Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Foto: STEMI

STEMI, skupina entuzijasta koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom uz koji djeca školske dobi mogu samostalno napraviti i isprogramirati hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova, poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Radi se o šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca, uz pomoć STEMI inženjera, prolaze kroz proces izrade robota. Video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini taj posao interaktivnim, zabavnim i izazovnim te djecu uči tehnologijama budućnosti.

Nova serija robota, koja je ovih dana stigla na hrvatsko tržište, značajno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica. Novi će roboti ujedno biti dostupni u različitim bojama. Komponente su izrađene od kvalitetnih materijala koje sada pružaju veću sigurnost i trajnost te bolje korisničko iskustvo.

„Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1,46 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.94 milijuna“, istaknuo je direktor tvrtke STEMI Marin Trošelj. Zainteresirani mogu doznati više detalja o novom hexapod robotu na web stranicama tvrtke.

 

Intervju s Trošeljom pogledajte u najnovijoj TV emisji ICTbusiness TV.

Još iz kategorije

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

Do 2020. svaki stanovnik sa više od 6 IoT gadgeta

17.06.2018. komentiraj

Nova „industrijska“ revolucija, razvoj interneta stvari, digitalizacija poslovanja, korisnička podrška, internet stvari u svakodnevnom životu, razvoj industrije zabave, upravljanju rizicima i gradovima budućnosti bile su glavne teme tech & business konferencije „IoT Innovation Day“ koja je ovog tjedna održana na Sveučilištu VERN.

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

Dell i Alienware predstavili novitete u segmentu periferija za igru

15.06.2018. komentiraj

Na najvećem gaming summitu E3, koji se održava u Los Angelesu, Dell gaming i Alienware predstavili su zanimljive novitete. Najnovije periferije iz tih su brendova Alienware gaming bežične slušalice i miš nove generacije Alienware Elite s brzim odazivom.

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

Konkurencija na tržištu pametnih zvučnika se zaoštrava

14.06.2018. komentiraj

Amazon na tržištu pametnih zvučnika zahvaljujući Alexa digitalnom asistentu u Echo uređajima dominira i tijekom prvog kvartala ove godine, kad se radi o udjelu na tržištu. Ali, konkurencija je počela loviti korak, a pod time se ponajviše misli na Google Assistant velikog Alphabeta, matične Googleove kompanije.