Stiže nasljednik Nexusa 7

Stiže nasljednik Nexusa 7

Mnogi su očekivali predstavljanje nasljednika Nexus 7 tablet uređaja na ovogodišnjem Google I/O, pogotovo zbog predstavljanja Nexus 7 tableta na prošlogodišnjem Google I/O 2012. Međutim, to se nije dogodilo, te je Google prouzročio još više nagađanja o njihovim planovima za ostatak godine. Poprilično je sigurno kako će Google objaviti Nexus 7 nasljednika s obzirom koju je popularnost stekao prvi Nexus 7, te je samo pitanje datuma dolaska na tržište.

DigiTimes, koji je u prošlosti griješio oko najava dolaska uređaja, tvrdi da će novi Nexus 7 biti izdan u srpnju ove godine. Ove tvrdnje bi mogle biti i točne pošto im je izvor informacija kompanija Elan Microelectronics, tajvanski dobavljač integriranih sklopova za uređaje s zaslonima osjetljivim na dodir. Tvrtka tvrdi kako su već započeli s dostavljanjem kontrolera za zaslone osjetljive na dodir koji će se ugrađivati u nasljednika Nexus 7 tablet uređaja.

Radi narudžbi koje pristižu za novi Nexus 7, tvrtka Elan Microelectronics očekuje rast prihoda u svibnju i lipnju, te prema tome možemo zaključiti kako će u tim mjesecima i započeti proizvodnja.

Specifikacije novog tableta još nisu poznate, no podosta se nagađalo i izvještavalo o tome. Navodno će novi uređaj dolaziti s Android 4.3 sustavom. Od mogućih komponenata tu su Snapdragon 600 procesor, zaslon rezolucije 1920x1200 piksela, baterija kapaciteta 4000mAh punjiva putem bežične Qi tehnologije, HD prednja kamera, podrška za Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Cijena uređaja prema mišljenju analitičara bi trebala biti 199 dolara.

Još iz kategorije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

Nadogradnjom softvera Samsung Galaxy S10 serija dobila moćne značajke Note serije

15.10.2019. komentiraj

Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji i snažnim značajkama, Samsung Galaxy Note10 i Note10+ pametni uređaji korisnicima omogućuju da oslobode svoju kreativnost i postanu produktivniji, tvrde u Sasmungu i ističu kako je s novim ažuriranjem tvrtka Samsung na Galaxy S10e, S10, S10 + i S10 5G pametne uređaje uvodi mnoge inovacije, poput linka za Windowse te značajki AR Doodle i Live Focus video.

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

Canon obilježio proizvodnju 100 milijuna fotoaparata sa zamjenjivim objektivima iz serije EOS

14.10.2019. komentiraj

Tvrtka Canon obilježava važan događaj u svojoj ponudi fotoaparata: naime, 20. rujna 2019. proizvodnja Canonovih fotoaparata s filmom od srebrnih halogenida i onih digitalnih sa zamjenjivim objektivom iz serije EOS premašila je 100 milijuna  jedinica. Jedan fotoaparat bez zrcala EOS R (izvorno predstavljeni u listopadu 2018.) bio je 100-milijunti proizvedeni fotoaparat iz serije EOS.

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.