Stiže nasljednik Nexusa 7

Stiže nasljednik Nexusa 7

Mnogi su očekivali predstavljanje nasljednika Nexus 7 tablet uređaja na ovogodišnjem Google I/O, pogotovo zbog predstavljanja Nexus 7 tableta na prošlogodišnjem Google I/O 2012. Međutim, to se nije dogodilo, te je Google prouzročio još više nagađanja o njihovim planovima za ostatak godine. Poprilično je sigurno kako će Google objaviti Nexus 7 nasljednika s obzirom koju je popularnost stekao prvi Nexus 7, te je samo pitanje datuma dolaska na tržište.

DigiTimes, koji je u prošlosti griješio oko najava dolaska uređaja, tvrdi da će novi Nexus 7 biti izdan u srpnju ove godine. Ove tvrdnje bi mogle biti i točne pošto im je izvor informacija kompanija Elan Microelectronics, tajvanski dobavljač integriranih sklopova za uređaje s zaslonima osjetljivim na dodir. Tvrtka tvrdi kako su već započeli s dostavljanjem kontrolera za zaslone osjetljive na dodir koji će se ugrađivati u nasljednika Nexus 7 tablet uređaja.

Radi narudžbi koje pristižu za novi Nexus 7, tvrtka Elan Microelectronics očekuje rast prihoda u svibnju i lipnju, te prema tome možemo zaključiti kako će u tim mjesecima i započeti proizvodnja.

Specifikacije novog tableta još nisu poznate, no podosta se nagađalo i izvještavalo o tome. Navodno će novi uređaj dolaziti s Android 4.3 sustavom. Od mogućih komponenata tu su Snapdragon 600 procesor, zaslon rezolucije 1920x1200 piksela, baterija kapaciteta 4000mAh punjiva putem bežične Qi tehnologije, HD prednja kamera, podrška za Wi-Fi, Bluetooth, NFC. Cijena uređaja prema mišljenju analitičara bi trebala biti 199 dolara.

Još iz kategorije

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

Godina je 2020. a laptopi i dalje imaju 1MP kamere

16.02.2020. komentiraj

Pametni telefoni na tržištu se izdvajaju po moćnim kamerama i proizvođači su to shvatili, zbog čega je poprilično nejasno da u 2020. još uvijek postoje prijenosna računala s kamerama od svega 1MP! Da, dobro ste pročitali. I proizvođači to ne misle promijeniti tako brzo.

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

Koronavirus neće utjecati na prodaju Nintendo Switcha u Sjevernoj Americi i Europi

15.02.2020. komentiraj

Koronavirus nije opasan samo po život ljudi koje može zaraziti već narušava svakodnevicu u svakom smislu, pa tako i onom koje se veže uz tržišta svih vrsta. Ali, dok slušamo o gubicima raznih kompanija zbog nemogućnosti poslovanja, pozitivna je vijest da Nintendo Switch nema tih problema.

Čistite li ikada svoj mobitel?

Čistite li ikada svoj mobitel?

14.02.2020. komentiraj

Kad sljedeći put primite tuđi pametni telefon u ruke, dobro razmislite jer podaci o tom koliko često korisnici čiste svoje digitalne ljubimce uistinu je zastrašujuć. Leglo su infekcija, pogodni za prijenos bolesti i vrijeme je da se probudi svijest po pitanju “higijene” pametnih telefona.