Stiže nasljednik Nexusa 7

Stiže nasljednik Nexusa 7

Mnogi su očekivali predstavljanje nasljednika Nexus 7 tablet uređaja na ovogodišnjem Google I/O, pogotovo zbog predstavljanja Nexus 7 tableta na prošlogodišnjem Google I/O 2012. Međutim, to se nije dogodilo, te je Google prouzročio još više nagađanja o njihovim planovima za ostatak godine. Poprilično je sigurno kako će Google objaviti Nexus 7 nasljednika s obzirom koju je popularnost stekao prvi Nexus 7, te je samo pitanje datuma dolaska na tržište.

DigiTimes, koji je u prošlosti griješio oko najava dolaska uređaja, tvrdi da će novi Nexus 7 biti izdan u srpnju ove godine. Ove tvrdnje bi mogle biti i točne pošto im je izvor informacija kompanija Elan Microelectronics, tajvanski dobavljač integriranih sklopova za uređaje s zaslonima osjetljivim na dodir. Tvrtka tvrdi kako su već započeli s dostavljanjem kontrolera za zaslone osjetljive na dodir koji će se ugrađivati u nasljednika Nexus 7 tablet uređaja.

Radi narudžbi koje pristižu za novi Nexus 7, tvrtka Elan Microelectronics očekuje rast prihoda u svibnju i lipnju, te prema tome možemo zaključiti kako će u tim mjesecima i započeti proizvodnja.

Specifikacije novog tableta još nisu poznate, no podosta se nagađalo i izvještavalo o tome. Navodno će novi uređaj dolaziti s Android 4.3 sustavom. Od mogućih komponenata tu su Snapdragon 600 procesor, zaslon rezolucije 1920x1200 piksela, baterija kapaciteta 4000mAh punjiva putem bežične Qi tehnologije, HD prednja kamera, podrška za Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Cijena uređaja prema mišljenju analitičara bi trebala biti 199 dolara.

Još iz kategorije

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

Stižu nova Lenovo Legion gaming računala

08.04.2020. komentiraj

Lenovo Legion računala omogućit će gaming entuzijastima još bolje i potpunije iskustvo. Nadolazeću liniju osobnih računala pokreću najnovija grafička kartica NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER GPU sa značajkom Max-Q Design i do novi Intel Core H-Series mobilni procesori desete generacije.

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

Canon tvrdi da ništa nije nemoguće

08.04.2020. komentiraj

Nakon ranije najave razvoja modela EOS R5 fotoaparata punog kadra bez zrcala utemeljenog na revolucionarnom sustavu EOS R, Canon otkriva još informacija i sami tvrde da ništa nije nemoguće i tvrde da će video mogućnosti modela EOS R5 znatno nadmašiti one konkurentskih fotoaparata na tržištu.

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

Windows 10 se vrti na više od milijarde uređaja

07.04.2020. komentiraj

Microsoft se pohvalio da je njegov operativni sustav Windows 10 napokon dosegnuo brojku od milijardu uređaja! Velik je to uspjeh, no kasni gotovo tri mjeseca jer plan je bio stići do milijarde do Božića 2019. Prvotni cilj bio je stići do milijarde s 29. srpnjem 2018., što je bilo tri godine o pojave Windows 10 operativnog sustava.