Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Foto: STEMI

STEMI, skupina entuzijasta koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom uz koji djeca školske dobi mogu samostalno napraviti i isprogramirati hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova, poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Radi se o šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca, uz pomoć STEMI inženjera, prolaze kroz proces izrade robota. Video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini taj posao interaktivnim, zabavnim i izazovnim te djecu uči tehnologijama budućnosti.

Nova serija robota, koja je ovih dana stigla na hrvatsko tržište, značajno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica. Novi će roboti ujedno biti dostupni u različitim bojama. Komponente su izrađene od kvalitetnih materijala koje sada pružaju veću sigurnost i trajnost te bolje korisničko iskustvo.

„Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1,46 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.94 milijuna“, istaknuo je direktor tvrtke STEMI Marin Trošelj. Zainteresirani mogu doznati više detalja o novom hexapod robotu na web stranicama tvrtke.

 

Intervju s Trošeljom pogledajte u najnovijoj TV emisji ICTbusiness TV.

Još iz kategorije

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

Stiže nova Honor 20 serija pametnih telefona

23.05.2019. komentiraj

U jeku rata između Huaweia i Googla, SAD-a i Kine stiže na tržište novi podbrand Huaweia Honor sa svojom novom serijom pametnih telefona oznake 20. Riječ je o modelima Honor 20 Lite, Honor 20 i naravno očekivano Honor 20 Pro.

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

INFOGRAFIKA: Udjeli na tržištu pametnih telefona se značajno mijenjaju

23.05.2019. komentiraj

Kineski proizvođači pametnih telefona, kao što su Huawei, Xiaomi i OPPO, doveli su u pitanje dominaciju Samsunga i Applea posljednjih godina, ali 2018. je ipak posebna po tome što je po prvi put netko uspio prestići na samom vrhu dvije dotad nedodirljive kompanije. Naravno, riječ je o Huaweiju i njegovu proboju na drugo mjesto najvećih proizvođača pametnih telefona.

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

Raste prodaja pametnih zvučnika u Europi

21.05.2019. komentiraj

Pametni zvučnici i općenito pametni uređaji za domove sve su veći hit na tržištu i to se moglo vidjeti kroz četvrti kvartal prošle godine, gdje su samo na europskom tržištu dosegli brojku od 33 milijuna isporuka, što je rast od 15,1 posto na godišnjoj razini.