Stiže HTC Vive Xosmos

Stiže HTC Vive Xosmos

HTC VIVE je najavio svoj novi sustav VIVE Cosmos. On je izgrađen je kako bi se lako prilagođavao potrebama VR klijenata, uz naglasak na svestranost i radne značajke. Sasvim nov sustav praćenja Vive donosi pojednostavljeni sustav koji omogućuje nikad brži ulazak u VR, zahvaljujući šest senzora kamere za široko i točno praćenje. Cosmos ima kombiniranu razlučivost piksela od 2880 x 1700, što predstavlja povećanje od 88 % u odnosu na prvi Vive i donosi kristalno jasan tekst i grafiku. Nove LCD ploče smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera. Cosmos će biti dostupan u Hrvatskoj od 3. listopada po cijeni od 6.799 kuna.

„Otkako je Vive započeo svoje putovanje u području virtualne stvarnosti, neprestano poboljšavamo definiciju vrhunskog iskustva virtualne stvarnosti i ono što treba biti”, izjavio je Graham Wheeler, GM Vive Europe. „Cosmos nudi najbolje iskustvo i predstavlja naš dosad najsvestraniji naglavni sustav; ima mogućnost inside-out praćenja, najavljene mogućnosti za različite objektive, neograničeni sadržaj u kutiji te novo korisničko sučelje, što pruža neograničene mogućnosti za XR klijente. Oduševljeni smo što smo ispunili svoje obećanje o vrhunskoj virtualnoj stvarnosti sve većoj publici; Vive Cosmos mogao bi predstavljati naše dosad najveće europsko maloprodajno predstavljanje za proizvod virtualne stvarnosti“, ističe Wheeler.

u HTC-u napominju da jedinstveni preklopni dizajn omogućuje korisnicima da se prebace između stvarnosti i virtualne stvarnosti za samo nekoliko sekundi, bez prekida putovanja u virtualnoj stvarnosti. „Vrhunska ergonomija i udobnost omogućuju dulja iskustva u virtualnoj stvarnosti, a integrirane slušalice pružaju imerzivni zvuk. Cosmos također ima potpuno redizajnirane upravljače koji povećavaju funkcionalnost unutar virtualne stvarnosti i pružaju dodatnu udobnost tijekom dugih igračkih sesija. Cosmos je također kompatibilan s bežičnim adapterom Vive za one koji žele uživati u kretanju u virtualnoj stvarnosti bez kabela“, ističu iz kompanije.

Zahvaljujući svojemu modularnom dizajnu objektiva, Vive Cosmos dosad je najsvestraniji vrhunski naglavni sustav za virtualnu stvarnost, dizajniran s nadolazećim dodatnim priborom, koji će izmijeniti funkcionalnost naglavnog sustava i klijentima pružiti mogućnost da se njihov naglavni sustav tijekom vremena razvija zajedno s njima, pojašnjavaju u HTC-u i dodaju da prvi službeni “modul”, koji je danas najavljen, jest modul Vive Cosmos za vanjsko praćenje, namijenjen klijentima koji žele nastaviti s uporabom svojih postojećih baznih stanica Lighthouse za scenarije praćenja, ali koji također žele iskoristiti vrhunske radne značajke sustava Vive Cosmos.

„Ovaj prvi modul kompatibilan s baznim stanicama podupire Viveov ekosustav periferne opreme, uključujući Vive Tracker, i donosi neprikosnovenu slobodu unosa za VR kontrole. Ovaj novi modul bit će dostupan tijekom prvog tromjesečja sljedeće godine“, tvrde u HTC-u.

Još iz kategorije

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

Opet problemi s malwareom na Google Play Storeu, ovaj puta ugroženo 300 milijuna korisnika

10.10.2019. komentiraj

Google neće po dobrome pamtiti rujan ove godine, tijekom kojeg je u popularnoj trgovini za aplikacije Google Play Store otkrivene 172 zaražene aplikacije s više od 335 milijuna preuzimanja, što dovoljno govori o ozbiljnosti situacije.

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

Izašao Manjaro Linux 18.1.0 Juhraya

10.10.2019. komentiraj

Linux distribucija Manjaro dobila je najnoviju verziju - Manjaro 18.1.0 - Juhraya. I prva zanimljivost pri instalaciji softvera jest da se može izabrati uopće ne postaviti uz njega neki od office paketa.

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

Do 2028. oko 240 uređaja dolazit će sa fleksibilnim ili savitljivim ekranima

07.10.2019. komentiraj

Savitljivi mobiteli, čiji se zasloni mogu zakretati u nekoliko smjerova pa “pretvarati” pametni telefon u tablet ili obrnuto, još uvijek nisu zaživjeli punim plućima, ali do 2028. bi ih na tržištu trebalo biti 228 milijuna, a ukupno bi tako nešto bilo moguće na čak 240 uređaja raznih proizvođača.