Stiže novi Huawei pametni telefon nova Y61

Stiže novi Huawei pametni telefon nova Y61

Huawei je, nakon uspješnog predstavljanja modela Mate 50 Pro, nova 10 i nova10 SE, lokalno lansirao još jedan pametni telefon - model Huawei nova Y61, pohvalili su se iz kineskog proizvođača i dodali da najnoviji pametni telefon svojim praktičnim značajkama poput tehnologije kamere, izvrsnog dizajna, dugog trajanja baterije, brzog punjenja, dobrog korisničkog iskustva i pouzdane kvalitete gradi ugodno i optimalno korisničko iskustvo koje spaja tehnologiju i estetiku.

„Jedna od najznačajnijih karakteristika Huawei nova Y61 pametnog telefona je trostruka 50 MP AI kamera. Tri stražnje leće predvođene su glavnom 50 MP kamerom, što omogućuje snimanje fotografija visoke rezolucije s kristalno jasnim detaljima i optimiziranim unosom svjetla. Druga stražnja leća donosi 2 MP dubinsku kameru koja radi u tandemu s glavnom kamerom od 50 MP kako bi proizvela dobro osvijetljene fotografije s otvorom blende koji dodatno naglašava subjekt i njegove značajke“, tvrde u Huaweiju.

Ovaj tandemski rad kamera obogaćuje slojeve snimljenih objekata fotografije i stvara bokeh pozadinu koja neće biti previše kontrastna u odnosu na glavni predmet snimanja, pojašnjavaju u kompaniji i dodaju da treća leća je 4cm velika makro kamera, koja korisnicima omogućuje istraživanje mikroskopskog svijeta izvan percepcije ljudskog oka.

Huawei nova Y61 podržava Super Night Shot, koji omogućuje snimanje prekrasnih noćnih pejzaža bez stativa. Super Night Shot usvaja algoritam za smanjenje šuma slike koji bolje prikazuje istaknute dijelove kadra. Povrh toga, Super Night Shot može snimiti do 6 sekundi uz otvorenu blendu i dulju ekspoziciju.

„Nova Y61 uz AI Snapshot i Huawei algoritam za detekciju scene inteligentno otkriva kretanje subjekta i prilagođava brzinu zatvarača kamere prilikom fotografiranja te automatski zamrzava trenutak u kretanju. Bez obzira fotografirate li svoje kućne ljubimce, sportska natjecanja ili igru djece, sada možete lako zamrznuti trenutak u vremenu i uhvatiti dragocjenu uspomenu. Stražnja kamera dolazi sa značajkom Slow Motion, koja se može vrlo kreativno upotrijebiti, posebno za kreatore sadržaja koji aktivno snimaju videozapise ili vlogove. Kamera uz Master AI može inteligentno identificirati određene objekte i scene, optimizirati boju i svjetlinu te postići bolje fotografije u različitim scenama poput portreta, hrane, izlaska/zalaska sunca, snijeg i drugih motiva“, objašnjavaju iz Huaweija.

Huawei nova Y61 je tanak pametni telefon savršene prijenosne veličine za svakodnevnu upotrebu i dolazi s vrlo sigurnim te praktičnim gumbom za otključavanje otiskom prsta, opisuju iz Huaweija ovaj novi pametni telefon i dodaju da dolazi sa zaslonom od 6,52 inča, rezolucije 1600 x720p s ugrađenim HD+. Osim iskustva gledanja u visokoj razlučivosti, korisnici također mogu uživati u zaslonu telefona koji donosi značajke kao što su 8x Ultra High Resolution Touch Control koji osigurava preciznost na razini piksela. Povrh toga, inteligentni Dimming Master također može zabilježiti korisničke preferencije zatamnjenja u okruženjima sa slabim i jakim osvjetljenjem i generirati referentne vrijednosti za njihove preferencije.

“Korisnička željena razina svjetline bilježi se jednom, a kada se korisnik ponovno nađe u istom tamnom ili svijetlom okruženju, može se automatski prilagoditi željenoj vrijednosti. Huawei nova Y61 dolazi u tri potpuno nove boje inspirirane svemirom i svijetom prirode. Elegantna Midnight Black nijansa nadahnuta je tihim noćnim nebom punim zvijezda, Sapphire Blue podsjeća na dragocjeni dragi kamen i nijansa je koja se često viđa na kraljevskoj i glamuroznoj odjeći dok je Mint Green svijetla, pastelno zelena inspirirana bojama prirode“, tvrde u Huaweiju.

Huawei nova Y61 napaja baterija od 5000 mAh, koja može podržati nesmetanu i dugu upotrebu. Podržava impresivnih 9,5 sati igranja, 25 sati telefonskih poziva, 13,5 sati surfanja webom i 13,3 sata video streaminga. Osim toga, s Huawei SuperCharge od 22,5 W puni se mnogo brže od konkurentskih proizvoda u istoj cijeni, tvrde u kompaniji i dodaju da Huawei nova Y61 ima pametnog asistenta za kapacitet baterije koji kroz ugrađeni algoritam može inteligentno detektirati kapacitet baterije i slati korisniku podsjetnike na punjenje.

„Huawei nova Y61 podržava Super Device značajku koja omogućuje besprijekorno povezivanje jednim pritiskom tipke i kompatibilna je s uređajima kao što su bežične slušalice obitelji FreeBuds. S distribuiranim sustavom datoteka, pametni telefon virtualno također može postati memorijski pogon i mapa za prijenos datoteka za računalo. Mogu se pregledavati, sigurnosno kopirati i uvoziti datoteke mobilnog telefona na računalo ili tablet putem potpuno bežičnog rada. Korisnici mogu aktivirati Jednostavni način rada kako bi dobili veće fontove, veće ikone i pojačanu glasnoću, što omogućava veću pristupačnost tehnologije i jednostavnije korisničko iskustvo starijim kupcima. Uključivanje Service Widgeta također može pomoći potrošačima da postave razne widgete u skladu sa svojim životnim stilom i potrebama, prilagođavajući iskustvo pametnog telefona za lakšu i učinkovitiju upotrebu“, zaključuju u Huaweiju.