spašava Googleov Wear OS

Samsung spašava Googleov Wear OS

22.06.2021.

Samsung je 2014. odbacio Googleov Wear OS i okrenuo se Tizenu kao operativnom sustavu za svoje pametne satove, ali stiglo je vrijeme za povratak Googleu, što uvelike pomaže i toj kompaniji jer nakon Applea, Samsung je najjači proizvođač pametnih satova.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

Appleovi iPhonei odnijeli čak trećinu svih prihoda mobitela u prvom kvartalu 2021.

21.06.2021.

Appleovi iPhonei dominiraju na listi najbolje prodavanih pametnih telefona u prvom kvartalu ove godine, a to podrazumijeva ne samo količinu već i vrijednost, navodi Counterpoint Research u istraživanju.