Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Startup STEMI lansira nove edukativne hexapod robote

Foto: STEMI

STEMI, skupina entuzijasta koji su osvojili Hrvatsku i svijet svojim proizvodom uz koji djeca školske dobi mogu samostalno napraviti i isprogramirati hexapod robota. Prvih 500 robota rasprodano je prošle godine u svega nekoliko mjeseci, a sada stiže nova, poboljšana serija, s motom „zabavi se uz budućnost!“

Radi se o šesteronožnom robotu koji u STEMI-jevom kompletu dolazi u dijelovima s dodatnim materijalima potrebnim za izradu robota te pristupom virtualnom laboratoriju u kojem djeca, uz pomoć STEMI inženjera, prolaze kroz proces izrade robota. Video edukacija iz dizajniranja robota, elektronike i programiranja čini taj posao interaktivnim, zabavnim i izazovnim te djecu uči tehnologijama budućnosti.

Nova serija robota, koja je ovih dana stigla na hrvatsko tržište, značajno je poboljšana u odnosu na prethodno izdanje, i to u vidu modernijeg izgleda, veće i otvorenije mogućnosti interakcije s robotom, jednostavnijeg procesa slaganja, bogatijeg i zabavnijeg edukativnog sadržaja. Koristeći senzore dodira robot se sada može programirati da reagira na škakljanje a svoje raspoloženje može iskazati kroz šest raznobojnih lampica. Novi će roboti ujedno biti dostupni u različitim bojama. Komponente su izrađene od kvalitetnih materijala koje sada pružaju veću sigurnost i trajnost te bolje korisničko iskustvo.

„Opremanje laboratorija, dovršavanje proizvoda i izrada proizvodnog lanca napravljena je zahvaljujući dobivenim sredstvima iz strukturnih fondova. Nakon uspješne prijave na Javni poziv „Inovacije novoosnovanih MSP“, tvrtki Stemi su, u suradnji Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1,46 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.94 milijuna“, istaknuo je direktor tvrtke STEMI Marin Trošelj. Zainteresirani mogu doznati više detalja o novom hexapod robotu na web stranicama tvrtke.

 

Intervju s Trošeljom pogledajte u najnovijoj TV emisji ICTbusiness TV.

Još iz kategorije

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

Honor 10 dobio nagradu EISA za najbolji lifestyle pametni telefon

20.08.2018. komentiraj

Honor je od udruge European Imaging and Sound Association (EISA) dobio nagradu „EISA Lifestyle Smartphone 2018 – 2019“ za najbolji lifestyle pametni telefon. EISA je pohvalila Honor 10 kao uređaj koji „savršeno odgovara i najzahtjevnijem mladom korisniku“.

NOA osvojio EISA nagradu

NOA osvojio EISA nagradu

18.08.2018. komentiraj

Pametni telefon NOA Element N10 osvojio je prestižnu EISA Best Buy Smartphone 2018-2019 nagradu. Pametni telefon NOA N10 je prepoznat kao uređaj koji nudi najbolju vrijednost za korisnike što se tiče omjera cijene i kvalitete. Svjetsku nagradu EISA Best Buy Smartphone osvojio je u snažnoj konkurenciji drugih proizvođača pametnih telefona, Huawei, LG, Honor, Nokia, Samsung koji su se aplicirali za EISA nagradu.

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

Samsung najavio 4-bitne SSD-ove kapaciteta do 4TB za kućne korisnike

17.08.2018. komentiraj

Samsung je najavio skorašnji dolazak na komercijalno tržište novih 2,5 inčnih SSD diskova kapaciteta od 1TB, 2TB i 4TB. Riječ je o uređajima koji se baziraju na „četiri-bita-po-ćeliji“ (eng. four-bits-per-cell) tehnologiji, poznatijoj pod nazivom QLC (quad-level cell) i prvi su takvi na komercijalnom SSD tržištu.