Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Foto: STEMI

STEMI, skupina entuzijasta koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom uz koji djeca školske dobi mogu samostalno napraviti i isprogramirati hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova, poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Radi se o šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca, uz pomoć STEMI inženjera, prolaze kroz proces izrade robota. Video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini taj posao interaktivnim, zabavnim i izazovnim te djecu uči tehnologijama budućnosti.

Nova serija robota, koja je ovih dana stigla na hrvatsko tržište, značajno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica. Novi će roboti ujedno biti dostupni u različitim bojama. Komponente su izrađene od kvalitetnih materijala koje sada pružaju veću sigurnost i trajnost te bolje korisničko iskustvo.

„Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1,46 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.94 milijuna“, istaknuo je direktor tvrtke STEMI Marin Trošelj. Zainteresirani mogu doznati više detalja o novom hexapod robotu na web stranicama tvrtke.

 

Intervju s Trošeljom pogledajte u najnovijoj TV emisji ICTbusiness TV.

Još iz kategorije

Huawei s EMUI 9 blokira instalaciju bilo kakvih drugih launchera

Huawei s EMUI 9 blokira instalaciju bilo kakvih drugih launchera

18.01.2019. komentiraj

Huawei i Honor koriste svoju verziju Androida na svojim pametnim telefonima, a naziva se EMUI. Posljednja verzija 9 bazirana je na Android Pie i donijela je brojna poboljšanja, ali kineska kompanija odlučila je otežati život onima koji vole sami “čeprkati” po mobilnom operativnom sustavu. Naime, odsad je onemogućeno da “treća strana” čini ikakve promjene na EMUI 9 u Kini.

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

CES 2019: Mercedesov električni automobil koji dolazi ove godine

16.01.2019. komentiraj

Tržište električnih automobila ove godine postaje zaista ozbiljnije jer nakon dosadašnjih igrača poput Tesle, Nissana, Toyote, Honde, Forda te drugih hibrida na ceste dolazi prvi pravi Mercedosov električni automobil kojeg smo imali prilike vidjeti na CES-u u Las Vegasu jer CES je postao jedan od najvećih svjetskih automobilskih sajmova gdje se osim samih automobila pokazuju i druga napredna tehnološka rješenja iz automobilske industrije.

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

Honor View20 dobio veliki broj priznanja na sajmu CES u Las Vegasu

16.01.2019. komentiraj

Kineski proizvođač Huawei dobio je za svoj Honor brand pametnih telefona seriju priznanja za najbolji uređaj na sajmu potrošačke elektronike CES 2019 za svoje vrhunske performanse i elitne značajke, uključujući 48MP AI Ultra Clarity stražnju kameru, All-View zaslon, 3D TOF kameru i čipset visokih performansi. Globalno predstavljanje pametnog telefona HONOR View20 održat će se 22. siječnja u Parizu kada će biti predstavljene dodatne značajke ovog uređaja za globalno tržište.